24 / 04 / 2024

İstanbulda hangi ilden kaç kişi yaşıyor

İstanbulda hangi ilden kaç kişi yaşıyor

İstanbul trafiğinin temel nedeni raylı sistemlerin yetersizliği. Merkezi hükümetin duruma el koyması ve yatırımlar için genel bütçeden kaynak aktarması gerekiyor. Habertürk haftanın analizi yazısında Yavuz Semerci'nin haberi;

Ersin Taranoğlu kimdir? Hangi dönemler milletvekili oldu? Martı GYO’da hangi alanda çalışıyor?

Ersin Taranoğlu kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Nerede okudu? Hangi ilden milletvekili oldu? İngilizce biliyor mu? Martı GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Ersin Taranoğlu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Borsada en fazla yatırım hangi ilden? İşte en yatırımcı iller

MKK'nın şehirlere göre son yayımladığı verilere göre en fazla borsa yatırımcısı doğal olarak İstanbul'da ancak nüfusa göre yatırımcı sayısı ve yatırımcı sayısındaki artışta farklı iller öne çıkıyor.

Yabancılar en çok hangi ilden konut alıyor?

Kovid-19 salgınında normalleşme ve Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybı, Haziran 2021'de yabancılara yapılan konut satışlarında rekor getirdi. 

TOKİ 50 bin konut projesine hangi ilden kaç başvuru geldi?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına başvurular bugün sona eriyor. Peki TOKİ 50 bin konut projesine hangi ilden kaç başvuru geldi?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına yoğun ilgi!

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına başvurular sürüyor. Peki TOKİ 50 bin konut projesine hangi ilden kaç başvuru geldi? İşte il il başvuru sayıları..

TOKİ 50 bin konut kampanyasına kaç kişi başvurdu?

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyasına başvurular devam ediyor. Peki TOKİ 50 bin konut projesine hangi ilden kaç başvuru yapıldı? İşte il il başvuru sayıları..

Milli Piyango ikramiyesiyle hangi ilden kaç ev alınır?

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde bu yıl büyük ikramiye 70 milyon Türk Lirası. İllere göre ortalama konut satış fiyatları üzerinden yapılan hesaplamalara göre büyük ikramiyenin tek bir talihliye çıkması durumunda Türkiye’nin en pahalı ili olan İstanbul’dan 161 ev almak mümkün.

Yabancı yatırımcı en fazla hangi ilden konut aldı!

Geçen yıl Türkiye'de, yabancılara yaklaşık 18 bin konut satıldığını vurgulayan Büyükekşi, en fazla konutun 6 bin 500 ile Antalya'da satıldığını ve yaklaşık 4,5 milyar dolarlık konut alındığını açıkladı.

Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olan Sulh Hukuk Mahkemesinde toplam on iki adet dava görülüyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

Kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısına birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Kiracı ve ev sahibi bazı haklı nedenler olmadan kira sözleşmesini feshedemiyor. Peki, kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Hangi eşyalar haczedilebilir?

Alacaklının talebi doğrultusunda icra takibi işlemi başlatılabiliyor. Borçluya tebligat gönderiliyor ve bu tebligata uymak zorunda oluyor eğer uymazsa takip kesinleşiyor. Eve icra gelebiliyor. Eve gelen icra memurları hangi eşyalar haczedilebilir?

İstanbulda hangi ilden kaç kişi yaşıyor Haberi

İstanbulda hangi ilden kaç kişi yaşıyor

İstanbul’da yolculuk sayılarına ilişkin verileri ararken Büyükşehir sitesinde şu cümleye rastladım: “Yavaş ama kesin bir biçimde otomobil bir kenti öldürmektedir. 2000’li yıllarda artık ya kenti ya da otomobili seçeceğiz; çünkü ikisi bir arada olmayacak.” (Avrupa Kentsel Şartnamesi (Madde 4/1,1992) Sanırım bu şehri yönetenler bu tespite ancak otomobiller bu şehri öldürdüğünde inanmaya başladılar.


Bugünkü yazı konum farklıydı. Kişisel verilerin kullanımı konusunda hazırlanmaya çalışılan bir yasanın aslında kişisel bilgi edinme hakkına aykırılığı tartışmasını gündeme getirecektim. Erteledim. Çünkü bir cuma günü trafiğe yakalanmamak adına gece 9’da Anadolu yakasına geçme planım hiç bir işe yaramamıştı. Yine bir saate yakın bir sürede köprüden geçebildim. Elbette özel araç kullanarak. İnsanların ömrünü yiyen bu konuyu rakamlarla gündeme getirmek aslında hiçbir işe yaramıyor. İster rakamları bilin, isterse bilmeyin...