26 / 04 / 2024

istanbul marmaray tüp geçit

istanbul marmaray tüp geçit

Dünyanın en büyük ulaşım altyapı projelerinden biri olan Marmaray durakları nereler, nereden başlayıp nereye kadar ilerleyecek? Hepsinin cevabı haberimizde. İşte 2 kıtayı birbirine bağlayacak olan Marmaray durakları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

İstanbul Tıp Fakültesi içindeki inşaatta yangın çıktı!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde inşaat halindeki binada yangın çıktı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. 

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi!

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi. İstanbul Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı hastane binalarının değiş tokuşunu yaptı.

Çapa İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasdal'a taşınacak!

İÜ Tıp Fakültesi 184. dönem mezuniyet töreninde üniversitenin Çapa'daki mevcut yerinin fiziki ve teknik yetersizliğiyle ilgili şikayetler damgasını vurdu. Bunu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan İÜ Tıp Fakültesi'nin Hasdal'a taşınacağını açıkladı.

İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere toplu taşıma müjdesi verdi. Başbakan Yıldırım, "İzmir’in 'Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir gerdanlık takacağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapacaklarını ve ulaşımın 3,5 saate düşeceğini söyledi.

İÜ İstanbul Tıp Fakültesinde göçük meydana geldi!

Çapa'daki İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi yerleşkesinde meydana gelen göçükte bir işçi toprak altında kaldı.

Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi, Sultangazi'ye taşınıyor!

İstanbul’un Fatih ilçesi Çapa semtinde bulunan İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nin (Çapa) yeni adresinin Sultangazi olması gündemde. Üniversitenin belediyenin hemen yanında inşa edilen devlet hastanesine taşınacağı belirtiliyor.

İstanbul otoyolu ve tüp geçit projesi İzmir'e ivme kazandıracak!

İki büyük projeyi Egeli Sabah'a değerlendiren Vali Toprak ve kentin kanaat önderleri, İstanbul otoyolunun ve tüp geçidin İzmir'e büyük ivme kazandıracağını dile getirdi.

İstanbul Tıp Fakültesi, Sultangazi’ye taşınabilir!

İstanbul Üniversitesi’nin tıp fakültelerini taşınma süreci bekliyor. İstanbul Tıp Fakültesi, Sultangazi’ye taşınabilir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ise 40 milyon liraya kurulacak prefabrik yapılarda eğitim vermeye hazırlanıyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi tıp fakültesi önümüzdeki yıl açılacak!

İstanbul Aydın Üniversitesi 75 milyon dolar yatırım yaptığı tıp fakültesini önümüzdeki yıl açıyor. Fakülte bünyesinde 250 yataklı hastane de kurulacak.

İstanbul'da yapılan tüp geçitler otelleri sevindirdi!

İstanbul Anadolu yakasını, Avrupa yakasına bağlayacak tüp geçitlerin yapılması, Ataşehir’de finans merkezi inşası ve Atatürk Havalimanı’nın şehir dışına taşınacak olması Anadolu yakasındaki otelcileri sevindirdi.

istanbul marmaray tüp geçit Haberi

istanbul marmaray tüp geçit

Geçtiğimiz günlerde ilk insanlı test sürüşü yapılan Marmaray tüp geçidinde hızla sona yaklaşılıyor. Resmi açılışı yapılan tüp geçit 29 Ekim 2013 tarihine yetiştirilmeye çalışılıyor. Peki ya Marmaray durakları ve Marmaray güzergahı nereler? Nereden başlayıp nereye kadar gidecek?


İlk durak Kazlıçeşme

Marmaray, İstanbul Avrupa Yakası'nda Kazlıçemşe durağından start alacak ve ilk önce Yenikapı'ya uğrayacak. Ardından Sirkeci istasyonundan yolcu alıp İstanbul Boğazı'nın altından Üsküdar meydanına gelecek. 


Anadolu Yakası'nda ikinci durağı Ayrılıkçeşme

Üstüdar meydanından 90 derece güneye dönüş yaparak Kadıköy istikametine ilerleyecek olan Marmaray'ın Anadolu Yakası'ndaki ikinci durağı ise Ayrılıkçeşme durağı olacak. 


Halkalı'dan Gebze'ye

Yolcu yoğunluğuna göre 2 dakikada bir sefer yapacak olan Marmaray projenin 29 Ekim 2013 tarihinde sadece Avrupa Yakası'ndaki Kazlıçeşme ile Anadolu Yakası'ndaki Ayrılıkçeşme duraklarının hizmete açılması planlanıyor. Marmaray'ın tamamı Halkalı'dan başlayıp Gebzeye kadar uzanan...