28 / 03 / 2024

İstanbul metro hattında Londra'yı geçecek!

İstanbul metro hattında Londra'yı geçecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metro inşaatları ve ihaleleri hakkında açıklamalarda bulundu. Uysal, İstanbul'un dünyada en çok metro inşaatı olan şehir olduğunu belirtti.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yeni geliştirdikleri formülle önümüzdeki 5 yıl içinde 600 kilometre metroyu ihale etmeyi plandıklarını açıklandı. 

İstabul'da 294 kilometrelik metro hattı inşaatı olduğunu söyleyen Uysal, "Ondan sonraki 3 yıl içerisinde de bu metroları hizmete alabilirsek, inanıyorum ki dünyanın en meşhur teknik üniversitelerinde bu ders olarak okutulur" diye konuştu.

Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Hotel'de düzenlenen "Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi"nde konuşan Uysal, İstanbul'un trafik sorununa değindi. Meylüt Uysal, İstanbul'un, trafik problemini dünyanın birçok şehri kadar çözdüğünü açıkladı.

 

İstanbul metro hattında Londra yı geçecek!

 

''Raylı sistemde Londra'yı geçmiş olacağız''

İstanbul'da şu anda 294 kilometre metro inşaatı için çalışıldığını ve yerin altında 25 bin kişinin çalıştığını belirten Uysal, "İstanbul'da 160 kilometre işleyen metro var. İki sene sonra 294 kilometrelik inşaatlar tamamlandığında, raylı sistemde Londra'yı geçmiş olacağız. Hedefimiz, inşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde 600 kilometre daha ilave metro yaparak bin kilometreyi aşmak. Şu anda dünyada en çok metro inşaatı olan şehir konumundayız. Buna rağmen, mevcut hızla gidersek, önümüzdeki 30 yıl içinde metro inşaatlarını tamamlayabileceğiz. Daha hızlı nasıl metro yaparız diye çalıştık. Yeni geliştirdiğimiz formülle inşallah önümüzdeki beş yıl içinde bu 600 kilometre metroyu ihale etmeyi planlıyoruz. Ondan sonraki üç yıl içerisinde de bu metroları hizmete alabilirsek, inanıyorum ki dünyanın en meşhur teknik üniversitelerinde bu ders olarak okutulur. İstanbul'un1000 kilometrelik metro hedefine kısa zamanda ulaşıp, dünyada trafik sorununu en iyi çözen şehir konumuna gelmesini hedefliyoruz. Bu planlama sosyal bilimlerin başarısıdır. Sosyal bilim kafası olmasaydı, bu yatırımlar olamazdı herhalde" açıklamasında bulundu.

 

İstanbul'da hedefler büyüyor

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminden önce sadece 7 kavşak olduğunu, 4,5 yılda ise 37 kavşak yapıldığını hatırlatan Mevlüt Uysal, "Şu anda İstanbul'daki kavşak sayısı ise 263. Hedefler bu şekilde büyüyor. Çöp dağları patlayan İstanbul'dan çöpten elektrik üreten bir İstanbul'a geldik. Haftada bir suları akan İstanbul'dan, su problemini 2071'e kadar çözmüş bir İstanbul'a geldik. Kendi problemlerini çözmenin yanında, dünya mazlumlarının sorunlarını ortadan kaldıracak bir siyaset üretmeye adım atmak, ancak sizlerin ufkuyla, sizlerin çalışmasıyla olacak. Bu çıtayı daha yükseğe taşımak için biz, siz gençlere güveniyoruz." dedi.

İBB olarak herşeyin en iyisi yapmak istediklerimi söyleyen Uysal,  "En iyileri yapmayı planlamak için de sosyal bilimlere ihtiyaç var. İstanbul'da belediyecilik olarak eksiğimiz olmakla birlikte, mütevazı olmaya gerek yok, 'dünyada belediyeciliği şu ülke bizden daha iyi yapıyor' diyebileceğimiz, örnek alabileceğimiz bir ülke yok." şeklinde konuştu.


Geri Dön