25 / 04 / 2024

İstanbul ofis boşluk oranıi ak portföy

İstanbul ofis boşluk oranıi ak portföy

2017-4. Çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü Raporu'na göre İstanbul ana ofis bölgelerinde boşluk oranı,  Asya Yakasında yüzde 12,97’den yüzde 14,17’ye, Avrupa Yakasında ise yüzde 18,82’den yüzde 20,72’ye yükseldi. Bu gelişmelerle toplam boşluk oranı yüzde 18,45 oldu.

ABD'de ofis boşluklarının rekor seviyelere çıkması endişeleri artırdı!

Pandemiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, ABD'de ofis boşluklarını da rekor seviyelere çıkarırken yaşanan bu durum da endişeleri artırdı.

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

Prof. Dr. Haluk Özener: Marmara'da sismik boşluk var, yarın deprem olacakmış gibi hazırlanılmalı!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum ve Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul'un dönüşümü ve beklenen büyük depremle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul'da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı son dakika açıklamalarında bulundu. Moriwaki, İstanbul'da boşaltılması gereken ilçeleri de tek tek açıkladı. İşte o ilçeler...

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini öngören ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen mülk sahipleri, konutlarını kiralamadı. Hal böyle olunca, İstanbul’daki boş konut sayısı da 400 bini aştı.

İstanbul’da 450 bin ile 750 bin marjında boş konut var! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, stanbul’daki boş konut sayısını açıkladı ve bunun kabul edilemez seviyede olduğunu belirtti. 

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...

Ali Kurt'tan barınma sorunu için '1 milyon boş konut kamulaştırılsın' önerisi! 

ĶİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin yeni konut üretimi için ayırdığı 30 milyar TL ile megakent İstanbul'da boş olan 1 milyon konutun kamulaştırılması önerisinde bulundu... 

İstanbul'da kira fiyatları dudak uçuklattı! En pahalı ofis kirası nerede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021'in Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan 'İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 Dördüncü Çeyrek Raporu' yayınlandı. Raporda, İstanbul'da en yüksek kira istenilen yer belli oldu. İşte İstanbul'daki ofis piyasası ve kira fiyatları...

İstanbul'da konut sorununu boş ofisler çözebilir!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, İstanbul'da boş ofislerin dönüştürülmesiyle 200 bin konut arzı sağlanabileceğini dile getirdi. 

İstanbul ofis boşluk oranıi ak portföy Haberi

İstanbul ofis boşluk oranıi ak portföy

Pamir & Soyuer 2017 yılı 4. çeyrek Gayrimenkul Haberleri Türkiye Gayrimenkul Sektörü Raporu'nu yayınlandı. 
 
Kiralar ve Boşluk Oranları
İstanbul A sınıfı ofis pazarı, kurdaki dalgalanmalar ve yaşanan arz artışını dengelemek için kiralarda gerçekleştirilen düşüşle önceki çeyrekteki seyrini korudu. İstanbul ana ofis bölgelerinde boşluk oranı, stoklara yeni eklenen ofis alanlarıyla, Asya Yakasında yüzde 12,97’den yüzde 14,17’ye, Avrupa Yakasında ise yüzde 18,82’den yüzde 20,72’ye yükselirken; toplam boşluk oranı yüzde 18,45 oldu. Boşluk oranı, Kozyatağı’nda yeni ofis alanlarıyla yüzde 18,11’den yüzde 21,51’e yükselirken; Ümraniye’de gerçekleşen yeni kiralama işlemleriyle yüzde 8,61’den yüzde 7,44’e geriledi. Maslak ofis bölgesinde boşluk oranı yeni binalarla birlikte yüzde 15,22’den yüzde 21,24’e yükselirken, Şişli-Zincirlikuyu-Beşiktaş bölgelerinde gerçekleşen yeni kiralama işlemleriyle yüzde 19,15’ten yüzde 18,78’e geriledi. Birincil kira değerinin 44...