20 / 04 / 2024

istanbul susuzluğuna melen çayı

istanbul susuzluğuna melen çayı

Susuzluğun pençesindeki İstanbul'un su ihtiyacının üçte birini karşılayacak Melen Çayı'dan su getiren hattın inşaatının bitmesi için geri sayım başladı. Son 79 gündeyiz. Melen Projesi ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı bu yazıda!

Cahit Turhan, Kanal İstanbul'un ne kadar yanlış olduğuna katkı sunuyor! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Dünyası Sivil toplum buluşmasına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, "Cahit Turhan, Kanalın ne kadar yanlış bir şey olduğuna katkı sunuyor, daha da çok sunacak gibi" dedi... 

2001 yılında Melen Çayı İstanbul'a akacakmış!

2001 yılında İstanbul'un 170 kilometre doğusunda kalan Melen Çayı'nın, boru hatlarıyla İstanbul'a taşınmasını amaçlayan ''Büyük İstanbul İçme Suyu Projesi'' start alacakmış. GAP'tan sonra ikinci büyük proje 2005 yılında tamamlanacakmış.

İstanbul susuzluğunda C Planı kuyu suyu!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yaz İstanbul’da barajların doluluk oranının azalması sonucu ortaya çıkan su sıkıntısı nedeniyle, B planı olarak Sakarya Nehri’ni devreye soktuklarını açıkladı.

İSKİ: Melen'den İstanbul'a su veriliyor!

Melen Hattı'nda meydana gelen arıza nedeniyle İstanbul'a su akışının durduğu iddialarıyla ilgili olarak İSKİ'den yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu vurgulandı, "İstanbul'a su verilmeye devam edilmiştir" denildi.

Veysel Eroğlu: İstanbul'a Melen'den, Yeşilçay'dan ve Sakarya'dan su basılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere geldiği Kayseri'de Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Eroğlu: 'İstanbul'a Melen'den, Yeşilçay'dan ve Sakarya'dan su basılıyor' dedi.

Concord İstanbul'da son 80 daire için yüzde 10 indirim!

Concord istanbul'da ramazan ayına özel kampanya düzenlendi. "Erken Bayram Fırsatı" olarak adlandırılan kampanyada, son 80 daire için yüzde 10 indirim avantajı sunuluyor. Projesinin ilk etabında 622 rezidans yer alıyor.

Sakarya Nehri’nin suyu İstanbul’a Melen hattı ile gönderilecek!

Sakarya Nehri kenarında bulunan su alma yapısı nehrin Karasu ilçesi Tuzla mevkiinde bulunuyor. Nehr’in Karadeniz’e döküldüğü yere yakın bölgede bulunan su alma noktasında nehirden alınan su, Melen hattına verilerek İstanbul'a gönderiliyor.

İstanbul Finans Zirvesi 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek!

Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu ve bu yıl beşinci kez yapılacak olan İstanbul Finans Zirvesi (Istanbul Finance Summit - IFS), 15-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Resim İstanbul'da fiyatlar 207 bin TL'den başlıyor!

Ortadoğu Grup tarafından hayata geçirilen Resim İstanbul projesinde fiyatlar 207 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Resim istanbul 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinden meydana geliyor.

İstanbul, turizmde sanatla büyüyecek!

Zorlu Center AVM işbirliği ile hayata geçirilen dans projesi 'Spirit of Istanbul' 7 Ağustos'tan itibaren Zorlu Center PSM’de sahnede.Ahmet Zorlu, "New York ve Londra'dan sonra müzikallerin yeni adresiyiz” dedi.

Recep Bozlağan: 3'üncü havalimanı İstanbul'u havacılık merkezi yapacak!

İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, 3'üncü havalimanı ile ilgili konuştu. Recep Boğazlağan, ' 3'üncü havalimanı istanbul'u havacılık merkezine dönüştürecek ' dedi.

Mall of İstanbul'un Mimari İstanbul'a geliyor!

Mall of İstanbul'un Mimari İstanbul'a geliyor. DDG’nin yetkilileri, tasarimini ustlendikleri 353 bin metrekarelik cok kullanim amacli projeleri Mall of Istanbul’un açılışı icin bu haftasonu Turkiye’ye geliyor.

Radisson Blu Hotel & Spa İstanbul Tuzla hizmete açıldı!

Dünya çapında 105’i aşkın ülkede aktif olan ve küresel ölçekte çok hızlı bir büyüme gösteren Carlson Rezidor Hotel Group’un Türkiye’deki aktif dokuz otelinden biri olan, İstanbul’un ilk SPA oteli “Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla" açıldı...

istanbul susuzluğuna melen çayı Haberi

istanbul susuzluğuna melen çayı

 İstanbul'un su
sıkıntısı gidermek amacıyla Melen Çayı'ndan su getirme çalışmaları 79
gün sonra tamamlanacak ve 20 Ekim 2007'de İstanbullular Melen suyunu
kullanmaya başlayacak.

AA muhabirinin Devlet Su İşleri'nden (DSİ) aldığı bilgiye göre, kurum,
İstanbul'un artan nüfus projektörlerini dikkate alarak doğacak su
ihtiyacını karşılamak amacıyla 1997 yılında ''Büyük Melen Projesi''ni
hazırladı.

Üç aşamadan oluşan projenin 1. aşamasının inşaat çalışmaları 2001'de
başladı. Toplam 180 kilometrelik boru hattı, ''Cumhuriyet Arıtma
Tesisi'' ve ''Boğaziçi Tüneli'' inşaatını da içeren 1. aşama ile Melen
Çayı'ndan İstanbul'a yılda 268 milyon metre küp su taşınması
hedefleniyor.

Projenin 1. aşama inşaatı için bugüne kadar 11 ayrı ihale yapıldı ve
yaklaşık 700 milyon dolara mal oldu.

2010 yılında tamamlanması hedeflenen 1. aşamada, Melen Çayı'ndan
getirilecek olan su, Ağva'dan itibaren Yeşil Vadi'den geçirilip
''Cumhuriyet Arıtma Tesisi''ne aktarılarak burada arıtılacak. Daha sonra
bu suyu Avrupa...