26 / 04 / 2024

ısı yalıtımlı binala kredi

ısı yalıtımlı binala kredi

Konut kredilerinde önemli bir düzenlemeye daha gidildi. Daire bazında yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayan ısı yalıtımlı binalar için kredi oranında normal dairelere göre yüzde 10'a kadar artış yapıldı. Bu da 400 bin TL'lik bir dairede peşinatın 40 bin liraya düşeceği anlamına geliyor.

Gazze'de ısı yalıtımlı tuğla geliştirildi!

Gazze'de yaşanan elektrik krizinin etkilerini hafifletmek için ısı, su ve ses yalıtımı sağlayan tuğla üretti. Filistinli akademisyenlerin söz konusu icadı İngiltere, Avustralya ve Mısır'daki bilimsel dergilerden inceleme kabulü aldı.

Isı yalıtımlı binalar yüzde 40 enerji tasarrufu sağlıyor!

Isı yalıtımı sağlayan yapı malzemeleriyle inşa edilen binalar, enerji tasarrufu sağlıyor! Ortalama 100 metrekarelik evde yaşayan bir aile, doğayı korumanın yanı sıra, mevsimlere de bağlı olarak yılda 3.000 TL’ye varan tasarruf sağlıyor.

Depreme karşı su yalıtımlı binalar inşa edilmeli!

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde alınması gereken en temel önlemlerin başında su yalıtımlı binalar inşa etmenin geldiğini belirten İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Maalesef ülke olarak, su yalıtımsız yapılar nedeniyle, güvenli, sağlıklı ve kaliteli bina sayısı konusunda isten

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımlı ürün tercihleri arttı!

Nota Isı ve Yapı Sistemleri Genel Koordinatörü Ersan Ergün, ısı yalıtımının yasal bir zorunluluk haline geldiğini belirterek, “Yeni binalarda ve özellikle kentsel dönüşüm projelerinde ısı tasarrufuna dönük ürünler daha fazla tercih edilmeye başlandı." ded

Isı yalıtımı içten mi dıştan mı?

Binalarda ısı yalıtımı işlemi, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek için yapılıyor. Peki, ısı yalıtımı içten mi dıştan mı yapılmalı?

Isı yalıtımı kararı nasıl alınır?

Apartmanda ısı yalıtımı yapılması ile bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgenmiş oluyor. Peki, bir apartmanda ısı yalıtımı kararı nasıl alınır?

Isı yalıtımı kullanımı yazında etkili olur mu?

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak için gerektiğine vurgu yaptı.

Isı yalıtımı yazın da enerji tasarrufu sağlıyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak ve ideal konfor şartlarını sağlamak için en etkin yöntem olduğunu söyledi.

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Enerji verimliliği için binalara ısı yalıtımı yapılmalı!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu; "Enerji verimliliğinde hedeflere ulaşmak için toplam tüketimde önemli paya sahip olan binalarımızın ısı yalıtımlı olmasını sağlamalıyız" dedi..

Mehmet Özcan: Isı yalıtımı dünya dünya için hayati önem taşıyor!

Yalıtım sektörünün lider firmalarından Canpa'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özcan, ısı yalıtımının, tüm dünya ve insanlık için hayati önemde olduğunu vurguladı.

Isoplaster ısı yalıtımında yüzde 70 tasarruf sağlıyor!

Eclactia, enerji faturalarının ağır yükünden kurtulmak isteyen bina sahiplerine, ısı yalıtımının tüm aşamalarında güvenilir hizmet ve malzeme garantisi sunuyor. ISOPLASTER yalıtım malzemesi ile yüzde 70 enerji tasarrufu yapmak mümkün.

Apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

Yalıtım, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Apartmanınıza yalıtım yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

ısı yalıtımlı binala kredi Haberi

ısı yalıtımlı binala kredi

Uzun süreden beridir gündemde olan ve 2020 yılına kadar tüm binalar için zorunlu hale getirilmesi planlanan Enerji Kimlik Belgesi kapsamında çok önemli bir adım daha atıldı. Yeni Şafak gazetesinden Kenan Biter'in haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu konut kredilerindeki kredi kullandırma oranlarında değişiklikler yaptı. Son düzenlemeyle beraber ısı yalıtımlı konutların satışında kullanılacak kredi oranları artırıldı.

Yüzde 10 arttı

Enerji Kimlik Belgesi bulunan binaların sayısının arttırarak bu tarz konutların da alımını teşvik edecek olan uygulama kapsamında konut alımında yüzde 80 olan kredi kullandırma oranı enerji kimlik belgesi olan; enerji performansı A sınıfı olan konutlar için yüzde 90'a, enerji performansı B sınıfı olan konutlar da ise yüzde 85'e çıkarıldı.

400 bin TL'de 40 bin TL peşinat

Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya düşürerek enerji faturalarını...