24 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir

İstanbul-İzmir

Başbakan Davutoğlu: "Şu anda duble yol stoğumuz 23 bin 150 kilometreye çıktı. Şimdi hedefimiz, ulaştırma alanında duble yollardan otoyollara geçişi sağlamaktır" dedi.

Gebze-Bursa kesimindeki çalışmalar helikopterle görüntülendi!

Anadolu Ajansı, İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek, otoyol projesinin Gebze-Bursa kesimindeki çalışmaları helikopterden görüntüledi

İlçe ve mahallelerin 2014 yıl sonu değerlendirmesi!

REIDIN, SED ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah ve yaşanabilirlik seviyesi açısından derecelendirdiği çalışmasında 2014 yıl sonu verilerini açıkladı.

İzmit Körfez Köprüsü klavuz kablolar çekiliyor!

İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Köprüsü’nde önemli aşamalardan birine daha geçildi...

2015'te Bursa'da sağlık yatırımları artacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İstanbul-İzmir otobanı tamamlandığında Bursa’nın bambaşka bir çehreye kavuşacağını belirterek, "Bu proje tamamlanmadan otobanın Bursa’ya etkisini analiz ettirdik." dedi..

Körfez Geçiş Köprüsü'nün kuleleri tamamlandı!

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında köprü ayaklarını oluşturan deniz üzerinde yükselen kuleler tamamlandı.

İzmir'de yapılacak taşocağına köylülerden tepki!

İstanbul-İzmir Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taşocağının İzmir Kemalpaşa'ya bağlı Akalan Köyünün yanı başında açılmak istenmesine köylü tepki gösterdi...

İstanbul-İzmir otoyolunun maliyeti refinansmanla düştü!

Deutsche Bank, İstanbul-İzmir otoyol projesinin birinci faz finansmanında refinansman teklifinde bulundu. Projeyi üstlenen konsorsiyum, 8 Türk bankası ile masaya oturdu ve düşük faizle kredi yenilendi.

İtalya Başbakanı İzmit Körfez Geçiş Projesi'ni inceleyecek!

Çizme ile hedef; ticaret hacminde 30 milyar dolar. Davutoğlu ile Renzi, İstanbul-İzmir Otoyolu Körfez Geçiş Projesi'nde gelinen son durumu inceleyecek. Dünyanın en büyük dördüncü köprüsü olan projede, İtalyan Astaldi de görev alıyor.

Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi liderliği elden bırakmıyor!

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Ekim ayı raporu yayınlandı. İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de gerçekleştirildi.

Konut fiyatları yüzde 22 arttı!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Ekim ayı raporu yayınlandı. Çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleştirildi.

Körfez Geçiş Köprüsü yükseliyor!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. 252 metre yükseklikte olması planlanan köprü ayakları 161 metreye ulaştı.

Lütfi Elvan: Haziranda Körfez Geçiş Köprüsü'nde yürürüz!

İSTANBUL-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesinde en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü’nün ayaklarının inşaatı sürüyor. Elvan, 2015 Haziran’da köprüden yürüyerek, 2015 Aralık ayında ise araçlarla geçiş sağlanacağını söyledi.

Reidin-GYODER Eylül 2014 raporu yayınlandı!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Eylül ayı raporu yayınlandı. Çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleştirildi.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün ücreti ne kadar?

İstanbul İzmir otoyolu projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Geçiş köprüsünün temel atma töreni 29 Ekim 2010 tarihînde gerçekleştirildi. O dönem köprünün geçiş ücreti 35 dolar + KDV olarak açıklandı.

İstanbul-İzmir Haberi

İstanbul-İzmir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, duble yol stoğunun 23 bin 150 kilometreye çıktığını belirterek, "Şimdi hedefimiz, ulaştırma alanında duble yollardan otoyollara geçişi sağlamaktır. İstanbul-İzmir, Ankara-İzmir, İstanbul-Habur arasında, Edirne'den Habur'a kadar bütün hattı otoyollarla geçecek ve Avrupa'yı Asya'ya bağlayan İstanbul Boğazı'nı Mezopotamya'ya ve Hazar'a bağlayan geniş otoyolların yapımını proje kapsamına aldık" dedi.


Başbakan Davutoğlu, TOBB ETÜ'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. "Avrupa içinde Almanya, Fransa, İtalya'dan bir hat çekin, Doğu Asya'da da Japonya, Çin ve Hindistan'dan, geri kalan Afro-Avrasya'nın en büyük üretim üssü Türkiye'dir" diyen Davutoğlu, bu üretim üssünün çevredeki krizlerden etkilenmemesi ve bütün dünyaya ihraç pazarı olarak açılabilmesi için her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini söyledi. Davutoğlu, şöyle devam etti:


"Nerede bir Türk girişimcisi varsa orada Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin konsolosu, büyükelçisi...