28 / 03 / 2024

İş Sağlığı ve Güvenliği İle İlgili Çalışan Temsilcisinin Nitelikleri ve Seçilme Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ

İş Sağlığı ve Güvenliği İle İlgili Çalışan Temsilcisinin Nitelikleri ve Seçilme Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ

İş Sağlığı ve Güvenliği İle İlgili Çalışan Temsilcisinin Nitelikleri ve Seçilme Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ 29 Ağustos 2013 Perşembe günü 28750 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi Güngören'de İdris Furat tarafından kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

ÇEİS'ten Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü için farkındalık çalışması!

ÇEİS, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalar ile üye fabrikalarının çalışanlarının Nisan ayı boyunca bilinçlenmelerini sağladı. ÇEİS, 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü etkinliklerinde “Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklar” temasını seçti...

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği açıldı!

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen depremde zarar gören Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Kliniği yeni binasında hizmete açıldı...

Çimento sektörü sağlıklı yaşama odaklandı!

ÇEİS, İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nü bu yıl “Sağlıklı Yaşam” temasıyla kutladı. 28 Nisan günü gerçekleştirilen etkinlikte iş sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yapıldı.

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde değişiklik 2019!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

İş Sağlığı ve Güvenliği Mahall Bomonti sponsorluğunda tartışıldı!

Bu yıl 5'incisi düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi, 11-13 Ekim tarihleri arasında Türkerler Holding desteğiyle gerçeleşti. 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Mahall Bomonti sponsorluğunda İzmir’de tartışıldı!

Mahall Bomonti İzmir’in ana sponsorluğunda İş Sağlığı ve Güvenliği zirvesi gerçekleştirildi. İş sağlığı ve güvenliği, 11-13 Ekim tarihleri arasında 5’inci kez İzmir’de tartışıldı.

Analiz Test Çevre Sağlığı Ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Analiz Test Çevre Sağlığı Ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selehattin Baydemir ve Haşim Gençbay ortaklığında kuruldu. 

İş Sağlığı ve Güvenliği İle İlgili Çalışan Temsilcisinin Nitelikleri ve Seçilme Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ Haberi

İş Sağlığı ve Güvenliği İle İlgili Çalışan Temsilcisinin Nitelikleri ve Seçilme Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ

TEBLİĞ


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:


İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ ÇALIŞAN TEMSİLCİSİNİN NİTELİKLERİ VE SEÇİLME USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN TEBLİĞ


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 20 nci maddesi kapsamındaki çalışan temsilcisinin nitelikleri, seçimi veya atanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 20 nci maddesi kapsamındaki çalışan temsilcisinin nitelikleri, seçimi veya atanmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 20 nci maddesi ile 9/1/1985 tarihli ve 3146 sayılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 2 nci ve 34 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.


İşverenin yükümlülüğü


MADDE 4...