19 / 04 / 2024

ırak yeniden inşası

ırak yeniden inşası

Teymur Otel'de düzenlenen Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu'nun açılışına Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılım gösterdi. Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Şehirlerin yeniden inşası için Cumhurbaşkanı'ndan flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki şehirlerin yeniden inşası için bahar ve yaz aylarını en verimli şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

Deprem bölgesinin yeniden inşası hesaplandı! İşte maliyet raporu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, 11 ilde büyük kayıplara neden olan depremlerden sonra yeniden inşa için bir maliyet raporu çıkardı. İşte detaylar!

11 kentin yeniden inşası bakın kaç yıl sürecek? Uzman isim acı senaryoyu çizdi!

Kahramanmaraş merkezli depremleri değerlendiren acil durum planlaması ve yönetimi profesörü olan Prof. David Alexander, Türkiye'deki yeniden inşa çalışmalarının ne kadar süreceğini açıkladı. İşte detaylar!

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Antalya'da 1322 konut yeniden inşa edilecek!

Geçtiğimiz Temmuz ayında Antalya'da meydana gelen yangın nedeniyle hasara uğrayan 1322 konutun yeniden inşası için çalışmalar başladı.

Antarktika üssünün yeniden inşası için 247 milyon dolar harcanacak!

Yeni Zelanda Maliye Bakanı Grant Robertson yaptığı açıklamada Antarktika üssünün yeniden inşa çalışmaları için toplamda 247 milyon dolar harcanacağını söyledi.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Libya’nın yeniden inşası için Türk şirketler masada!

Türk müteahhitler, Libya’da darbeci general Halife Hafter’in saldırılarına ve iç karışıklıklara rağmen ilk göz ağrıları olan ülkenin yeniden inşasına uygun zeminin hazırlanması için görüşmelerini sürdürüyor. 

Musul Havalimanı'nın yeniden inşasına Türkiye talip oldu!

 Musul Havalimanı'nın yeniden inşası için Türkiye'den yatırım teklifi yapıldığı belirtti.

Irak'ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Irak Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, "Devlet alternatif bulana dek, gecekonduların kaldırılmasının durdurulduğunu, vilayetlerdeki nüfusa göre dağıtılmak üzere 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçenin sağlandığını ilan ediyoruz" dedi.

Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM'de!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Notre Dame'nin yeniden inşası için bağış yağdı!

Yanan Paris’teki Notre Dame Kilisesi'nin yeniden inşa edilmesi için Fransa’nın zenginlerinden bağış yağdı. 856 yıllık geçmişi olan,1403 yılında inşaatı bitmiş tarihi kilise için firmalar yarışa girdi.

ırak yeniden inşası Haberi

ırak yeniden inşası

Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu'nun açılışı Teymur Otel'de gerçekleştirildi. Açılışa Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldı ve önemli açıklamalar yaptı. 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Iraklı kardeşlerimizle beraber inşallah Irak'ı yeniden inşa edeceğiz. Irak'ın o muhteşem medeniyet dönemine geri gelmesi için iş birliği yapacağız" diye açıklamalar yaptı. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şimşek açıklamalarında bölgenin geleceğini inşa etmeyi konuşmaktan memnuniyet duyduklarını da söyledi. 

"Çok yakında yeniden inşaayı konuşmak istiyoruz"
Dünyada en iyi ve büyük 250 müteahhitlik firması incelendiğinde Türkiye'nin ikinci sırada bulunduğuna sözlerine ekleyen Şimşek sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bu aslında Irak için de fırsattır. Irak'ın yeniden inşaası konusunda bu alanda yapılacak çalışmaların önünü açacağız. Bunun yaparken elimizden geldiğince kendi kaynaklarımızı kullanmaya hazırız. Yeter ki belirli alanlarda alt yapı hazırlansın. Çok...