23 / 04 / 2024

istanbul yaşlı konut stoku

istanbul yaşlı konut stoku

İstanbul'da 1980 yılı ve öncesi inşa edilen bina sayısı 263 bine yaklaşırken, bu alanda başı 32 bin adetle Fatih ilçesi, 17 bin adetle ise Beyoğlu ilçesi çekiyor.

Ankara ve İstanbul'da bugün sağanak yağışlı hava nasıl olacak? Meteoroloji uyarıyor!

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre, bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağışlı hava koşulları bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da 10 bin kişinin yaşadığı konut sitesinde dolandırıcılık şoku!

İstanbul'da, 10 bin kişinin yaşadığı konut sitesinde 7 aydır aidatları toplayan yönetim tarafından ödenmesi gereken faturaların ödenmediği ileri sürüldü. Sitede yaşayan sakinler kendilerine 6 milyon TL'lik borç kaldığını iddia etti.

Murat Kurum: Salarha ve Yağlıtaş'ta 930 rezerv konut üretiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Salarha ve Yağlıtaş'ta 930 rezerv konut üretiyoruz. Bu konutları da şehrin merkezinde deprem riski taşıyan alanların dönüşümü için kullanacağız" dedi.

TOKİ Rize Yağlıtaş Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Rize Merkez Yağlıtaş Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ihalesini gerçekleştirdi.

TOKİ Rize Yağlıtaş 465 konut ihalesi yarın!

Rize ili Merkez İlçesi Yağlıtaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap 465 Adet Konut, 4 Adet İşyeri ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

2019'da yabancıya kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde toplam 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Peki bu konutların ne kadarını yabancılar aldı? 2019'da yabancıya kaç konut satıldı? İşte detaylar...

Osman Avcıl: Konut alacaklar acele etsin!

Konut sektöründe yaşanan durgunluk ve piyasa hakkında bilgi veren ELMÜTDER Başkanı Osman Avcıl, konut sahibi olmak isteyenler için fırsat dönemi yaşandığını söyledi.

Rize Yağlıtaş için acele kamulaştırma!

Rize Yağlıtaş'ta yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devletten yaşlılara konut yardımı!

Devlet, yaşlılara evde sağlık ve maaş, bakım parası, konut yardımı gibi 7 imkân sağlıyor. İşte yaşlılar için sunulan fırsatlar…

Yaşlılar için gündüz bakım merkezi kurulabilecek!

Mevcut uygulamada yalnız engelliler için faaliyet gösteren gündüz bakım merkezi Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yaşlılar için de kurulabilecek..

Üçte birimiz kirada ya da konut kredisi ödüyor!

Serkan Akın, "Ülke topraklarının hepsi bizim ama üçte birimiz kirada ya da konut kredisi ödüyor" diyor..

Bağlı konut kredisi nedir? Nasıl alınır?

Belli konutun satın alınması veya konutun alınması için belli bir satıcı ile sözleşme yapılması şartıyla kredi verilmesine bağlı konut kredisi deniyor. Peki, bağlı konut kredisi nasıl alınır?

İstanbul'da konutta en yaşlı ilçe Fatih!

İstanbul'da konut yaşı ortalama 12 olarak belirlendi. Fatih İlçesi 26 yılla İstanbul'un en yaşlı ilçeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Fatih'i Adalar İlçesi 25 yılla, Beyoğlu İlçesi 24 yılla, Güngören İlçesi ise 21 yılla takip ediyor. 

istanbul yaşlı konut stoku Haberi

istanbul yaşlı konut stoku

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı'nın (KENTSEV) Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerinden derlediği bilgilere göre, mega kent İstanbul'da 1 milyon 164 bin bina, 4,5 milyon daire bulunuyor ve her dairede ortalama olarak 3,3 kişi yaşıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, son yaşanan depremler sonrası gözlerin bir defa daha çevrildiği, uzmanların 7 ve üzeri şiddette deprem beklediği İstanbul'da özellikle 1980 ve öncesinde inşa edilen binaların çokluğu dikkati çekiyor.

Şehirdeki  toplam 1 milyon 164 bin binanın yüzde 22,6'sı, yani 262 bin 665 adedi , 1980 ve öncesinde inşa edilmesiyle ön plana çıkıyor. Bu binalarda 1 milyon 51 bin adet daire olduğu öngörülüyor.

Bu alanda en çok binaya sahip ilçe olarak başı 31 bin 899 adetle Fatih ilçesi çekiyor. Onu 17...