19 / 04 / 2024

ısı yalıtımı malzemeleri

ısı yalıtımı malzemeleri

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Türkiye'de 16 milyon konutun ısı yalıtımı yok!

Ülkemizdeki 19 milyonluk konut stokunun 16 milyonunda ısı yalıtımı yok. Bu binalar ısı yalıtımı olan bir binaya kıyasla 3 kat daha fazla enerji harcıyor. Oysa tasarrufun yolu belli…

Isı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu?

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme “Isı Yalıtımı” deniyor. Peki, ısı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu?

Eber Gölü'nün kamışları Avrupa'da ısı yalıtımında kullanılıyor!

Türkiye'nin önemli sulak alanlarından olan Eber Gölü'nde köylülerin haziran ve aralık aylarında topladığı kamışlar, Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.Eber Gölü'nün kamışları Avrupa'da ısı yalıtımında kullanılıyor.

Binalarda ısı yalıtımı amacıyla kullanılan malzemeler nelerdir?

Binalarda enerji ve ısı kaybını önlemek amacıyla yapılması gereken ısı yalıtımı nasıl yapılır? Binalarda ısı yalıtımı amacıyla kullanılan malzemeler nelerdir? Yanıtı haberimizde...

Isı yalıtımı nedir?

Yapılardaki ısıyı dengeleyerek, kontrol altına alan ısı yalıtımı işleminin birçok yararı bulunuyor. 'Isı yalıtımı nedir?' diyorsanız haberimize bakın...

Bor Su Ve Isı Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bor Su Ve Isı Yalıtım Malzemeleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeliyle  Hakan Yılmaz İle Ufuk Akalın tarafından Kadıköy'de kuruldu.

KSÜ'de Yalıtım Malzemeleri Konferansı gerçekleşti!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve KSÜ Yapı Öğrenci Topluluğu işbirliği ile Yalıtım Malzemeleri konferansı gerçekleşti.

Canpa’dan üniversitelilere ''ısı yalıtımı'' eğitimi!

Türkiye’nin öncü yalıtım firmalarından Canpa, üniversite - özel sektör iş birliği kapsamında Başkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine ısı yalıtımı konusunda eğitim verdi.

Doruk Yalıtım Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doruk Yalıtım Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Aylin Işık tarafından 850 bin TL sermaye ile 28 Mart'ta Güngören, A.Nafiz Gürman Mahallesi, Platform Merter Suıts'te kuruldu.

Baumit ısı yalıtımında sigorta güvencesi sunuyor!

2016’da dış cephesini ısı yalıtımı yaptırıp binalarının enerji performansını artırarak EKB almak isteyenler için Baumit, ürün kalitesinin yanı sıra sigorta güvencesi ile de özel bir hizmet paketi sunuyor.

Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Isı yalıtımı için belediyeye müracaat edilerek projenin tasdik edilmesi gerekli oluyor. Tasdik için belediyeye belli oranlarda ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, ısı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Emrullah Eruslu: Isı yalıtımı yapılarak fatura düşürebilir!

Dondurucu soğukların etkisini hissettirmesi, akıllara doğal gaz faturalarını ve ısınma masraflarını getirdi. Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, "Vatandaş ısı yalıtımı yaparak faturayı düşürebilir" dedi

Baumit ile kış aylarında doğru ısı yalıtımı!

Baumit, uygun teknik özellikte ve doğru uygulanan bir dış cephe ısı yalıtım sisteminin, özellikle kış aylarında iç mekanlarda sağlıklı bir yaşam alanı sağlayacağının altını çiziyor.

Mantolamada kullanılan ısı yalıtım malzemesine dikkat!

Zorunluymuş gibi gösterilen mantolama adı altında yapılan ısı yalıtımında kullanılan malzemeler sebebiyle, kanserojenle kaplanmış bir binada, yangın tehlikesiyle de karşı karşıya kalabilirsiniz.

Baumit’in en çok tercih edilen sistemi: Star Isı Yalıtım Sistemi!

Baumit, gerek yeni konut, ofis, AVM, hastane, otel, yurt, vb. projelerine; gerekse renovasyon projelerine ısı yalıtım sistemlerinin yanı sıra su yalıtım ürünleri, karo yapıştırıcıları ve özellikle otopark alanları için sıva sistemleri ile her alanda çözüm

Capatect ısı yalıtımında gereksiz masraftan kurtarıyor!

Capatect, ısı yalıtımı yaptıracak olanları gereksiz masraftan kurtaracak “Termal Kamera” hizmetini ücretsiz olarak sunuyor. "Termal kamera" hizmeti, sıcaklık ölçüm özelliği ile binaların yalıtım ve ısı sorunlarını ortaya çıkarıyor.

Binalarda ısı yalıtımıyla ilgili standartlar uygulanamıyor!

Binalarda ısı Yalıtım kuralları ile ilgili standartlar, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulanamıyor. Bu durum enerji kullanımını arttırıyor.

Konutların kentsel dönüşümünde ısı yalıtımına dikkat edilmeli!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü'nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

ısı yalıtımı malzemeleri Haberi

ısı yalıtımı malzemeleri

Doğru seçilmeyen ısı yalıtım malzemesi, tüketicinin cebine olumsuz yansıyor. MAPEI Genel Müdürü Selman Tarmur, "Binada yapılan yanlış veya eksik yalıtım uygulaması hem binanın ömrünü, hem de elde edilen verimi  düşürür. Bu sebeple malzeme seçimi çok önemlidir ve bilhassa deneyimli üreticilerden paket sistem alınması tavsiye edilir" diye konuştu.

•         Tüketicilerin evlerini kış aylarında ısıtmak, yaz aylarında da soğutmak için harcadığı enerji toplam enerjinin yaklaşık %80 i kadardır. Isı yalıtımı ile binalardaki ısı geçişleri minimuma indirilerek, harcanan yüksek enerji ortadan kaldırılabilir.

•         Tüketicinin ödeyeceği faturalarda tasarruf edebilmesini sağlayan ısı yalıtımı uygulamaları aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek için de büyük önem taşıyor. Gün geçtikçe ısı yalıtımına sahip binalar artsa da ne yazık ki bir kısmı yanlış...