29 / 03 / 2024

Mehmet Şimşek: Irak'ı yeniden inşa edeceğiz!

Mehmet Şimşek: Irak'ı yeniden inşa edeceğiz!

Teymur Otel'de düzenlenen Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu'nun açılışına Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katılım gösterdi. Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. 



Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu'nun açılışı Teymur Otel'de gerçekleştirildi. Açılışa Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldı ve önemli açıklamalar yaptı. 

 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Iraklı kardeşlerimizle beraber inşallah Irak'ı yeniden inşa edeceğiz. Irak'ın o muhteşem medeniyet dönemine geri gelmesi için iş birliği yapacağız" diye açıklamalar yaptı. 

 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şimşek açıklamalarında bölgenin geleceğini inşa etmeyi konuşmaktan memnuniyet duyduklarını da söyledi. 

 

"Çok yakında yeniden inşaayı konuşmak istiyoruz"
Dünyada en iyi ve büyük 250 müteahhitlik firması incelendiğinde Türkiye'nin ikinci sırada bulunduğuna sözlerine ekleyen Şimşek sözlerine şu şekilde devam etti;

 

"Bu aslında Irak için de fırsattır. Irak'ın yeniden inşaası konusunda bu alanda yapılacak çalışmaların önünü açacağız. Bunun yaparken elimizden geldiğince kendi kaynaklarımızı kullanmaya hazırız. Yeter ki belirli alanlarda alt yapı hazırlansın. Çok yakın zamanda Bağdat'ta, Musul'da buluşmak istiyoruz. Iraklı kardeşlerimizle yeniden inşayı konuşmak istiyoruz."


Geri Dön