20 / 04 / 2024

Irakın Yeniden İmarı Konferansı

Irakın Yeniden İmarı Konferansı

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ve BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş Irak'ın yeniden imarına tam destek verdi...

Irak'ın yeniden imarı için 88,2 milyar dolar gerekli!

 Kuveyt'te düzenlenen Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı'nda Irak'ın yeniden imarı için 88,2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtildi...

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

İnşaat girdi maliyeti kontrol altına alınırsa çarklar yeniden döner!

İnşaat sektöründeki maliyet artışının Ekim'de de sürdüğünü söyleyen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, gerekli uygulamalar devreye alınır, inşaat ve gayrimenkul sektörü tekrar canlandırılırsa çarkların yeniden döneceğini söyledi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Emekliler çok acil bakın! Emekli maaş zamları resmen yeniden değerlendirilecek! 

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren, 2023 yılı emekli maaş zamlarının yeniden değerlendirileceği açıklandı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Emekliler acil baksın! Emekli maaş zammında son dakika! Resmen açıklandı zamlar yeniden değerlendirilecek!

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan emekli maaş zamlarının yeniden değerlendirileceği açıklandı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Volta VSM elektrikli motorlu bisiklet bugün yeniden A101'e geldi; Peki fiyatı ne kadar? Hemen uygun fiyatına göz atın!

Volta VSM elektrikli motorlu bisiklet yeniden A101'de satışa çıktı. 25 Mayıs 2023 Perşembe günü A101 mağazalarındaki yerini alan Volta VSM elektrikli motorlu bisiklet uygun fiyatıyla da dikkatleri çekti. İşte detaylar...

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

Kritik veri sonrası altın yeniden tırmanışta! Gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altın fiyatı ne kadar oldu?

ABD’de işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin üzerinde artmasının ardından uluslararası borsalarda altın yeniden yükselişe geçti. Dün 2 bin doların altına gerileyen altın, kritik veri sonrası yeniden 2 bin 11 dolara kadar tırmanış gösterdi.

'Afet Yeniden İmar Fonu' kuruluyor!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Afet Yeniden İmar Fonunun Kurulması ile Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Irakın Yeniden İmarı Konferansı Haberi

Irakın Yeniden İmarı Konferansı

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Kuveyt'te düzenlenen "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"nda konuşma yaptı. Al Sani, ülkesinin Irak'a 1 milyar dolar değerinde bir dizi yatırım ve kredi sağlayacağını ifade etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Al Sani, Katar'ın Irak'ın yeniden imarı yönündeki çabalarının altyapı projeleri üzerinde yoğunlaşacağını açıkladı. 

Arabistan'dan 1,5 milyar dolar yardım

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr de ülkesinin Irak'ın yeniden imarı projeleri için 1,5 milyar dolar tahsis edeceğini ifade etti. 

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş da Irak'ın yeniden imarı sürecine ülkesinin 500 milyon dolar değerinde destek sağlayacağını söyledi.

Dün başlayan konferansa, 70'ten fazla bağışçı ülkeden 2 bin 300 şirket ve uluslararası kuruluş katlıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konferansa katılarak, Irak'ın yeniden imarı için Türkiye'nin 5 milyar dolar...