26 / 04 / 2024

Ispartakule konut yasağı

Ispartakule konut yasağı

Banker Kastelli lakaplı Abidin Cevher Özden’in, Korkmaz Yiğit’ten alacaklarına yönelik süren davada mahkeme Ispartakule’de 59 parsel ve bunların üzerinde bulunan yaklaşık 4 bin konuta satışı engelleyen tedbir kararı verdi.

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Valentium Ispartakule'de yüzde 30 indirim!

Aşçıoğlu İnşaat imzası taşıyan Valentium Ispartakule projesinde ön talebe özel yüzde 30 indirim fırsatı başladı. Peki Valentium Ispartakule konut fiyatları ne kadar? Valentium Ispartakule'de hangi konut tipleri yer alıyor? İşte Valentium Ispartakule projesi ile ilgili ayrıntılar.

İspanya'da kira artışlarına ilk defa sınırlama getirildi!

İspanya'da azınlıktaki sol koalisyon hükümetinin hazırlamış olduğu ve ülke demokrasi tarihinde kira artışlarına sınırlama getiren ilk konut yasa tasarısı mecliste kabul edildi. 

Suudi Arabistan, İsrail'in Batı Şeria'da yasa dışı 800 konut inşa etme planını kınadı!

Suudi Arabistan, İsrail'in, işgal altında olan Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

İsrail, Batı Şeria’da yasa dışı 850 konut inşa edecek! 

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için yasa dışı 850 konut daha inşa edecek. 

İsrail, binlerce yasa dışı yeni konut inşasını onaylayacak!

İsrail hükümetinin, ABD'de Joe Biden başkanlık görevine başlamadan önce işgal altında bulunan Batı Şeria ve Kudüs'te binlerce yasa dışı yeni konut inşasına onay vereceği ortaya çıktı.

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu belirtti.

Fransa, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planını kınadı!

Fransa, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Almanya, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşa planından vazgeçmesini istedi!

Almanya, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

BM'den İsrail'e 'Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası planını durdurma' çağrısı!

Birleşmiş Milletler, İsrail'den işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine ek konut inşası planından vazgeçmesi çağrısı yaptı.

FKÖ: İsrail bu yıl Batı Şeria'da 12 bin 159 yasa dışı konut inşasını onayladı!

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), İsrail'in bu yıl Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki Batı Şeria'da 12 binden fazla yasa dışı konut inşasına onay verdiğini duyurdu.

Ispartakule konut yasağı Haberi

Ispartakule konut yasağı

3 800 liralık ortalama metrekare fiyatlarıyla cazip konut projelerine ev sahipliği yapan Ispartakule’deki 59 parsel ve üzerindeki yaklaşık 4 bin konuta satış yasağı geldi. 


Buna göre 2008’de intihar eden Banker Kastelli lakaplı Abidin Cevher Özden’in, işadamı Korkmaz Yiğit’ten olan alacağının tahsil edilmesi için verilen dilekçede, Yiğit’in Ispartakule’de binlerce dönümlük araziyi hileli yollarla sattığı iddia edildi. 10’uncu Asliye Ticaret Mahkemesi ise bunun üzerine Ispartakule’de üzerinde 4 bine yakın konutun bulunduğu araziler için tedbir kararı verdi. 


TEDBİRE KARŞI EMLAKÇIDA SATIŞ 


Mahkemenin verdiği bu karar arazilerin dava sonuçlanıncaya kadar satış ve devrinin engellenmesine ilişkin tedbir kararı içeriyor. Bu da dairelerin satılamayacağı anlamına geliyor. 


Avcılar Tapu Dairesi’nden alınan bilgilere göre arazilere yönelik bayram öncesinde gelen tedbir kararı şu anda devam ediyor ve alım-satım isteyenler mahkeme kararını bekliyor. 


Tedbir...