25 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı hisseleri

İstanbul Havalimanı hisseleri

İstanbul Havalimanı'nı işleten konsorsiyumun bazı hisselerinin satılacağı iddiası TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

THY İstanbul Havalimanı’nın ne kadarına ortak olabilir?

Kalyon İnşaat, Kolin’in İstanbul Havalimanı'ndaki yüzde 20 hissesini aldı. İstanbul Havalimanı’nın yaklaşık yüzde 70 kapasitesini kullanacak Türk Hava Yolları'nın da (THY) hisse alması söz konusu. 

İstanbul Havalimanı'nın hisseleri satılıyor mu?

İstanbul Havalimanı'nın açılışının üzerinden bir sene geçmeden işletmesinin satıldığı iddia edildi.

Almanlar 13 yıl önce başladığı Berlin Havalimanı'nı bitiremiyor!

İstanbul Havalimanı'nın yapım sürecinde çok sayıda kara propagandaya imza atan Alman basını, yapımına 13 yıl önce başlanan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın 2020 yılında yapılması planlanan açılışının tehlikede olduğunu yazdı...

İstanbul Havalimanı'ndan 882 milyon avro kira geliri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Afrika ülkelerinin İstanbul Havalimanı’nda yer istediğini belirterek “Havalimanı kargo ve e-Ticaret’in de merkez üssü olacak” dedi.

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

İstanbul Havalimanı perakendenin gözdesi oldu!

Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı, sadece yolcuların değil, perakende mağazalarının da gözdesi olmuş durumda. Simit Sarayı'ndan Gucci'ye pek çok yerli ve yabancı marka havalimanına yatırım yapıyor.

Türk markaları İstanbul Havalimanı'yla dünyaya açılacak!

İstanbul Havalimanı yerli hazır giyim markalarını dünyaya açan yeni kapı olacak. Türk markaları açtıkları gösterişli mağazalarda transit yolculara hazırladıkları özel koleksiyonlarla hem kendi markalarını hem de Türkiye’yi tanıtma görevini üstlenmiş olacak.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti Mayıs'ta açılacak!

İstanbul Havaliman'yla ilgili konuşan İGA CEO’su Kadri Samsunlu, 3. pistin Mayıs-Haziran aylarında tamamlanacağını söyledi.

Park Inn by Radisson İstanbul yeni havalimanının ilk oteli oldu!

Silk & Cashmere mağazalarının sahibi Ayşen Zamanpur'un ortağı ve eşi Bijen Zamanpur, yeni açılan İstanbul Havalimanı yolcularına hizmet verecek ilk otel olan Park Inn by Radisson İstanbul'un sahibi oldu.

İstanbul Havalimanı Ataköy'ü etkiler mi?

Yurt Gayrimenkul'den Muhammer Çubukçu, Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınmasının Ataköy'ü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı...

İstanbul yeni havaalanı nerede? İstanbul Havalimanı ulaşım 2019!

İstanbul Havaalanı faaliyete geçti. Vatandaşlar da İstanbul yeni havaalanı nerede? İstanbul Havalimanı ulaşım 2019 gibi soruları araştırmaya başladı. İşte İstanbul Havalimanı ulaşım bilgileri...

İstanbul Havalimanı CNN International’da!

İstanbul Havalimanı'nın büyük taşınması 5-6 Nisan tarihleri arasında 45 saatlik süreden daha az zamanda tamamlandı.“Büyük Göç” adı verilen bu taşınmanın ardından tam operasyona başlayan İstanbul Havalimanı, ABD’nin önde gelen haber kanalı CNN International’da tüm detayları ile yer aldı.

İstanbul Havalimanı çalışanı ev arayışında!

İstanbul Havalimanı'nın taşınması emlak piyasasını da hareketlendirdi. Havalimanı çalışanları evlerini İstanbul Havalimanı'na yakın bölgelere taşımaya başladı.

Almanlar İstanbul Havalimanı'na hayran kaldı!

Alman vatandaşları 2006 yılından beri bitirilemeyen Berlin Havalimanı'nı İstanbul Havalimanı ile kıyasladı. Almanlar ülkedeki politikacılara yüklendi.

İstanbul Havalimanı hisseleri Haberi

İstanbul Havalimanı hisseleri

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İstanbul Havalimanı'nı işleten konsorsiyumun bazı hisselerinin satılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Sezgin, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Sezgin, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ''Uluslararası basında yer alan haberlere göre, İstanbul Havalimanı’nı işleten konsorsiyumun bazı ortakları, Havalimanı’ndaki hisselerini satmak amacıyla Lazard Ltd. adlı aracı şirketle görüşmeler gerçekleştirmektedir. Bu doğrultuda çeşitli yatırım bankaları, Havalimanı’nın değerinin belirlenmesi ve potansiyel alıcıların bulunması amacıyla çalışmalar yürütmeye başlamıştır.

Söz konusu haberlerde, İstanbul Havalimanı’nın yapım ve işletme maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle, Havalimanı’nı işleten IGA adlı konsorsiyumun yakın zamanda 5.7 milyar € değerinde borçlandığı ve böylelikle Türkiye’deki en büyük borç yüküne sahip kurum haline geldiği belirtilmektedir. Aynca yapım ve işletme maliyetlerinin...