29 / 03 / 2024

iş güvenliği risk değerlendirme yöntemleri

iş güvenliği risk değerlendirme yöntemleri

İşyerleri için yapılması zorunlu tutulan ve denetlemelere konu olan "risk değerlendirmesi" nasıl yapılır? Risk değerlendirme yöntemleri nelerdir? Yanıtı haberimizde...

Sağlık Bakanlığı'na gıda güvenliği için denetim çağrısı yapıldı!

Kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'numune' kararı tartışmalara sebep olmuştu. Bu kararla birlikte gıda güvenliğinin risk olduğu konuşuldu ve Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol denetimlere önem verilmesine dikkat çekti. Doğruyol’a göre Tarım Bakanlığı denetimleri eksik…

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

İstanbul'un depreme karşı tam güvenli olması için 500 milyar TL'ye ihtiyaç var!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da şu anda depreme karşı tam güvenli bir kent elde etmek için yaklaşık 500 milyar TL'ye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

İş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

İşyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği önem taşıyor. İşte, iş sağlığı ve güvenliği risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

Burhan Özdemir: Yabancı yatırımcı için Türkiye güvenli bir yatırım limanı!

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, "Türkiye'deki konut talebi 2008 yılında dünya genelinde yaşanan krizin ardından artışa geçti, yabancılar için ülkemiz güvenli yatırım limanı haline geldi" dedi.

İş güvenliğine uymayan işçi tazminat almadan işten çıkarılacak!

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. OSGB Genel Müdürü ve İşyeri Hekimi Dr. Ali Çolak konuyu değerlendirdi.

İnşaatlarda iş güvenliği denetimleri arttı!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, son zamanlarda meydana gelen işçi ölümleri üzerine denetimleri artırdıklarını belirtti...

İstanbul'da iş güvenliğine uymayan 1700 işyeri kapatıldı!

MTSO ile Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü 'Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi' kapsamında cephe iskelesi kurulum, kullanım ve sökümü, iş güvenliği koşullarını kapsayan bilgilendirme semineri yapıldı.

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı!

Asansör güvenliği bölge toplantısı yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca " Asansör mevzuatı uygulamalarına ilişkin kamu otoritelerinin farkındalığının artırılması" toplantılarının Akdeniz Bölgesi ayağı Adana'da gerçekleştirildi.

Gaziantep'te inşaat sektörü için işçi güvenliği semineri düzenlendi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Eğitim Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Gaziantep'te bilgi verildi...

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Muharrem Yılmaz, Necaattin Çınar tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 1 Aralık'ta kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları başladı!

Bilgi güvenliği farkındalıklarını arttırmak amaçlı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) çalışmaları başladı.

iş güvenliği risk değerlendirme yöntemleri Haberi

iş güvenliği risk değerlendirme yöntemleri

Risk değerlendirme yöntemleri nelerdir?

İşyerleri, çalışanların güvenliği açısından bazı sorumluluklara sahip oluyor. 30 Aralık 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren uygulama kapsamında söz konusu risk değerlendirme analizini yapmayan kişi ve kurumlara cezai işlem uygulanıyor.


Bir işyerinizin olduğunu ve zorunlu tutulan söz konusu risk değerlendirme analizi yapma safhasında olduğunuzu farz edelim. Risk değerlendirme yöntemleri, nasıl bir yol izleyeceğinize dair size fikir verecektir. Peki risk değerlendirme yöntemleri nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Risk değerlendirme yöntemleri nelerdir?

1. Risk değerlendirmende ilk olarak iş yeri ya da apartmanın risk hususuna giren durumların belirtilmesi gerekiyor.

2. Yine iş yeri ya da apartmanın mevcut tehlikeleri sıralanıyor.

3. Belirlenen risk ve tehlikelere karşı kontrol önlemleri tespit ediliyor.

4. Hasar, zarar ve yaralanmanın şiddeti tespit ediliyor.

5. Söz konusu tehlikeli durumların meydana gelme olasılığı yazılıyor.

6. Şiddet...