18 / 04 / 2024

iş yerinde KDV indirimi ne zamana kadar

iş yerinde KDV indirimi ne zamana kadar

Gayrimenkul sektörünün beklediği KDV indirimi ile ilgili karar bugünkü Resmi Gazete'de Bazı Bakanlar Kurulu Kararları ile Cumhurbaşkanı Kararlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar kapsamında geldi. 

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan veya hasarlı yapılar için hayata geçirdiği ‘yerinde dönüşüm’ kapsamında inşaatlara başlıyor.

O ilde 41 konut ve 13 iş yeri satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan KDV'den muaf gayrimenkuller! 

Samsun Canik'te yer alan 41 konut ve 13 iş yeri, KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı. Peki Samsun'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ve ödeme seçenekleri nasıl? 

İstanbul'un yanı başında iş yeri arayanlara fırsat! Belediye 3 adet iş yerini KDV'den muaf satıyor! 

Yalova Teşvikiye Belediyesi, Yalova ili, Çınarcık ilçesi, Karşıyaka mahallesinde yer alan 3 adet iş yerini satıyor. Peki İstanbul'un yanı başında yer alan iş yerlerinin fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Belediyeden KDV'den muaf iş yeri fırsatı! İhalesi 2 Ekim'de!

Aydın İli Nazilli Belediye Başkanlığı, Aydın Nazilli'de yer alan iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan iş yeri KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV alınmayacak!

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV istisnası açıklandı. Buna göre, bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar KDV'den muaf olacak. İşte ayrıntılar...

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Son dakika: Köprü ve otoyollara KDV zammı geldi!

Son dakika aktarılan detaylara Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine KDV zammı geldi. Peki, Köprü ve otoyolların yeni ücretleri ne kadar oldu? İşte köprü ve otoyolların yeni fiyatları...

İstanbul'da yüzde 40 peşinat ve 60 ay vade fırsatıyla 20 iş yeri satılıyor! Bakanlık fiyatları açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'un Zeytinburnu, Kartal ve Güngören ilçelerinde yer alan 20 adet iş yerini KDV'den muaf ve yüzde 40 peşinat, 60 ay vade imkanıyla satıyor. Peki iş yerlerinin fiyatları ne kadar? 

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depremin ardından tüm Türkiye yardım seferberliği başlatırken, bölgede okul, konut sağlık hizmet tesisi gibi amaçlar içinde kullanılmak amacıyla inşa edilecek prefabrik yapılar için KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talep edildi.

O ilimizde 10 konut ve 32 iş yeri KDV’den muaf satılıyor! 14 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın…

O ilimizde 10 konut ve 32 iş yeri KDV’den muaf Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle satılacak! 14 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın…

EYT kanunu bu hafta çıkacak! İşte emeklilik dilekçesi vermek için en uygun tarih!

EYT düzenlemesi bu hafta yasalaşacak. Bundan sonra bir iş yerinde çalışan EYT'liler için kritik 10 günlük süreç başlayacak. En uygun tarihte emeklilik dilekçesini vermeniz sizin yararınıza olacak.

Tarım Bakanı Kirişçi'den 'gıda fiyatları neden artıyor?' sorusuna canlı yayında yanıt

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi son dönemin en çok tartışılan "Gıda fiyatları neden artıyor?" sorusuna canlı yayında yanıt verdi. Bakan kirişçi, yerinde üretim ve tarım konusunda ise başlatılan projelerle ilgili bilgi verdi. Tarım Bakanı İstanbul'a gıdanın yolculuğu konusunda ise ilginç bir hesabı ortaya

Raporluyken çalışırsanız işsiz kalabilirsiniz! Yargıtay’dan emsal karar!

Raporlu işçinin, raporlu olduğu sürede başka bir yerde çalışması işten çıkarılma nedeni sayıldı. Bir iş yerinde çalışan işçinin, raporlu olduğu süreçte kayınpederiyle birlikte çalışması, işten çıkarılmasına neden oldu. Konu Yargıtay’a taşındı ancak Yüksek Mahkeme, işvereni haklı bularak işçinin haks

iş yerinde KDV indirimi ne zamana kadar Haberi

iş yerinde KDV indirimi ne zamana kadar

31 Mart tarihinde sona erecek ÖTV ve KDV indirimleri, Cumhurbaşkanı kararıyla uzatıldı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bugün açıklanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilya alımları ve tapu harcında uygulanan vergi indirimi uygulaması uzatıldı. Ayrıca konut alımında yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülen KDV uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek.  

Bakanlar Kurulu Kararı ile iş yerinde KDV oranında da indirim yapılmıştı.  Konutta başlayan KDV indirimine iş yerleri de dahil edilmişti. İşte, 5 soruda iş yerinde KDV indirimi 2019.. 

1- İş yerinde KDV oranı ne kadar indirildi?
İş yerlerinde KDV oranı yüzde 8'e indirildi. 

2- İş yerinde KDV oranı ne kadardı?
İş yerinde KDV oranı indirimden önce yüzde 18'di. 

3- İş merkezi binalarında da KDV düştü mü?
Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında iş yerleri...