25 / 04 / 2024

İskan belgesi için gereken evraklar

İskan belgesi için gereken evraklar

Bir yapının kullanılabilmesi için iskan alınması şart. Peki iskan almak için yapılması gerekenler nelerdir? Yanıtı haberimizde...

İskan için gereken belgeler!

Bir binada oturabilinmesi için bağlı olunan belediyeden iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki iskan için gereken belgeler nelerdir?

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TF Varlık Kiralama 600 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, 600 milyon TL tutarındaki 77 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaptı. 

Bereket Varlık Kiralama 325 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama, 93 gün vadeli, planlanan tutar 225 milyon TL olmak üzere, 325 milyon TL'ye kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi başvurusu yaptı. 

TF Varlık Kiralama 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama 300 milyon TL tutarındaki 77 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama 375 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Varlık Kiralama, halka arz edilmeksizin tahsisli şekilde satışa sunulmak üzere, 375 milyon TL tutarında, 130 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

İskan belgesi için gereken evraklar Haberi

İskan belgesi için gereken evraklar

İskan almak için yapılması gerekenler!

İskan, bir yapıyı kullanma izni anlamına geliyor. Belediyeden talep edilen iskan belgesi, aradığı şartların olumlu olması halinde veriliyor. Oturma izni olarak da tabir edilen iskan almak için yapılması gerekenler haberimizin içerisinde yer alıyor.


Öncelikle söz konusu iskan belgesi alınacak yapının ruhsatlı olması ve projenin belediye tarafından onaylanması gerekiyor. Daha sonra belediyeye sunulan ve belediye tarafından onaylanan projeye uygun bir şekilde yapının inşa edilmesi gerekiyor.


İnşaat çalışmalarının bitmesi halinde, gerekli belgelerin temin edilmesi ile belediyeye iskan izni istemi içeren dilekçe veriliyor. 


Yapılan başvuru ardından belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri gelip yapıyı ve özelliklerini kontrol ediyor. Yapının tasdiklenen projesine ve bölgenin imar planına uygun yapılması halinde iskan belgesi veriliyor.


İskan almak için yapılması gerekenlerden sonra iskan için belediyeye başvuruda...