28 / 03 / 2024

İstanbul adası

İstanbul adası

İstanbul'un bilinmeyen adaları olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik adalardan biri ünlü bir isme ait. Bir diğeri ise sular altında kalmış. İşte İstanbul'un saklı 5 adası....

Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, Kaşık Adası'nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi ve kararı yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Galatasaray Adası dev paravanlarla çevriliyor!

İstanbul Boğazı'nda 2 yıl önce üzerinde yer alan imara aykırı kaçak yapılar yıkıldıktan sonra metruk halde yer alan Galatasaray Adası'ndaki görüntü kirliliğini kaldırmak için dev paravanlar kuruluyor.

Galatasaray Adası ne olacak?

Galatasaray Kulübü ile ada işletmesi arasındaki inatlaşmalar sonunda çöplüğe dönen Boğaz’ın incisi Galatasaray Adası, turizme darbe vuruyor. İstanbul belediye başkan adaylarının, Galatasaray Adası'nı kurtarmak için planları merak ediliyor.

Kanal İstanbul'a finans adası!

2011 yılında kamuoyuna açıklanan Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında bir finans adası inşa edilecek.

Galatasaray Adası kimin tartışmasına son nokta!

İstanbul Boğazı'nda bulunan Galatasaray Adası olarak bilinen Kuruçeşme Adası'nın sahibiyle ilgili son sözü mahkeme söyledi. 

Galatasaray Adası'ndaki yapılar neden yıkıldı?

Galatasaray Adası'nda yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla adaya ne olacağı merak konusu oldu. İstanbul’un en güzel tesisinin adaya yapılması isteniyor.

İstanbul'un saklı 5 adası!

İstanbul'un bilinmeyen adaları olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik adalardan biri ünlü bir isme ait. Bir diğeri ise sular altında kalmış. İşte İstanbul'un saklı 5 adası....

Galatasaray Adası'nın yıkım sonrası son hali!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı yapılar yıkıldı. Metruk şekilde kalan adanın son hali havadan görütülendi. 

Galatasaray Adası'nda yıkım başladı!

Büyük bölümü geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene yıkılan Galatasaray Adası'nda yıkım çalışmaları yeniden başladı. 

Kanal İstanbul'a Offshore Finans Merkezi adası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011 yılında açıkladığı çılgın projesi Kanal İstanbul'a Offshore Finans Merkezi adasının kurulması planlanıyor....

Galatasaray Adası'nın yıkımında son dakika!

Galatasaray Kulübüne ait olan Galatasaray Adası'ndaki yapılar yıkılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılan tesislerle ilgili Galatasaray'dan açıklama geldi.

Galatasaray Adası'nın yıkım kararı İBB'den!

Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı yapıların yıkım kararının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümenince verildiği bildirildi

Kenan İmirzalıoğlu, Fisher Adası’ndan 2 milyon dolara villa aldı!

Kenan İmirzalıoğlu, gözden uzak olmayı tercih etti. İstanbul’da da sakin bir semtte yaşayan ünlü oyuncu, eşi Sinem Kobal’la Miami’deki Fisher Adası’ndan villa aldı.

İstanbul adası Haberi

İstanbul adası

İstanbul'da bulunan adaları bilmeyen yoktur. Bahar ve yaz aylarının gelmesiyle Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedefadası dolar taşar. Peki bu adalar dışında saklı adaların olduğunu biliyomuydunuz? Belki de adını ilk kez duyacağınız adalar da var. Hatta biri sular altında… 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul saklı adaları…

1- KAŞIK ADASI


Özel mülkiyet alanı olan Kaşık Adası Marmara Denizi'nde bulunuyor. Eski adı Pita olan adanın iskanı Osmanlı döneminde açılmış. 1950 yılına kadar sürgün yeri olarak kullanılan adanın ilk mülkiyet hakkını Danon ailesi almış. Burgazada'nın hemen doğusunda bulunan ada Heybeliada'ya 700 metre uzaklıkta bulunuyor. Herhangi bir ulaşım aracının bulunmadığı adaya ziyaret yasak.

2- RAHMİ KOÇ ADASI

 


Ünlü iş adamı Rahmi Koç'un 1974'te Tuzla'da satın aldığı asıl adının İncir Adası olduğu adanın...