02 / 05 / 2024

İsrailli arkeologlar

İsrailli arkeologlar

İsrailli arkeologlar, Kudüs yakınlarındaki bir kazı alanında 10 bin yıllık eve rastladı. Bilim insanları yapının tarihin en eski evi olduğunu söylüyor. Evin insanoğlunun hayvanları yeni yeni evcilleştirmeye başladığı döneme ait olduğu söyleniyor...

İsrail 4 ülkeden 70 bin inşaat işçisi almaya hazırlanıyor iddiası! 

İsrailli bir yetkili, ülkede 7 Ekim tarihinden sonra yavaşlayan inşaat sektörünü canlandırmak amacıyla Çin, Hindistan, Sri Lanka ve Moldova'dan on binlerce işçi almaya hazırlandıklarını dile getirdi.

İsrailli inşaat şirketinin Gazze'deki konut reklamı akıllarda soru işareti bıraktı! 

İsrailli bir inşaat şirketi, Gazze'de konut reklamını yayımlaması akıllara soru işareti bıraktı. 

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Yunanistan'daki kiralık gayrimenkullere İsrailli yatırımcılardan büyük talep!

Yunanistan'da kiralık gayrimenkul pazarı Gazzede'ki çatışmalar devam ederken İsrailli yatırımcılardan büyük ilgi gördü.  

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor.

Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralı Rotem Rosen ile New York'ta restoran açacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralı Rotem Rosen ve Hintli mutfak gurusu Arjun Waney tarafında New York'ta gerçekleştirilecek yeni yatırımı kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in o yazısı...

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

İsrailli Yahudiler Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor mu?

Anadolu Ajansı ekibi işgal altındaki Doğu Kudüs sokaklarında İsrailli Yahudilere, "Mescid-i Aksa'yı gerçekten yıkmak istiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

İtalya, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşasına başlama kararından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da farklı bölgelerde 800 yeni konut inşasına başlama kararından derin endişe duyulduğunu bildirerek İsrailli yetkililere kararlarını gözden geçirme çağrısı yaptı.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

İsrailli insan hakları kuruluşundan hükümetin Batı Şeria'da yeni konut planına tepki!

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now (Barış Şimdi), İsrail hükümetinin Yahudi yerleşimciler için işgal altında olan Batı Şeria’da 2 binden fazla yeni konut inşa etme planına tepki verdi.

İsrail, yerleşim yeri inşaatlarını durdurmayacak!

İsrailli yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzalanan normalleşme anlaşmasına göre Tel Aviv'in yerleşim yerleri inşaatlarını askıya almak zorunda olmadığını belirtti.

Quentin Tarantino İsrail'den ev kiraladı!

ABD’li yönetmen Quentin Tarantino, İsrailli eşi için İsrail’in şehri Tel Aviv’den ev kiraladı. Ünlü yönetmen 600 metrekarelik ev için 80 bin Şekel ödeyecek.

İsrailli arkeologlar Haberi

İsrailli arkeologlar

İsrailli arkeologlar, Kudüs yakınlarındaki bir kazı alanında 10 bin yıllık eve rastladı. Bilim insanları yapının tarihin en eski evi olduğunu söylüyor. Evin insanoğlunun hayvanları yeni yeni evcilleştirmeye başladığı ve tarım yapmaya çalıştığı döneme ait olduğu söyleniyor. Evin güvenli bir bölümünde ise o dönem son derece değerli olan kazma benzeri aletler keşfedildi. Araştırma ekibi, evin yakınlarında bir de tapınak kalıntısı bulduklarını duyurdu. Yetkililer, "Keşif bölgede bir yerleşim yeri olduğunu ve insanların dini ritüelleri yerine getirdiğini gösteriyor" dedi.  


Sabah...