25 / 04 / 2024

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor.



İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. 

BBC'nin haberine göre; Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor. Satış yatırım bankası Rothschild and Co'nun gözetiminde gerçekleşiyor. Yaklaşık 65 bin metrekare büyüklüğünde olan pazarda binden fazla mağaza, dükkan, bar ve kafe yer alıyor.

Camden Pazarı, Londra'nın en turistik alanlarından biri.

Punk ve hippi kültürüyle özdeşen pazar, taze ürünler ve sanat eserleri satan bağımsız mağazalarıyla tanınıyor.

Camden Pazarı'nın bulunduğu arsa 1972 senesinde döküntü bir kereste deposuyken iki çocukluk arkadaşı tarafından satın alındı.

Bugün senede 28 milyon kişinin ziyaret ettiği pazarın satışının zorlu olacağı düşünülüyor. 

Londra nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

Financial Times'ın haberine göre geçtiğimiz hafta bir dizi potansiyel alıcı pazarın sekiz senedir sahibi olan Teddy Sagi'yle temasa geçmiş durumda.

İnternet üzerinde faaliyet gösteren bir kumar oynama sitesinin kurucusu olan Sagi'nin satıştan 1.5 milyar sterlin kazanmayı hedeflediği söyleniyor.

Sagi'nin 2014 senesinde Camden Pazarı'nı satın almasından bu yana pazarda yaşanan birçok bağımsız dükkan kepenk kapatmış, yerlerini bilindik ya da zincir mağazalara bırakmıştı.

Teddy Sagi 2019 senesinde de Camden Pazarı'nı satışa çıkarmış fakat koronavirüs salgını sebebiyle satış askıya alınmıştı.


Geri Dön