26 / 04 / 2024

İstanbul metro ihaleleri

İstanbul metro ihaleleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılacak olan 5 yeni metro hattı için ihale sürecinin tamamlandığını açıkladı.

İstanbul'da ertelenen metro ihalelerinden 4'ünün tarihi belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi ertelenen 6 yeni metro hattından 4 tanesinin yeni ihale tarihi belli oldu. İşte o metro hatları...

İstanbul Metrosu ihaleye çıkarıldı!

1984 yılında İstanbul Metrosu Projesi 1984 yılında ihaleye çıkarılacakmış. Metro projesi için 1984 bütçesine 450 milyon lira ödenek konulmuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

İstanbul metrosunun ihalesi askıya alındı!

İstanbul Metrosu yapımına Karayolları ile Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü talip olmuş ve Bayındırlık Bakanlığı'nda yetki tartışması başlamış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu soruşturma dosyalarında metro ihaleleri de mi var?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski başkanları Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal’ın metro ihalelerinde tahmini 1 milyar TL kamu zararına sebep olduğu ileri sürülerek yapılan suç duyurusu Danıştay’dan döndü.

Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu istifa etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu, istifa etti...

İstanbul metro hattında Londra'yı geçecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metro inşaatları ve ihaleleri hakkında açıklamalarda bulundu. Uysal, İstanbul'un dünyada en çok metro inşaatı olan şehir olduğunu belirtti.

İstanbul'da 6 yeni metro ihalesi 14 Aralık'ta yapılacak!

İstanbul’un metro çalışmalarını zirveye çıkaracak altı farklı hattın ihalesi tek seferde yapılacak. 14 Aralık’ta 10 milyar liralık Bahçeşehir, Sultanbeyli, Yenidoğan, Halkalı, Kayaşehir, Göztepe ve Tuzla metro ihaleleri düzenlenecek.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gayrimenkul fiyatlarını uçuracak!

Üç Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi projesi gayrimenkul fiyatlarını artıracak. İşte tünelin güzergahında yer alan ilçelerdeki gayrimenkul fiyatları..

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gayrimenkul fiyatlarını artırcak!

İstanbul trafiğini rahatlatması beklenen Üçüncü Boğaz Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nin inşası tüm hızıyla sürerken, önümüzdeki yıl bu iki projeye muhtemelen 3 Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi ilave olacak.

İstanbul'un 3 katlı tünel projesi onaylandı!

3 Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi'nin güzergahının İstanbul'un 1/5000 ölçekli planlarına işlenmesi, İBB / Meclisi'nde kabul edildi.

3 Katlı Mega Tünel Projesi planlara işlendi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan “3 Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi”nin güzergahının İstanbul’un 1/5000 ölçekli planlarına işlenmesini oy çokluğuyla onayladı.

3 Katlı İstanbul Metro Projesi 1/5000 ölçekli planlara işleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi'nin güzergahının 1/5000 ölçekli planlara işlenmesini oy çokluğuyla onayladı. Projenin ihalesi Haziran'da yapılacak.

1985 yılında İstanbul ulaşım ağı ihale bekliyormuş!

1985 yılında İstanbul'da yapılması düşünülen Tüpgeçit, tramvay, Galata Köprüsü ve metro ihaleleri için ABD, İngiltere, Sovyetler Birliği ve Japonya kıyasıya rekabet halindelermiş. 400 milyarlık ihale ile İstanbul şantiyeler kenti olacakmış.

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Güney Yönü Şubesi açıldı!

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Güney Yönü Şubesi, Aydın Ünsever Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 12 Ocak'ta elimpaşa, Ortaköy Mahallesi'nde kuruldu.

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Sağmacılar Şubesi açıldı!

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Sağmacılar Şubesi, Aydın Ünsever Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 12 Ocak 2015 tarihinde Bayrampaşa'da kuruldu.

Engelli araçları metro istasyonlarında şarj edilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre engelli erişiminde kolaylık sağlaması için metro istasyonlarına " akü şarj üniteleri " yerleştirildi. Engelli araçları metro istasyonlarında şarj edilebilecek.

İstanbul metro ihaleleri Haberi

İstanbul metro ihaleleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 5 yeni metro hattının ihale süreçlerinin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde yapım çalışmalarının başlayacağını açıkladı. Topbaş, Belediye Meclisi 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın yönettiği oturumda, 2016 yılında yapılan çalışmaları ve önümüzdeki süreçte yapılacak projeleri anlattı.  İstanbul’un Türkiye ve dünyaya karşı sorumluluğu olan bir şehir olmasının kendilerine çok büyük sorumluluk yüklediğini belirten Topbaş, yatırım programını bu sorumluluk ışığında şehrin bugününü ve gelecek kuşakları düşünerek gerçekleştirdiklerini söyledi.


İBB'nin yatırım ve hizmetlerinin hem Türkiye’de hem dünyada hayranlık uyandırdığını ifade eden Topbaş, odak şehir haline gelen İstanbul’un dünyada bir güneş gibi parladığını dile getirdi. 13 yılda gece gündüz çalışarak İstanbul’a 98 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yılki yatırım bütçesinin de 16,5 milyar lira olduğunu aktaran Topbaş, "Gelir bütçemiz 12...