23 / 04 / 2024

Isparta Gümüşgün Köyü

Isparta Gümüşgün Köyü

Ankara Etimesgut'daki Askeri Havaalanı ve tesislerinin Isparta'ya taşınması kararının ardından bölgede arsa fiyatlarında önemli derecede artış yaşanıyor

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesinde! 31,38 TL'ye yükseldi! 

Dolar/TL kuru bu sabah tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Güne yükselişle başlayan dolar/TL kuru 31,38 TL'den işlem gördü. Dolarda son dakika gelişmesi...

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

Avrupakent GYO borsada tavan bozdu! İlk işlem gününde yüzde 8 düştü!

Avrupakent GYO 13-14-15 Aralık'ta gerçekleştirilen talep toplama sürecini tamamladı. Şirket, Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "AVPGY" koduyla işlem görmeye başladı. Ancak Avrupakent GYO’nun fiyatı ilk işlem gününde yüzde 8 düştü.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı: İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarım'a yaklaşık yüzde 50 ek zam tablosu...

Emekli maaş çalışmalarına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Yeniden hesaplanan maaşlara göre, En düşük kök emekli maaşı 11 bin 402 liraya dayandı. İşte SGK-SSK, Bağ-kur, Tarımı kapsayan yaklaşık yüzde 50'lik zam tablosu...

Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne olur? Dolar 8 gün sonra yükselecek mi, düşecek mi?

Piyasalar merakla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası bir önceki faiz kararında faizleri artırarak yüzde 17,50'ye çıkardı. Peki Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne olur? Dolar 8 gün sonra yükselecek mi, düşecek mi?

Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında yeni rekor: 6.841,60 puanla tüm zamanların en yükseği!

Borsa İstanbul'da rekor serisi devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.841,60 puanı gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İşte ayrıntılar...

Borsa günün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Yatırımcılar tarafından büyük bir merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.803,37 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

BIST 100 endeksi gün ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.379,29 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.

Isparta Gümüşgün Köyü Haberi

Isparta Gümüşgün Köyü

Kamulaştırma çalışmalarının başladığı kentte özel müteşebbisler de yatırım için arsalara talip olmaya başladı. Etimesgut'daki Askeri Havaalanının Isparta'da Gönen ilçesine bağlı Güneykent beldesi ile Keçiborlu ilçesine bağlı Kılıç beldesi ve köylerinde yapılması planlanıyor. Tesisler için kamulaştırma ve alt yapı çalışmaları da başladı.


Isparta Valisi Memduh Oğuz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın iki hafta önce TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Etimesgut'taki Askeri Havaalanı ve tesislerinin Isparta'ya taşınması konusunda karar alındığını kamuoyuna açıkladığını anımsattı.


Askeri havaalanı yapımı için Isparta'da kamulaştırma çalışmalarının başladığını ifade eden Oğuz, ''2014 yılı sonlarında Etimesgut Askeri Havaalanı'nın Isparta'ya taşınması planlanıyor. Yaşanan gelişmeler bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı. Bu durum kentimiz ekonomik ve sosyal hayatı bakımdan çok önemli bir gelişme. Hem seçme bir birliklerin hem de çağdaş pek çok imkanın kentimize geliyor...