27 / 04 / 2024

istanbul ilçeleri konut satış rakamları

istanbul ilçeleri konut satış rakamları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mayıs ayında toplam 119 bin 655 konut satıldı. En çok konut satılan il İstanbul oldu..

İstanbul'da en uygun konut nerede? İşte İstanbul'da konut fiyatlarının en düşük olduğu üç ilçe...

İstanbul'da yaşamak isteyenler konut fiyatları bakımından İstanbul'un en uygun ilçelerini araştırıyor. İşte İstanbul'un en uygun ilçeleri...

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler vatandaşların tepkilerine neden olurken, son 2 senedeki zamlar yüzde 300'e yaklaştı. Peki hangi ilçede konut sitesi aidatları ne kadar?

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki üç ilçeye tramvay geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe ilçeleri tramvay uygulamasının başlayacağını açıkladı. İmamoğlu, Anadolu Yakası’nda 3 ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesinde sona geldiklerini ifade etti.

İzmir'in en ucuz ilçeleri tek tek sıralandı!

İzmir'de yaşamak isteyenler kentteki en ucuz semtleri merak ediyor. Türkiye'nin en büyük üçüncü kenti olan İzmir'in en ucuz ilçeleri sıralandı. İşte o detaylar...

Esenyurt konut satışında lider! 

Türkiye genelinde Ekim 2023'te en çok konut satışı mega kent İstanbul'da gerçekleşti. İstanbul'un ilçeleri masaya yatırıldığında da en fazla konutun 40 bin 545 adetle Esenyurt'ta satıldığı kaydedildi.

İstanbul'un en değerli ilçelerinde kira fiyatları kaç TL?

İstanbul Ticaret Odası tarafından paylaşılan verilere göre, İstanbul şehrinde konut kiralarının en yüksek olduğu ilçe Sarıyer olarak belirlendi. İşte İstanbul'un en prestijli ilçeleri ve bu ilçelerdeki kira fiyatları...

AFAD İstanbul'da deprem riski en yüksek ilçeleri açıkladı! Uzman isim değerlendirdi: Hiçbir şekilde bina yapılmaz...

AFAD, İstanbul'da beklenen olası İstanbul depremi için tehlikeli 15 ilçeyi açıkladı. Zemin sıvılaşması riskine değinen uzmanlar bu ilçelerde hiç bir şekilde bina yapılamaz diye bir şeyin söylenemeyeceğini açıkladı.

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul'da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı son dakika açıklamalarında bulundu. Moriwaki, İstanbul'da boşaltılması gereken ilçeleri de tek tek açıkladı. İşte o ilçeler...

Kiralık ev fiyatları vatandaşın cebini yakıyor! İstanbul'un bu 3 ilçesinde konut fiyatları resmen fırladı!

Konut kira fiyatları bir çok vatandaşın gelirini geçer hale geldi. Fiyatlar her geçen gün artarken vatandaş isyan bayrağını çekti. Özellikle İstanbul'un bazı ilçelerinde konut fiyatları resmen fırladı. İşte o ilçeler...

O ilde konut fiyatları resmen uçtu: Metrekare satış fiyatı 90 bin TL'ye ulaştı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı İlhan Emrah Sarıgül, Antalya’nın merkez ilçeleri Döşemealtı, Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa'da konut fiyatlarının arttığını açıkladı. İşte detaylar...

İstanbul'da bugün elektrik kesintisi olacak mı? 12 Mayıs 2023 Perşembe elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da elektrikler kesilecek. BEDAŞ elektrik gidecek ilçeleri duyurdu! 12 Mayıs 2023 gününde yaşanacak elektrik kesintisine dair ayrıntıları duyurdu. İşte detaylar!

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

Japon Deprem Uzmanı tek tek açıkladı: İstanbul depremi en az 6.8 büyüklüğünde olacak! En riskli ilçeler hangileri?

Japon Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul’un 20 km açıklarında kırılmayan fay hatları olduğunu söyleyen Moriwaki, riskli ilçeleri de tek tek sıraladı.

istanbul ilçeleri konut satış rakamları Haberi

istanbul ilçeleri konut satış rakamları

Geçtiğimiz Mayıs ayında toplam 119 bin 655 konut satışı gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında artmış oldu.

İstanbul, en çok konutun satıldığı illerin başını çekti. İstanbul toplam 20 bin 61 konut satışı ve yüzde 16,8 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 11 bin 919 konut satışı ile Ankara, 7 bin 28 konut satışı ile ise İzmir takip etti. 

Konutta yapılan faiz indirimi ve kampanyalar gerek İstanbul'da gerekse Türkiye genelinde satışları arttırdı. Markalı konut projelerinin yoğunlaştığı İstanbul'da Nisan ayında 17 bin 414 konut satışı gerçekleşmişti. 

İstanbul'da Mart ayında 18 bin 714 konut, Şubat'ta 16 bin 247 konut ve yılın ilk ayı Ocak ayında...