26 / 04 / 2024

iran sınırı yenileme

iran sınırı yenileme

Türkiye, İran'a açılan sınır kapılarını yenileyerek, iki ülke arasındaki ticaretin daha hızlı yapılmasını sağlayacak. Esendere Gümrük Kapısı yenilenirken, Kapıköy ve Gürbulak'ta çalışmalar sürüyor.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

İran'ın Irak sınırındaki taş evler büyülüyor!

İran'ın Irak sınırında yer alan Havraman kasabasındaki tarihi taş evler nostaljik mimari yapısıyla ilgi çekiyor. Havraman kasabasında yaklaşık 700 hane yaşıyor...

TOKİ, İran sınırındaki duvarı tamamladı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye sınırında, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyadaki üçüncü en uzun güvenlik duvarını inşa ettiklerini açıkladı. 

TOKİ'nin İran sınırında ördüğü duvarın yarısı tamamlandı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırına dünyanın en uzun 3'üncü duvarını örmeye devam ediyor. 144 kilometrelik duvarın da yarısını tamamladı. 

TOKİ, İran sınırındaki duvarın yarısını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Suriye sınırına dünyanın en uzun 3'üncü duvarını örüyor. TOKİ,  İran sınırındaki duvarın yarısını tamamladı. 

Türkiye-İran sınırına 144 kilometrelik güvenlik duvarı!

Türkiye-Suriye sınırına örülen güvenlik duvarı sonrasında şimdi İran sınırında, Iğdır-Ağrı arasında yeni bir Türk Seddi inşa ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nca Türkiye-İran sınırındaki yapımına başlanan 144 kilometrelik duvar hızla yükseliyor. 

Türkiye- İran sınırına inşa edilecek duvarda son durum!

Türkiye, Suriye sınırına yasa dışı geçişleri önlemek için planladığı 828 kilometrelik duvarın inşaatında sona gelindi. İnşaat çalışmalarının kışa girmeden biteceği belirtildi.

TOKİ Türkiye- İran sınırına duvar inşa ediyor!

TOKİ, Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği 'güvenlik duvarının' bir benzerini Türkiye- İran sınırında yapacak. Sınır duvarının inşaatı başladı.

Türkiye-İran sınırına duvar için İran'dan açıklama!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye'nin İran sınırına inşa etmeyi planladığı duvarla ilgili memnuniyet duyduklarını açıkladı.

TOKİ'den İran sınırına 144 kilometrelik yeni duvar!

Suriye sınırından kontrolsüz geçişlerin önlenmesi için Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde 688 kilometre uzunluğunda duvar inşa eden TOKİ, İran sınırı için yaklaşık 144 kilometrelik duvarın ihalesini tamamladı

Meksika sınırına inşa edilecek duvar için geri adım atıldı!

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına yapılacak duvar konusunda geri adım attı. Meksika sınırına inşa edilecek duvar maliyetinin cuma gününe kadar Kongre'den geçmesi gereken bütçe tasarısında olmayacağını söyledi.

İskânlı daire sayısı yıllık bir milyon sınırını zorluyor!

1980'li yıllardan bugüne geldiğimizde Türkiye'de son 15 yılda yaşanan gelişmeler yadsınamaz bir gerçek. Toplu konut seferberliği ve ulaşımdaki yatırımlarla ön plana çıkan Türkiye'de bugün iskanlı daire sayısı yıllık bir milyon sınırını zorluyor.

Konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırı!

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Metin Taş, bugünkü yazısında konut ve işyeri kira gelirinde beyan sınırını ele aldı. İşte o yazı...

iran sınırı yenileme Haberi

iran sınırı yenileme

Türkiye, İran'a açılan sınır  kapılarını yenileyerek, iki ülke arasındaki ticaretin daha hızlı yapılmasını sağlayacak. Esendere Gümrük Kapısı yenilenirken, Kapıköy ve Gürbulak'ta çalışmalar sürüyor.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, özellikle son dönemlerde  kapsamlı ekonomik reformları hayata geçiren Türkiye, İran ile dış ticaret  hacminin artırılması noktasındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.


Bu kapsamda İran'a açılan 3 gümrük kapısında modernizasyon  planlamalarını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hakkari'deki Esendere Gümrük Kapısı'nın yenileme çalışmalarını tamamladı. Bakanlık, "Yap-İşlet-Devret"  kapsamında yenilenen tesislerini bu yılın ilk yarısında hizmete açmayı planlıyor.


Van'daki Kapıköy Gümrük Kapısı'na ilişkin yenileme çalışmalarının ise  2017'de bitirilmesi hedefleniyor.


Bakanlık, Ağrı'daki Gürbulak Gümrük Kapısı'nın ihtiyacı karşılamakta  yetersiz kalması üzerine de sınır kapısının yenilenmesi için ilave arazi  kamulaştırma/tahsis ve projelendirme hazırlıklarına başladı.


Öte yandan, İran ve Türkiye arasında imzalanan Tercihli Ticaret...