25 / 04 / 2024

İran konut satışı

İran konut satışı

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı'na 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

İranlılar Türkiye'den ev alıyor!

2018 TUİK verilerine göre, Iraklılar Türkiye’de en çok konut satın alan yabancıların başını çekerken, yabancıya satılan konutlarda en büyük artış İranlılarda yaşandı.

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

Türkiye’de geçen yıl yabancıya konut satışı zirve yaparken Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle artışı bir önceki yıla göre yüzde 15.2 artışla 67 bin 490 konut satışı gerçekleşti.  Ruslar 16 bin 312 konutla ilk sırada yer alırken İran ve Iraklılar  da ikinci ve üçüncü oldu. 

Vedat Arslan: Pandemi öncesi konut satış rakamlarına döndük!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklanan konut satış istatistiklerini masaya yatıran Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi öncesi satış rakamlarına dönüldüğünü dile getirdi. 

Konut satışları 2019'u yakalayacak!

Konut sektörü durgun günlerden sonra pandemi döneminde kamu bankalarınca düzenlenen faiz kampanyası sayesinde hareketlendi. Arayışları artıran kampanya ile konut satışlarında geçen yılki seviyenin yakalanması planlanıyor.

Faiz indirimiyle ipotekli konut satışları yüzde 23.9 arttı!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomiyi canlandırmak için konut kredisi faiz oranlarında Cumhuriyet tarihinin görülmemiş indirimi yapıldı. Sektörü canlandıran indirim sonrası ipotekli konut satışları yüzde 23,9 arttı...

İpotekli konut satışları patladı!

Pandemi sürecince ekonomiyi canlandırmak amacıyla konut kredisi faiz oranları Cumhuriyet tarihinde görüşmemiş oranlara indi. Sektöre hareket kazandıran kredi hamlesi sonrası İpotekli konut satışları geçen yıla göre yüzde 23.9 arttı.

Yabancılara konut satışları Mart ayında düştü!

Yabancıya konut satışları yaklaşık bir buçuk sene sonra ilk defa coronavirüs etkisi ile aylık bazda düştü. En çok satış İran vatandaşlarına yapıldı.

Konut satışında denizi gören ilçeler öne çıktı!

Türkiye'nin üç büyük şehrinde denize kıyısı olan ilçeler konut satışında öne çıkıyor. Aralık ayında satışını en fazla artıran ilçe yüzde 143 artışla Beykoz olarak açıklandı.

Türkiye’de konut satışları en çok Mardin'de arttı!

FuzulEv’in “Gayrimenkulün 10 Yılı” araştırması, Türkiye’de son 10 yılda konut satışlarını en çok artıran şehirleri ortaya çıkardı. Verilere göre, Türkiye’de konut satışları yüzde 2.919 ile en çok Mardin’de artış gösterdi.

Yabancıya konut satışında 5 ilde tarihi rekor!

Geçtiğimiz yıl rekor kıran yabancıya konut satışı bu yılın ilk 9 ayında yüzde 100 yükselerek 32 bine ulaştı. 2019'un sonuna kadar 40 bin adeti aşıp rekor tazeleyecek olan yabancıya konut satışı üzerinden Türkiye’ye giriş yapan rakam ise 35 milyar liraya ulaşacak.

Konut satın alırken bunlara dikkat!

Konut yatırımı hala en çok kazandıran yatırım araçlarının en başında geliyor. Peki konut satın alırken nelere dikkat etmeli?

Konut satın alırken bunlara dikkat edin!

Hürriyet Emlak Satış Direktörü Bozay, konut satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, 2018’in en çok kazandıran illeri ve alıcısına en çok kazandıran konutların ortak özellikleri gibi konularda açıklamalarda bulundu...

Antalya yabancıya konut satışında İstanbul’u solladı!

Yabancılara yapılan konut satışında rekor kıran Antalya, İstanbul’u solladı. Türkiye’de gayrimenkule en fazla yatırım yapan ülke ise Almanya oldu.

Tahran'da konut satışları yarı yarıya düştü!

İran'ın başkenti Tahran'da Eylül'deki konut satışları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 45 oranında düştü.

İran konut satışı Haberi

İran konut satışı

Tahran'da devam eden 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı öncesi Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Tahran Emlakçılar Birliği arasında yapılan anlaşma sonrası Türk firmaları, İran pazarına rotalarını çevirdiler. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre fuara katılan Türk gayrimenkul şirketlerinin temsilcileri, İranlıların Türkiye'den ev sahibi olma konusuna büyük ilgi duyduklarını ifade ederek, 2019'da bu alanda büyük bir atılım beklediklerini kaydetti. 

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan fuara 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

"2019 yılının 2018'den çok daha iyi olmasını bekliyoruz"

MÜSİAD Tahran Temsilcisi Fatih Çayabatmaz yaptığı açıklamada, İranlıların 2017'de Türkiye'den 350 konut satın aldığını, geçen yıl ise bu rakamın 10 katı aşkın artışla 3 bin 652'ye çıktığını bildirdi.

Çayabatmaz, "İranlıların kültürel yakınlık ve bürokratik...