26 / 04 / 2024

İskan başvurusu

İskan başvurusu

İnşaat çalışmaları biten bir yapının resmi olarak kayıtlara da bitmiş olarak geçmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan başvurusu nereye yapılır?

İskan başvurusu nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra hemen oturuma başlanılamıyor. Yapının yasal olarak bittiğini göstermek için belediyeden iskan izninin alınması gerekiyor. Peki, iskan başvurusu nasıl yapılır?

İskan başvurusunu kim yapar?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan herhangi bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onay belgesine iskan deniyor. Peki, iskan başvurusunu kim yapar?

İskan raporu ne işe yarar?

İskan raporu ne işe yarar?: İnşa edilen binalarda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için öncelikle yapının ruhsatlı olması ve inşaat çalışmalarının ruhsatına uygun olarak yapılması gerekiyor...

İskan başvuru formu!

Belediyeden iskan ruhsatı alınabilmesi için "iskan başvuru formu" nun doldurulması gerekiyor. Peki iskan başvuru forumu nasıl doldurulur? İşte sorunuzun yanıtı ve iskan başvuru formu örneği ...

İskan başvurusu için gerekli belgeler!

İskan izni, bir yapının inşaat çalışmalarının onaylı projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteriyor. Peki, iskan başvurusu nasıl yapılır? İskan başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap TOKİ son başvurusu ne zaman?

Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap TOKİ Evleri'nde kura çekimi 23 Ekim 2015 Cuma günü yapılacak. Peki, Bingöl İnönü Mahallesi 1. ve 2. Etap TOKİ son başvurusu ne zaman?

TOKİ Esnaf Konutları başvurusu nasıl yapılıyor?

TOKİ ev sahibi olamayan esnaf ve sanatlara özel bir kampanya başlattı. Projede başvurular devam ediyor. Peki, TOKİ Esnaf Konutları başvurusu nasıl yapılıyor?

Sakarya Taraklı TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

Sakarya Taraklı TOKİ Evleri'nde 43 adet daire açık satışa sunuluyor. Peki, Sakarya Taraklı TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

TOKİ Esnaf Evleri başvurusu nereye yapılacak?

Esnafın geleceğinin garanti altına alınacak TOKİ Esnaf Evleri başvurusu nereye yapılacak? TOKİ Esnaf Evleri başvuru şartları neler?

Samsun Gazi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

Samsun Gazi TOKİ Evleri projesinde 1 adet daire açık satış yöntemiyle satışa çıkarılıyor. Peki, Samsun Gazi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi başvurusu ne zaman başlayacak?

6 dairenin satışa sunulacağı TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi projesinde 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Peki, TOKİ Ankara Turkuaz Vadisi başvurusu ne zaman başlayacak?

Ankara Turkuaz Vadisi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Turkuaz Vadisi'nde bulunan 6 konut satışa çıkarılıyor. Peki, Ankara Turkuaz Vadisi TOKİ Evleri başvurusu ne zaman?

TOKİ Van Kevenli'de 10 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlıyor!

TOKİ Van Kevenli'de 10 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlıyor. Satış işlemleri T.Halk Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülen projede 79,41 metrekare büyüklükte daireler bulunuyor.

TOKİ Osmaniye Yaveriye'de 8 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlayacak!

TOKİ Osmaniye Yaveriye'de 8 adet konut başvurusu 1 Ekim'de başlayacak. Satış işlemlerini T. Halk Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 722,76 TL'lik aylık taksilerle ödeme yapılabiliyor.

2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayacak olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazi başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm başvurusu için gerekenler!

Kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, uygulamasına kentsel dönüşüm deniyor. İşte, kentsel dönüşüm başvurusu için gerekenler!

Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap kura başvurusu!

Toplam 250 adet dairenin satışa çıkarıldığı proje İstanbul İl'i Başakşehir İlçe'sinde yükseliyor. Emlak Konut Başakşehir Evleri 2. Etap kura başvurusu en geç 28 Eylül 2015 tarihinde yapılacak.

İskan başvurusu Haberi

İskan başvurusu

İskan başvurusu nereye yapılır?

İnşaat çalışmaları biten bir yapının resmi olarak kayıtlara da bitmiş olarak geçmesi ve yapıda oturumun yasal olarak başlayabilmesi için iskan belgesinin de alınmış olması gerekiyor.


İskan belgesi, yapının ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteriyor. İskan belgesi alındıktan sonra binaya kat mülkiyeti ve mesken abonelikleri alınabiliyor. Peki, iskan başvurusu nereye yapılır?


İskan başvurusu, taşınmazın bağlı olduğu ilçe belediyesinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne yapılıyor. Başvuru için bir dilekçe ve birkaç belge gerekli oluyor.


İskan başvuru dilekçesi:


………………………… BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE


…………………………/İSTANBUL

………………………… Mahallesi ……………….. Pafta ……………….. Ada ……………….. Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İstenen belgeler yazımız ekinde olup, gereğinin yapılmasını arz ederim.


Mal Sahibi

                               ...