25 / 04 / 2024

İsmet İnönü Parkı plan değişikliği

İsmet İnönü Parkı plan değişikliği

İsmet İnönü Parkı’nı sonsuza kadar korumaya alan imar planı değişikliği İBB Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı...

Ergin Ada satışa çıktı! Yeni proje!

Ergin A.Ş tarafından Mersin'in Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile İsmet İnönü Bulvarı'nın kesiştiği noktada yükselen Ergin Ada projesi satışa çıktı. İşte Ergin Ada ile ilgili detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! 20 yıllığına kiraya verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, ormanlık alanların park olarak 20 yılı bulan sürelerde kiralık olarak işletilmesini sağlayacak. Resmi Gazete'de yayınlanan Orman Parkları yönetmeliğine göre kapalı teklif usülüyle ihale edilecek.

Ümraniye İnkılap Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye ilçesi, İnkılap Mahallesi, 2079 adanın park ve otopark tescilli kısmı ile 1832 ada, 9 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 15.10.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Rıza Bey Apartmanı'ndaki depremzedelerden açıklama!

İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki depremzedelerden bir kısmı, alanın park olması için açıklama yaptı. Depremzedeler, binanın 3’üncü derecede riskli olduğuna ve bunu depremin ardından öğrendiklerine dikkat çekti. 

Ya deprem olsa! Acil durum yolları engelleniyor!

İstanbul’da ‘1. Derecede Acil Ulaşım Yolu-Park Yapılmaz’ uyarısının olduğu şeritlere sıra sıra araç park edildiğine tanık olduk. İzmir depreminde yaşanan ulaşım sorununun altını çizen uzmanlar, “Acil durum yollarına araçların park edilmesinin engellenmesi lazım” diyor.

İsmet İnönü Parkı'nı korumaya alan imar değişikliği onaylandı!

İsmet İnönü Parkı’nı sonsuza kadar korumaya alan imar planı değişikliği İBB Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı...

Atatürk Orman Çiftliği yeniden kurulacak!

Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Büyükşehir ile Çankaya'nın park alanı arsaları birleştirilerek yeniden kurulacak...

Ordu Şehir Hastanesi'nin imar planına itiraz!

Ordu Şehir Hastanesi için yapılmak istenen imar değişikliği planına Ordu Çevre Derneği itiraz dilekçesi verildi. ORÇEV Başkanı Ersan, "Arsanın eski sahipleri, buranın park alanı şartıyla kamuya devretti" diye açıklama yaptı. 

İzmir İsmet İnönü Evi yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Konak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 1884 tarihinde gözlerini açtığı ve günümüzde İnönü Evi Müzesi adıyla hizmet veren tarihi ev için kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı. 

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazi yeşil alan kalacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Vatan Caddesi'ndeki arsanın park olarak değerlendirilmesine karar verdi.

Düzce'deki İnönü Parkı'nın ihalesi TBMM'de konu oldu!

Düzce'de bulunan İnönü Parkı'nın ihalesi TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, parka ilişkin olarak yazılı soru önergesi hazırladı..

İşte John Travolta'nın muhteşem evi!

ABD'li oyuncu ve şarkıcı John Travolta'nın muhteşem evi sizler için araştırıldı. Travolta'nın malikanesinde uçaklarını park edebileceği özel alan bulunuyor.

Tarihi Ankara 19 Mayıs Stadı yıkılıyor!

Dönemin başbakanı İsmet İnönü tarafından 1936 yılında açılışı yapılan Ankara 19 Mayıs Stadı, 81 yıl boyunca Türk futboluna hizmet verdi.

İsmet İnönü Parkı plan değişikliği Haberi

İsmet İnönü Parkı plan değişikliği

Cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye'nin ilk başbakanı ve ikinci cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü’nün atlı heykelinin de olduğu Maçka’daki parkı korumaya alan imar planı değişikliği teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. 

Beşiktaş Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile birlikte Mayıs ayında İsmet İnönü Parkı’nda incelemeler yaparak imar planı değişikliği teklifini değerlendirmişti. 

İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun geçen yıl Mayıs ayında aldığı karar kapsamında İBB tarafından hazırlanan imar planı değişikliği, belediye meclisinde oy birliğiyle onaylandı. 

Söz konusu değişiklipe ilişkin hazırlanan imar komisyonu raporunda şu ifadelere yer verildi: 

"23 Aralık 2019 tarihli İBB Başkanlık oluru doğrultusunda hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği kapsamında; koruma alanı sınırlarında...