19 / 04 / 2024

Körfez'den Irak'ın yeniden imarına tam destek!

Körfez'den Irak'ın yeniden imarına tam destek!

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ve BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş Irak'ın yeniden imarına tam destek verdi...



Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Kuveyt'te düzenlenen "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"nda konuşma yaptı. Al Sani, ülkesinin Irak'a 1 milyar dolar değerinde bir dizi yatırım ve kredi sağlayacağını ifade etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Al Sani, Katar'ın Irak'ın yeniden imarı yönündeki çabalarının altyapı projeleri üzerinde yoğunlaşacağını açıkladı. 

Arabistan'dan 1,5 milyar dolar yardım

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr de ülkesinin Irak'ın yeniden imarı projeleri için 1,5 milyar dolar tahsis edeceğini ifade etti. 

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş da Irak'ın yeniden imarı sürecine ülkesinin 500 milyon dolar değerinde destek sağlayacağını söyledi.

Dün başlayan konferansa, 70'ten fazla bağışçı ülkeden 2 bin 300 şirket ve uluslararası kuruluş katlıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konferansa katılarak, Irak'ın yeniden imarı için Türkiye'nin 5 milyar dolar kredi kolaylığı sağlayacağını açıklamıştı.


Geri Dön