19 / 04 / 2024

istanbulda hava sıcaklığı kaç derece

istanbulda hava sıcaklığı kaç derece

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, önümüzdeki hafta yağışların yurdun kuzey ve doğusunda mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini, diğer haftalarda ise ortalama civarında olacağını bildirdi...

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

Tüm yurda soğuk hava dalgası geliyor! Hava sıcaklıkları düşecek...

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurtta etkili olan yağışlı hava dalgası günlerce sağanak yağış bırakmaya devam edeceği kaydedildi. Buna göre, yarından itibaren hava sıcaklıklarında ise hissedilir derecede azalacak, hafta sonu hava kışı hissettirecek. İşte haberin ayrıntıları...

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı...

Meteoroloji'den yapılan açıklama kapsamında son hava durumu tahminleri belirtildi. Buna göre, Ege, Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu hava etkili olacağı bildirildi. Marmara ve kuzey Ege'de kuvvetli poyraz beklenmekte. Hava sıcaklıklarının Marmara ve çevresinde 4 ila 6 derece düşeceği belir

Dikkat meteoroloji açıkladı! 64 il için fırtına ve kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 64 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Yapılan uyarı kapsamında, yeni hava durumu raporuna göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşeceği de kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Şiddetli kar yağışı Türkiye'nin birçok bölgesinde erken başladı ve hava sıcaklıklarında belirgin değişiklikler görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika koduyla birçok il için hava durumu bilgilerini paylaştı. Kar kışı ülkenin bazı bölgelerine erken gelmiş durumda.

Deniz suyu sıcaklığı balıkçılığı olumsuz etkiledi! Balık popülasyonu azaldı!

Deniz suyu sıcaklığı balık avcılığını vurdu. Bu durum, balık avcılığını zorlaştırıyor ve balık stoklarının düşmesine sebep oluyor. Sıcaklıkların düşmesi ile beraber hamsinin de artması bekleniyor.

Dikkat! İstanbul için kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Rapor, güney ve batı bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin altında seyredeceğini öngörüyor. Ayrıca İstanbul Valiliği'nden önemli bir uyarı geldi. İşte ayrıntılar...

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Ziraat Bankası ilk ve son kez geri ödemesiz tam 1.500 TL yatıracak!

Hava sıcaklıklarının rekor düzeylerde yaşandığı şu günlerde bankalar da tatil kampanyalarına hız verdi. Bu doğrultuda, Ziraat Bankası da yapılacak harcamalara 1.500 TL hediye edeceğini açıkladı.

2023 insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacak! Türkiye'de rekor bekleniyor: Sıcaklık 50 dereceyi aşabilir!

Prof. Dr. Levent Kurnaz, bu yıl hava sıcaklıklarının nasıl olacağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurnaz, Türkiye'de rekorların olacağına, sıcaklığın 50 dereceyi aşabileceğine dikkat çekti.

Sulu eğlence; Fiyatı günlük 500 TL ila 2 bin TL arası

Hava sıcaklığı öğle saatlerinde 40 dereceye kadar yükselen Antalya'da, bayramda tatilciler su parklarına akın ederek serinlemeye çalışıyor. Tatilciler, dalga havuzu ve su kaydıraklarında hem serinliyor hem de eğleniyor. Bu parkların ücretleri ise günlük 500 TL ila 2 bin TL arası değişiyor.

El Nino etkisi başlıyor! Aşırı sıcaklık 2024'e kadar sürecek!

El Nino olarak adlandırılan hava olayı, 1-2 yıl boyunca gezegenin ısınmasına neden oluyor. Dünya genelinde etkisini göstermeye başlayan bu hava olayı birçok yerde iklim değişikliklerine neden oldu.

SARI alarm! Meteoroloji'den 12 kent için peş peşe uyarı geldi! Dikkat kuvvetli yağışlar geliyor...

Yaz mevsimin gelmesine rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyor. Meteoroloji'den 12 kent için peş peşe uyarı geldi! Dikkat kuvvetli yağış geliyor!

istanbulda hava sıcaklığı kaç derece Haberi

istanbulda hava sıcaklığı kaç derece


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, aralık ayında yağışların ikinci haftadan itibaren, yurdun kuzey ve doğusunda uzun yıllar ortalamasının üzerinde seyredeceğini, diğer haftalarda ise ortalama civarında olacağını bildirdi.


Bakan Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Eroğlu, yağışların ise aralık ayının ikinci haftasında yurdun kuzey ve doğusunda uzun yıllar ortalamasının üzerinde seyredeceğini, diğer haftalarda ise ortalama civarında olacağını bildirdi. Gelecek yıl ise özellikle Güney Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz’de sıcaklığın ortalamanın 0,5 ile 1 derece üzerinde olacağını ifade eden Eroğlu, “Yağışlar ise Türkiye’nin hemen hemen her yerinde uzun yıllar ortalaması civarında düşecek, net artma ve azalma olmayacak” ifadesini kullandı.


2013-2014 su ve yağış durumu hakkında bilgi veren Eroğlu, Türkiye’de yağış yılının 1 Ekim ile bir sonraki...