19 / 04 / 2024

ipoteğin tahsili para olarak yapılabilir mi

ipoteğin tahsili para olarak yapılabilir mi

Mevcut ya da olabilecek borçlar için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Peki, alacaklı ipoteği paraya çevirebilir mi? İpotek nasıl paraya çevrilir?

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

Bir tapu kaç kişi üzerine olabilir? Tapu için kaç para harcanır?

Gayrimenkul sahibi olan ya da olmak isteyenler tarafından merak edilen konulardan biri de bir tapunun kaç kişi üzerine olabileceğidir. Genelde gayrimenkul sahipleri, bunu çocuk ve eşleri üzerine tapuyu geçirmek için sorgular. Peki tapu birden fazla kişi üzerine olabilir mi?

e-Devlet'ten başvuru yapanlara her ay destek parası! 1-2-3-4-5 çocuğu olanların para yardımı PTT'ye yatıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara destek sağlamak için sosyal yardım ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda destek sağlayan bakanlık çocuklar için de para veriyor.

Kripto paralarda rüzgar tersine dönüyor! Uzman isimden bomba tüyo

Lider kripto para birimi Bitcoin’in kripto para piyasası üzerindeki gücünü gösteren Bitcoin hakimiyeti yaşanıyor. Deneyimli kripto para analisti, elinde altcoin olanları zarar etme riskine karşı uyarıda bulundu. İşte tüm detaylar...

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Bitexen'de depremzedeler için Kripto Para Cüzdan Desteği

 Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından kurum ve kuruluşlardan yardım ve kampanya sağanağaı başladı. Bu kurumlardan biri de  Türkiye'nin en büyük kripto para  borsalarından Bitexen, 10 ili etkileyen deprem afeti akabinde 3 büyük yardım kuruluşu ile iş birliği yaptı.

Deprem yardımı için kripto para cüzdanları oluşturuldu! BtcTurk'ten son dakika açıklaması!

BtcTurk tarafından, AFAD, Hayata Destek, Kızılay, Tider ve TOG’a, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) cinsinden kripto para yardımlarını kabul edebilmeleri amacıyla yardım cüzdanları oluşturulup teslim edildiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Elektrik ve doğalgaz abonelerine 2023 şoku! Yüzde 123 zam yapıldı!

Milyonlarca elektrik ve doğal gaz tüketicisi bu habere üzülecek. Elektrik, doğal gaz, LPG ve petrol için uygulanan para cezalarına 2023’te geçerli olmak üzere yüzde 123 zam yapıldı.

Google'da kripto para dönemi!

Coinbase ile iş birliği yapan Google, bazı kullanıcıları için kripto para ile ödeme yapılmasını kabul etmeye başlıyor.

Bitcoin'de yeni gelişme!

İspanya'nın en büyük telekomünikasyon şirketi Telecom, müşterilerinin artık  teknoloji pazarında alışveriş yapmak için kripto para kullanabileceklerini duyurdu. 

Yatırımcılar zor durumda! Dolar mı euro mu?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) perşembe günü 11 yıl aradan sonra faiz artırımına gitti ve politika faizlerini beklentilerin üzerinde 50 baz puan artırdı. Peki, ECB’nin de faiz artırımlarına katılmasıyla döviz yatırımcısı için hangi para birimi daha cazip olacak?

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Kripto para analistinden bomba yorum! Bitcoin'in yükselişe geçeceği zamanı açıkladı! Bitcoin...

Düşüşe geçen kripto para piyasası son günlerde yükseliş trendini yakaladı. Coin uzmanı bu yükselişten sonra kritik açıklamayı yaptı. İşte kripto ticareti uzmanı Michaël van de Poppe'in kripto para açıklaması...

ipoteğin tahsili para olarak yapılabilir mi Haberi

ipoteğin tahsili para olarak yapılabilir mi

İpotek nasıl paraya çevrilir?

İpotek; doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine deniyor. İpotek gösterilen gayrimenkul bankadan kredi alarak borçlanan kişiye veya üçüncü bir kişiye ait olabiliyor.


İpoteğin tapu kütüğüne sicilinden sonra tescilin yapıldığını gösteren belgeye deniyor.Bu belge düzenlenerek ipotek alıcısına veriliyor.İpotek belgesi kıymetli evrak niteliğinde olmayıp sadece tescili yapılan ipotekle ilgili bilgileri içeriyor.

                

Tapuda ipotek işlemlerinin mali yönü..

1. Taşınmaz malların satış işlemlerinde, satış bedeli üzerinden satıcı ve alıcı için ayrı ayrı binde 16,5 oranında tapu harcı tahsil edilir. (Harca esas bedel;  ilgili belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olamaz. Eğer satış bedeli, belediyece hesaplanan emlak beyan değerinden az ise; satış değeri ve harca esas değer ayrı ayrı...