26 / 04 / 2024

istanbul kongre turizminda dünya birincisi

istanbul kongre turizminda dünya birincisi

İstanbul, ICCA istatistiklerine göre, 2011 yılında büyük kongreler sıralamasında dünya birincisi oldu. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’tan özel ödül alan Başkan Topbaş, “Kongre turizminde çok iyi mücadele vererek 44. sıradan birinci sıraya yükseldik” dedi...

Sağlık ve kongre turizmine ‘deprem’ darbesi! İstanbul otellerinde doluluk oranları yüzde 30 geriledi!

Kahramanmaraş deprem felaketlerinin ardından ülke genelinde yaşanan deprem korkusu turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor. Özellikle sağlık ve kongre turizminde başı çeken İstanbul otellerinde doluluk oranları geçen yıllara göre önemli oranda azaldı.

Erta Kongre Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi İstanbul Şişli Şubesi açıldı!

Erta Kongre Ve Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi İstanbul Şişli Şubesi 1 milyon TL yatırım bedeli ile Tayfun Kandemir tarafından açıldı.

BRC Kongre ve Etkinlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

BRC Kongre ve Etkinlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

İstanbul Akıllı Şehir Fuarı 1-3 Haziran'da!

İBB, Fira Barcelona'nın da işbirliğiyle 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde, İstanbul Akıllı Şehir Fuarı ve Kongresi (Smart City Expo Istanbul) etkinliğini gerçekleştirecek.

Cityscape Turkey en büyük lansman organizasyonu oldu!

24-25-26 Mart2016 tarihlerinde istanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Cityscape Turkey, 7 bin metrekarelik fuar alanında 60'ın üzerinde şirketi ağırlayarak fuarın tarihindeki en büyük lansman organizasyonu oldu.

Cityscape Turkey 2016 Fuarı İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek!

Gayrimenkulün en önemli uluslararası platformları arasında yer alacak Türkiye gayrimenkul sektörünü, küresel yatırımcılarla buluşturacak olan Cityscape Turkey’in ilki 24 – 26 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

İstanbul'da yapılan kongre sayısı yüzde 280 arttı!

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz, İstanbul'da yapılan kongre sayısının son 10 yılda yüzde 280 arttığını belirtti. Kongre turistlerinin yaklaşık 190 milyon dolar döviz bıraktığını söyledi.

Tümexpo Fuarı 22 Ekim'de İstanbul Kongre Merkezi'nde!

Bu yıl iki büyük organizasyon çatısı altında onlarca firmayı ve STK’yı bir araya getirecek olan Discover Events, Helal Expo Fuarı’yla eş zamanlı şekilde 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek TÜMEXPO’ya hazırlanıyor.

2000 yılında İstanbul Kongre Merkezi inşaatı el değiştirmiş!

2000 yılında Maslak'ta İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından inşası devam İstanbul Kongre Merkezi'nin inşaatı el değiştirmiş. Vakfın bir türlü inşaatı tamamlayamaması üzerine Kültür Bakanlığı, inşaatı Vakıf'tan almış.

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IMEX Frankfurt Fuarı’nda İstanbul'u tanıtıyor!

İstanbul’un yurtdışında tanıtılmasında etkin rol oynayan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu-ICVB tüm dünyadan kongre ve toplantı sektörünü bir araya getiren IMEX Frankfurt Fuarı’nda E400 Türkiye standında yerini aldı.

İstanbul kongre turizminde 9. sırada!

Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Derneği'nin istatistiklerine göre Türkiye, geçen yıl 190 uluslararası kongre ile dünya genelinde 19. sırada yer aldı. İstanbul ise 130 kongre ile şehirler liginde 9. sırada yer buldu.

1972 yılında İstanbul Kongre Binası inşaatı yarıda kalmış!

1969 yılında kongre ve seminerler için Emirgan sırtlarında yapımına başlanan Kongre binası, 1972 yılında maddi imkansızlıklar yüzünden yarıda kalmış. Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Kongre binasının inşaatına peyderpey devam edilecekmiş.

istanbul kongre turizminda dünya birincisi Haberi

istanbul kongre turizminda dünya birincisi

Uluslararası Kongre ve Konvensiyonlar Derneği (ICCA) istatistiklerine göre, 2011 yılında büyük kongreler sıralamasında İstanbul dünya birincisi oldu. İstatistikleri yayınlayan dünya kongre turizminin referans dergisi İngiliz AMI Magazine, İstanbul’un 500’den fazla katılımcı kongreler arasında birinci olduğuna dikkat çekti.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO Merkez binada düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a İstanbul'un kongre turizminde dünya birinciliğine yükselmesi dolayısı ile özel ödül takdim etti.


İstanbul kongre turizminde büyük mücadele verdi


Ödül töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un kurumsal taassubu bir tarafa bırakarak devlet-sivil toplum işbirliğiyle yaptığı faaliyetler sayesinde kongre turizminde birinci sıraya yerleştiğine dikkati çekerek, “İstanbul dönemimizde turizmde de önemli aşamalar kaydetti. Şehirdeki otellerin yüzde 98 doluluk oranı yakaladı” dedi.


Dünya belediye başkanlarının...