27 / 04 / 2024

istanbul konut stoku

istanbul konut stoku

Türkiye’de gayrimenkul sektörü eski hareketli günlerine dönüyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın analizine göre İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku bulunuyor. Peki İstanbul’da konut stok adedi en yüksek ilçe hangisi?

Mehmet Muş: İstanbul'un konut stoku yenilenmeli!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümle alakalı İstanbul'un en önemli problemlerinden bir tanesi de konut stokunun sağlıklı olup olmadığı. Dolayısıyla bu konut stokunun bir an önce yenilenmesi gerekiyor." dedi.

Erdal Bahçıvan: İstanbul’da satılık 1 milyon konut var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada, "İstanbul gibi dünya markası gibi bir şehirde 1 milyon küsür elde kalmış, satılmak için bekleyen konutumuz var, bu ayıp bize yeter" dedi.

İstanbul'un ilçelerinde konut stoku ne kadar?

Türkiye'de en çok konut İstanbul'da inşa ediliyor. Ancak talepteki düşüş konutta stoklar meydana getiriyor. İstanbul'da en çok Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir, Sancaktepe ve Tuzla'da konut stoku bulunuyor.

İstanbul'da hayalet bölgeler oluşmaya başladı!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna yaptığı açıklamada “İstanbul’da ilk 4 ayda sadece 100 bin konut satıldı. Hayalet bölgeler oluşmaya başladı. Satılamadığı için boş kalan inşaatlar ürkütücü” dedi.

İstanbul'daki konut stoku 1,5 yılda biter!

Sektöre yönelik açıklamalarda bulunan Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, "İstanbul genelinde öyle bahsedildiği gibi konut stoku fazlalığı yok, sadece Esenyurt, Kurtköy gibi bazı bölgelerde böyle bir fazlalıktan bahsedebiliriz" dedi...

İstanbul'da 221 bin konut satılmayı bekliyor!

Endeksa tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul'da satılmayı bekleyen konut sayısı 220 bin 711 olarak belirlendi. İlçeler arasında başı 32 bin 648 konutla Esenyurt çekiyor..

KONUTDER'den stok uyarısı!

Konut satışları yılın ilk yarısında yüzde 8-12, temmuzda ise yüzde 20.2 azalırken inşaat sektöründeki arzın sürmesi halinde gelecek iki yıl için stok riski bulunduğu uyarısı yapıldı.

İstanbul’da 650 bin konut nasıl yenilenecek? Konut stoku 650 bin azalır, kiralık talebi 550 bin artarsa kiralar ne olur?

Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 650 bin konutu yenileyeceklerini söyledi. Peki bu nasıl olacak? Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Antalya ve İstanbul konut fiyat artışında küme düşmek üzere! En çok artış hangi ilde?

2023 Aralık'a ilişkin konut fiyat artışı rakamları il il açıklandı. Peki hangi il şampiyon oldu? Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Türkiye'deki satılık konut stoku iki yılda yüzde 21 arttı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı konut piyasasının genel değerlendirmesini yaptı.

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Kiralık konut stoku en fazla düşen şehir yüzde 60 ile Elazığ oldu!

Yaşanan deprem felaketi sonrası yaşanan göçlerin etkisi ile çoğunlukla satılık konut sokunda artış, kiralık konut stokunda da düşüş görülüyor.

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini söyleyerek, en çok göç alan 4 ili de açıkladı. İşte detaylar...

İstanbul’da kaç bina var? İstanbul'da kaç daire var? İstanbul konut sayısı 2023! Hemen bu rakamlara bakın!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında uzmanlar İstanbul depremine de dikkat çekti. Peki İstanbul’da kaç bina var? İstanbul'da kaç daire var? İşte İstanbul konut sayısı 2023...

TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? İstanbul’da kaç tane sosyal konut yapılacak?

TOKİ İstanbul projeleri gündemde yer alan konular arasında bulunuyor. Vatandaşlar TOKİ İstanbul konut projeleri hangi ilçelerde 2022? sorusunun cevabını merak ediyor.

Türkiye'de konut açığı sorunu nasıl ortadan kalkar? 

Fikirturucom köşe yazarlarından Osman Balaban bugünkü köşe yazısında konut Türkiye'deki konut stoku ve çözümlerini kaleme aldı.

Konut stoku sorunu nasıl çözülür?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, son zamanlarda konut stokunda meydana gelen azaltmaya yönelik sosyal medyadan çözüm önerisinde bulundu.

istanbul konut stoku Haberi

istanbul konut stoku

İstanbul’da 252 bin 353 adet konut stoku bulunurken, stok oranı yüzde 4 ve ortalama konut pazarlama süresi 68 gün olarak belirlendi. Mega kent İstanbul ilçeleri içinde konut stoku en yüksek olanlar sırasıyla Esenyurt, Kadıköy, Beylikdüzü, Maltepe ve Bahçelievler, stok adedi en düşük ilçeler de Eyüpsultan, Beykoz, Şile, Çatalca ve Adalar olarak belirlendi. Esenyurt’ta 18 bin 910, Kadıköy’de 17 bin 126, Beylikdüzü’nde 14 bin 879, Maltepe’de 12 bin 983, Bahçelievler’de 12 bin 069; Eyüpsultan’da bin 790, Beykoz’da bin 630, Şile’de bin 195, Çatalca’da 556, Adalar’da ise 403 adet stok mevcut.

Stok oranları incelendiğinde, Beylikdüzü’nün yüzde 10 ile en yüksek orana sahip olduğu belirtiliyor. Beylikdüzü’nden sonra yüzde 6 stok oranı ile Kadıköy, Maltepe, Bahçelievler, Başakçehir, Çekmeköy, Bakırköy ve Beşiktaş geliyor....