25 / 04 / 2024

istanbulda boş arsa kalmadı

istanbulda boş arsa kalmadı

İstanbul'da küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa bulamazken, büyük yatırımcılar da bu konuda zorluk çekiyor. Sektör temsilcileri yatırımcıların arsa için Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Çanakkale gibi şehirleri tercih ettiğini belirtiyor.

İstanbul'daki inşaat sektöründe arsa sıkıntısı yaşanıyor!

İstanbul'da yatırımların aralıksız devam ettiği inşaat sektöründe arsa sıkıntısı yaşanıyor. Yatırımcılar yeni yer bulmakta zorlanırken, ev ve arsa sahipleri 'beklegör' politikası izliyor. Yatırımcılar rotasını çevre şehirlere doğru kaydırıyor.

1941'de Emlak Bankası tarafından Boğaz'da satılık yalı, arsa, köşk ve koru...

1941 yılında Emlak Bankası, Boğaziçi'nin en seçkin yerinde sahile 82 metre yakınlıkta yalı arsası, köşk ve koru satıyormuş.

Boğaz'ın yüzük taşı 50 milyon dolara satışta!

İstinye'de, Nidapark İstinye projesinin hemen yanı başında, Lis't ve Panavia projelerine komşu, yola cepheli, 685 metrekarelik arsa satışa çıktı. Boğaz manzaralı arsa için 50 milyon dolar isteniyor. 

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi aynı zamanda kat karşılığı anlaşması olarak da bilinir. Boş bir arsanız veya mevcut bir binanın tamamen yeniden inşa edilmesi gereken bir durumda bir inşaat firması ile görüşerek kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemeniz gerekebilir.

Denize sıfır, villa imarlı Boğaziçi Arsa Lapseki projesi satışta! Bu haftaya özel yüzde 5 indirim fırsatı!

Boğaziçi Arsa Çanakkale Lapseki projesi satışa çıktı. Bu haftaya özel satışlarda yüzde 5 indirim uygulanacak. Peki, Boğaziçi Arsa Lapseki projesi ne kadar, kaç TL?

Boğaziçi Arsa Lapseki'de imarlı arsa satışları başladı! 1 milyon 600 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Boğaziçi Arsa Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 15 dakika mesafede, boğazın kalbinde hayata geçiriliyor. Peki Boğaziçi Arsa Lapseki'de arsa büyüklükleri ve fiyatlar ne kadar? 

Milli Emlak'tan asgari ücretli için arsa ilanı! 10 bin TL'si olana 465 metrekare arsa sahibi olabilecek!

Apartman hayatının boğuculuğu yaşanan doğal afetler pek çok insanın uygun fiyatlı arazi aramasına neden oldu. Uygun fiyatlı arsa arayışında olan vatandaşlar için Milli Emlak’tan asgari ücretli arsa imkanı! 465 metre kare arsa için 10 bin TL yetiyor!

Moskova'daki 7 eski sanayi sitesi alanında konut inşa edilecek!

İnşaatlar için boş arsa sıkıntısı yaşanan Moskova’da eski sanayi sitelerinin arazilerinde yeni projelere hayata geçiriliyor. Grayoronovo, Zyuzino, Kaşirskoye Şosse, Beskundikovo, Kuntsevo, Korovino ve Teplıy Stan isimli sanayi sitelerinde toplam 1,5 milyon metrekare büyüklükte yeni konut yapılacak.

Bu ilçede arsa fiyatları İstanbul Boğazı ile yarışıyor!

Rize Çayeli'de, 300 metrekarelik arsa ve üzerindeki 2 katlı bina, belediye tarafından 5,5 milyon TL'ye satılıyor. Arsa ve binaya biçilen değerin İstanbul Boğazı'ndaki yalı fiyatlarıyla denk olduğu söyleniyor...

Boğaz'daki arsa satışına izin çıkmadı!

İBB tarafından Kandilli sırtında bulunan, Boğaz manzaralı ve son derece değerli arazinin satışı, belediye meclisinde oy çokluğuyla reddedildi.

OSB'lerdeki boş parseller yatırıma kazandırılacak!,

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi hakkında açıklama yapan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Amacımız, OSB’lerdeki boş parselleri yatırıma hızlı bir şekilde kazandırarak üretim ve istihdamı etkin şekilde artırmak" dedi...

Antalya Boğaçay Projesi ihalesi 2 Ağustos'ta!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Arsa Karşılığı Boğaçay Özel Proje Alanı Yapımı İhalesi 2 Ağustos'ta yapılacak...

Üsküdar'da 9.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, İhsaniye Mahallesi'nde yer alan boş parsel konumundaki arsa vasıflı gayrimenkul 9 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Antalya Boğaçay özel proje alanı yapımı ihalesi 5 Nisan'da!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konyaaltı İlçesi, Liman Mahallesinde bulunan 21523 ada 1, 2, 3 ve 4 parsel numaralı taşınmazlar üzerine İDARE tarafından onaylanacak Arsa satışı karşılığı Boğaçay Özel Proje Alanı Yapımı Projesine Uygun İnşaat ve düzenleme ihalesini 5 Nisan'da yapacak.

istanbulda boş arsa kalmadı Haberi

istanbulda boş arsa kalmadı

İstanbul'da küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa bulamazken, büyük yatırımcılar da bu konuda zorluk çekiyor.  Sektör temsilcileri yatırımcıların arsa için Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Çanakkale gibi şehirleri tercih ettiğini belirtiyor.  İstanbul'un farklı noktalarında yapımına başlanan büyük projeler ve konut ihtiyacının sürekli artması şehirde boş arsa bırakmadı. Sektör temsilcileri, bu konudaki görüşlerini Anadolu Ajansı muhabirleriyle paylaştı.  Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "İstanbul'da sorunsuz arsa kesinlikle yok" dedi. Küçük-büyük tüm arsa yatırımcılarının İstanbul'da arsa bulamadığını vurgulayan Ağaoğlu, "İstanbul'da problemsiz arsa olmadığı için de insanlar ellerindeki arsayı mümkün olduğu kadar değerlendirmeye çalışıyor. Makul bir fiyatlı, problemsiz bir arsa bulmak mümkün değil" diye konuştu.  İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da İstanbul'da arsa sorununun son...