29 / 03 / 2024

iskanın tarihi

iskanın tarihi

İskan politikası nedir?: Osmanlı' da fethedilen yerlerin Türkleşmesini sağlayarak fetihlerin sağlam ve kalıcı olmasını, fethedilen yerlerin siyasi, askeri ve sosyal yönden güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmıştır...

Gram altında tüm zamanların tarihi zirvesi yaşandı!  

Ons altın fiyatı, ABD'den gelen sürpriz veri sonrası artmasını hızlandırırken; gram altın fiyatı da ons altın ve dolar/TL'deki yükselişin etkisi ile tarihi zirvesini 1992 lirayı taşıdığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Gram altında tüm zamanların rekoru kırıldı, işte tarihi zirve rakamı 1804 liraya yükseldi

Altının ons fiyatı, ABD tahvil faizlerinde yaşanan düşüşün de sebebi ile primli seyrederken, gram altın tarihi zirvesini 1804 liraya olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Elinde 1 gram altını bile olanlar aman dikkat! Gram altın tarihi rekor kırdı! 

Döviz kurlarında yükseliş devam ediyor. Bu kapsamda, Dolar/TL kurunun rekor tazelemesiyle gram altın da yeni tarihi zirvesine ulaştı.

Gram altın tarihi rekorunu kırdı: 1.550 lirayı aştı!

Gram altın bugün yüzde 1,4 artışla tarihi rekorunu kırdı ve 1.550 lirayı aştı. Merkez Bankası faiz kararından sonra gram altın 100 TL'yi aştı.

Gram altın tarihi rekorunu kırdı! Gram altın ne kadar oldu?

Gram altın bugün döviz kurlarındaki volatilite nedeniyle yükselişe geçti ve tarihi rekorunu kırdı. Gram altın ne kadar oldu?

Altın fiyatlarında tarihi rekor! Tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Geçtiğimiz güne düşüşle başlayan altın fiyatlarında büyük değişim yaşandı. Bugün ise akşam saatlerine doğru altın fiyatları yeniden hızlandı. Gram altın tarihi rekoru gördü. Ons altın ise kritik seviyeyi gördü. İşte tüm ayrıntılar...

Öğretmen adayları müjde! 45 bin yeni öğretmen atamasının tarihi açıklandı!

Öğretmen adaylarının uzun bir süredir beklediği haber geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer o tarihi açıkladı. İşte detaylar!

Dolarlarını satanlar ters köşe olacak! Ünlü ekonomist doların fırlayacağını tarihi açıkladı

Ünlü ekonomist Esfender Korkmaz, dolar borcu olanları ve dolarlarını satanların ters köşe olacaklarını açıklayarak doların fırlayacağı tarihi açıkladı.

12 ay boyunca hesaplara 1.250 TL yatacak! Ödemeler peş peşe yapılacak! Tarihi sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün dar gelirliler için yürüttüğü Aile Destek Programı kapsamında ödenecek kasım ayı paralarının tarihi merak konusu oldu. Peki Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

İslam Memiş gram altın için 'tarihi fırsat' diyerek uyardı!

Altının kahini İslam Memiş, altının tarihi bir dönemden geçtiğini belirterek yatırımcılara önemli bir çağrıda bulundu.

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor.

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında 'Büyük yangın' tarihi: Altını elinde tutan ateşte yanacak!

Çeyrek ve gram altın iç piyasada dolar kuruna bağlı olarak yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Yarım altın fiyatları 3 bin 200 liraya dayandı. Çeyrek altın da bin 600 lira seviyesinde. Altın fiyatları yeniden yükselişe geçecek hem de ne yükselme! Uzmanlar o tarihi açıkladı.

iskanın tarihi Haberi

iskanın tarihi


İskan politikası nedir?


İskan; beşeri yerleşim anlamına gelmektedir. İskan politikasının amacı fethedilen yerlerin Türkleşmesini sağlamaktır. Bu amaç hem fetihlerin sağlam ve kalıcı olmasını hem de fethedilen yerlerin siyasi, askeri ve sosyal yönden güvenliğini sağlamaktır. İskan politikası fethedilen yerlerde sorun çıkma ihtimali olan ailelerin Anadolu’ya göç ettirilmesini sağlayarak karışıklık çıkma ihtimalini azaltmak için kurulmuştur.


18.yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nun iskan politikası, boş ve harap yerlerin şenlendirilmesi ve ziraate açılması istikametinde yürütülmüştür. Bu hedefe varmak için ortaya çıkan problemlerin başında yerleşik halkın üzerinde büyük bir baskı unsuru olan göçmenlerin güç meselesi gelmektedir ki, bunun için de, özellikle güç unsurlarının ortadan kaldırılarak güvenli bir ortam hazırlanması, devletin politikasının gerçekleşmesinde önemli bir menzil olacaktı. Nitekim bu hususun önemi anlaşılmış olmalıdır ki, bu kabil grupların, Anadolu’daki iskan mahallelerinden...