18 / 04 / 2024

Marmaray durakları 2013!

Marmaray durakları 2013!

Dünyanın en büyük ulaşım altyapı projelerinden biri olan Marmaray durakları nereler, nereden başlayıp nereye kadar ilerleyecek? Hepsinin cevabı haberimizde. İşte 2 kıtayı birbirine bağlayacak olan Marmaray durakları...



Geçtiğimiz günlerde ilk insanlı test sürüşü yapılan  Marmaray  tüp geçidinde hızla sona yaklaşılıyor. Resmi açılışı yapılan tüp geçit 29 Ekim 2013 tarihine yetiştirilmeye çalışılıyor. Peki ya Marmaray durakları ve Marmaray güzergahı nereler? Nereden başlayıp nereye kadar gidecek?


İlk durak Kazlıçeşme

Marmaray, İstanbul Avrupa Yakası'nda Kazlıçemşe durağından start alacak ve ilk önce Yenikapı'ya uğrayacak. Ardından Sirkeci istasyonundan yolcu alıp İstanbul Boğazı'nın altından Üsküdar meydanına gelecek. 


Anadolu Yakası'nda ikinci durağı Ayrılıkçeşme

Üstüdar meydanından 90 derece güneye dönüş yaparak Kadıköy istikametine ilerleyecek olan Marmaray'ın Anadolu Yakası'ndaki ikinci durağı ise Ayrılıkçeşme durağı olacak. 


Halkalı'dan Gebze'ye

Yolcu yoğunluğuna göre 2 dakikada bir sefer yapacak olan Marmaray projenin 29 Ekim 2013 tarihinde sadece Avrupa Yakası'ndaki Kazlıçeşme ile Anadolu Yakası'ndaki Ayrılıkçeşme duraklarının hizmete açılması planlanıyor. Marmaray'ın tamamı Halkalı'dan başlayıp Gebzeye kadar uzanan şehir içi banliyö tren seferleri ile 2 yıl sonra tamamlanacak. Projenin Üsküdar durağı da Üsküdar – Çekmeköy metro hattı ile bağlantılı olacak ancak o metro hattının bitmesine daha 2 yıl var.


Dünyanın en büyük ulaşım altyapı projelerinden biri

Şu anda dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden birisi olan Marmaray projesi kapsamında iyileştirilmiş ve yeni demiryolu sisteminin tamamı 76 kilometre uzunluğunda alacak. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com




Geri Dön