18 / 04 / 2024

iskansız ev konut kredisi şartları

iskansız ev konut kredisi şartları

Ev sahibi olmak isteyenler ancak almak istedikleri ev için iskanı olmayan vatandaşlar iskansız ev için konut kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki,  iskansız ev için konut kredisi alınabilir mi? İşte detaylar...

Milletvekilli Bakırlıoğlu: Kira artışı 'vicdansız ev sahipleri' diyerek çözülecek bir konu değil!

Konut ve kira fiyatlarındaki artış barınma krizini etkilemeye devam ediyor. CHP’li Bakırlıoğlu, kira artışlarına dikkati çekerek "Vicdansız ev sahipleri diyerek çözülecek bir konu değil" dedi.

Arabulucudan kiracı ve ev sahibi arasındaki zam anlaşmazlığına ‘yüzde 71 zam’ çözümü! 

Kira zamlarındaki yükselişi yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme sürerken, arabulucuda bir anlaşmazlık daha çözüldü. Konut sahibinin 1.750 TL'lik kirayı 8-9 bin TL'ye yükseltmek istemesi üzerine, taraflar arabulucuda yüzde 71'lik zamda anlaşma yaptı. İşte ayrıntılar...

Çözüm Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çözüm Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Reşat Aykoç ve Yusuf Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?

Kiracılar dikkat! 6 ay kuralını kimse bilmiyor! Bunu yaparsanız ev sahipleri haklı çıkar! 

Ev sahipleri ve kiracılar son dönemde sık sık karşı karşıya geliyor. Her iki taraf da bazı durumlarda haklı bazı durumlarda haksız oluyor. Problemleri aralarında halledemeyen ev sahibi ile kiracılar mahkemelerin yolunu tutuyor. 

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

Konut alacakların gözü faizlerde! Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Ev almak isteyen vatandaşların gözü kulağı konut kredisi faizlerindeki indirimde. Milyonlarca kişi kredi faizlerinin düşürülmesini bekliyor. Peki konut kredisi faizleri düşecek mi?

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

Trabzonlu vatandaşlara ruhsatsız ve iskansız konut uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), vatandaşları iskansız ve ruhsatsız konutlara karşı uyardı...

Yıldız Ev Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız Ev Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Kezban Vural tarafından kuruldu.

TOKİ'den 100 bin aileye 'ev sahibi olma' müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 100 bin aile için ev sahibi olma müjdesi verdi. İşte ön şartsız, kurasız ev için başvuru şartları...

İskansız ev için konut kredisi nasıl çekilir? 

Ev sahibi olmak isteyenler ancak almak istedikleri ev için iskanı olmayan vatandaşlar iskansız ev için konut kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki,  iskansız ev için konut kredisi alınabilir mi? İşte detaylar...

iskansız ev konut kredisi şartları Haberi

iskansız ev konut kredisi şartları

Yeni inşa edilen konutların yaşanabilir duruma uygun olduğunu gösteren belgeye iskan belgesi ismi veriliyor. Gürsesgazetesi'nde yer alan habere göre; iskan belgesi olmayan evler inşaat halinde görünen ev olarak kabul ediliyor.  Bir evin iskan raporun alınması için tüm inşaat faaliyetlerin bitmesi ve belediyeden onay alınması gerekiyor. Eğer iskan yoksa bu evin belediyede hiç bir karşılığı bulunmuyor. 

İskan belgesi olmayan evi satın alanlar aslında arsadan pay almış oluyor.  Tapu ise kat irtifakı tapusu olarak geçiyor ve kişi tapu kaydında daire değil daire niteliğinde yer alıyor.

Bankalar tarafından iskan olsun veya olmasın her konut için kredi veriliyor. Diğer yandan İskansız ev için kredi çekerken aksilikler yaşanması söz konusu olduğundan bankalar bu evler için kredi vermiyor. 

İskansız eve konut kredisi verilir mi? 

Evin iskanın olup olmaması...