26 / 04 / 2024

istanbul gökdelenleri 2013 istanbul gökdelen projeleri

istanbul gökdelenleri 2013 istanbul gökdelen projeleri

Dev boyutlu bina olarak da ifade edilen gökdelen nedir? Dünyanın ve Türkiye'nin en yüksek gökdelenleri nerede bulunuyor? İşte yanıtı ve detayları...

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.

Dünyanın en uzun gökdelenleri!

Dünyanın en uzun gökdelenleri listesi inşaatları devam eden kulelerin tamamlanmasının ardından güncellendi. Dünyanın en uzun gökdelenleri listesinde bu yılda Burj Khalıfa birinci sırada yer aldı.

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu'da inşa edilecekmiş!

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu Kavşağı'nda inşa edilecekmiş. STFA Grubu tarafından 42 katlı olarak inşa edilecek gökdelenler için hazırlanan projeler, Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın imzasından sonra uygulanacakmış.

1986 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu'da inşa edilecekmiş!

1986 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri, Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya şirketi tarafından Zincirlikuyu Kavşağı'nda inşa edilecekmiş. Zincirlikuyu'da inşa edilecek gökdelenler, İstanbul'un siluetini bozar, bozmaz diye tartışma konusu olmuş.

Güllüce: 16/9’u kurtaran maddeyi tasarıdan çıkarttım

Başta 16/9 gökdelenleri olmak üzere imar planları iptal edilen tüm yapıların kurtulmasını sağlayacak İmar Kanunu’ndaki ek maddeyi Çevre Bakanı İdris Güllüce engelledi. Güllüce şunları söyledi...

Esenyurt Hep İstanbul güncel fiyat listesi!

Konut teslimlerinin Nisan 2017 tarihinde gerçekleşmesi öngörülen Hep İstanbul Evleri'nde 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. İşte Esenyurt Hep İstanbul güncel fiyat listesi...

Arsenal Divan Suites İstanbul G-Plus'ı tercih etti!

Arsenal Spor Kulübü, Türkiye’de yaptığı konaklama sırasında Divan Suites İstanbul G-Plus’ı tercih etti. Arsenal, Türkiye’de konaklama tercihini Divan Suites İstanbul G Plus’ dan yana kullandı.

İstanbul Gıda Toptancıları Sitesi'nin yeri belli oldu!

Rami Kuru Gıda Hali'nin Kayabaşı Batı Resneli Çiftliği Mevkii'ndeki yeri belli oldu. TOKİ - Emlak Konut tarafından inşa edilecek İstanbul Gıda Toptancıları Sitesi'nin yeni yeri imar planlarında işaretlendi... Peki bundan sonra neler olacak?

İstanbul Güneşli'de depoda yangın çıktı!

İstanbul Güneşli 'de, daha önce boya ve baskı imalathanesi olarak kullanılan 2 katlı boş bir depoda öncekig ece saat 23.00 sıralarında yangın çıktı...

Özdilek Park İstanbul Gülşen şarkılarıyla coşacak!

Özdilek Park İstanbul Gülşen şarkılarıyla coşacak. İstanbul’un gözde alışveriş merkezi ÖzdilekPark İstanbul, 30 Kasım Pazar günü ünlü şarkıcı Gülşen’i sevenleriyle buluşturacak. Gülşen, hayranlarına unutulmaz anlar yaşatacak.

Evvel İstanbul görselleri!

Evvel İstanbul projesinde daire bedelinin yüzde 80'ine kadar banka kredisi kullanılıyor. 700 milyon TL yatırım bedeline sahip olan proje Sağlık Kent'e 1 kilometre mesafede yükseliyor. İşte Evvel İstanbul görselleri...

İşsizlik oranı göç veren şehirlerde arttı!

Türkiye'de iş bulmak umuduyla göç edilen büyük kentlerde işsizlik daha yüksek oranlarda seyrediyor. TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, illere göre 2013 yılı işsizlik verilerini değerlendirdi.

2014'ün en iyi gökdelenleri!

Tasarımlarıyla farklı, teknolojik özellikleriyle bir adım öndeler. Üstelik çevreyle de dostlar... 2014'ün en iyi gökdelenleri listesinde dünyanın dört bir yanında gökyüzünü süsleyen birbirinden güzel binalar var

istanbul gökdelenleri 2013 istanbul gökdelen projeleri Haberi

istanbul gökdelenleri 2013 istanbul gökdelen projeleri

Gökdelen nedir?

Yüksekliği bakımından dev boyutlu bina olarak tabir edilen yapılar "gökdelen" olarak karşımıza çıkıyor. 100 metreden daha yüksek yapılar gökdelen olarak kabul ediliyor. Bu çeşit yapılar ilk olarak 1880'lerde ABD'de görülmeye başladı.


1890'da Pulitzer binası 26 kata ve 94 metreye ulaşıyordu. Geleneksel yapı gereçleri ile bunun ötesine geçmek olanaksız görünüyordu. Sonraki gelişmeler çelik strüktür sisteminin yapıya girmesiyle hız kazandı.


Gökdelenlerin tarihi Şikago ve New York olmak üzere ABD'de başlangıç gösteriyor. Gökdelenler ABD'den sonra, Uzakdoğu ve Ortadoğu'da yaygınlaşmıştır. Son yıllarda ise Londra, Barselona, Stockholm, Moskova gibi şehirlerde gökdelen dikilmeye başlanmıştır.


Türkiye'de ise İstanbul başta olmak üzere son yıllarda gökdelen sayısında hızla artış yaşanıyor.


Dünyanın en yüksek gökdelenleri:

* 2010 yılında Dubai'de yapılan 163 kata sahip ve 828 metre uzunluğunda Burj Khalifa,

* 2012 yılında Mekke'de yapılan...