19 / 04 / 2024

İstanbulda kaç okul var

İstanbulda kaç okul var

İstanbul Valisi Yerlikaya, "İstanbul’da 1999'dan önce inşa edilen ve Deprem Güvenlik Analizleri'ne göre riskli bulunan 283 okulu yıkıp yeniden inşa ettik. Bu okulların 800'ünü güçlendirdik. 47 okulumuzun yapımı devam ediyor" dedi...

İstanbul'da 80 okul ve 59 okul spor salonu açıldı!

İstanbul'da yapımı tamamlanan 80 okul ve 59 okul spor salonunun açılış töreni yapıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı..

Avansas’tan velilere müjde! Okul harcamalarına sepette büyük indirim, kaçırmayın!

Yaz tatilinin ardından okullar açılırken, okul alışveriş harcamaları velilerin ceplerini yakıyor. Okul alışveriş harcaması 2 bin liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor.

KPSS 50 puanla memur alımları başlıyor! Tam 12 bin 432 personel alınacak! Başvuruları sakın kaçırmayın

Eylül ayına kamu ve özel sektör en az ilk okul mezunu tam 12 bin 432  memur ve işçi alımı yapılacak. KPSS'den en az 50 puan istenen alımların detayları belli oldu. Başvuruları sakın kaçırmayın...

ŞOK’ta okul şenliği başladı! Kırtasiye seti 29,95 TL, yapışkanlı not kağıdı seti 29,95 TL, resim defteri 19,95 TL...

Velilerin ve öğrencilerin okul hazırlığına destek olmak isteyen ŞOK, pek çok kırtasiye malzemelerine indirim yaptı. Bu doğrultuda, kırtasiye seti 29,95 TL’ye, yapışkanlı not kağıdı seti 29,95 TL’ye, resim defteri 19,95 TL’ye düştü. İşte 23 Ağustos Çarşamba ŞOK fiyat listesi...

Üniversite adaylarının gözleri okul ücretlerine çevrildi: İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri

Son dönemde üniversite adaylarının gözleri, tercih döneminde okul ücretlerine çevriliyor. Peki hangi vakıf üniversitesinin ücreti ne kadar, kaç TL? İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri...

Toplam 4 bin 159 okul deprem riski altında! Hangi ilde kaç okul riskli?

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) yaptığı bilimsel bir çalışma sonucunda Türkiye genelinde toplam 4 bin 159 okulun deprem riski altında olduğunu açıkladı. Peki hangi ilde kaç okul riskli?

2022 - 2023 okul servis ücretleri kaç TL? Ankara İstanbul İzmir okul servisi ücretleri listesi

 2022 - 2023 eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte okul servisi fiyatları velilerin gündemine oturdu. Peki okul servis ücreti olarak kaç lira ödeyecek? Ankara İzmir İstanbul için belirlenen kilometrelere göre öğrenci servisi ücretlerini sizin için listeledik.

TİKA'nın Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Uganda'da inşa ettiği okul hizmete açıldı.

Kağıthane'de okul yapım çalışmaları mecliste!

İstanbul'un Kağıthane ilçesi Seyrantepe Mahallesinde bulunan bir arsanın imar planında yer alan okulların ne zaman inşa edileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nijerya'da çöken okul binası kaçak çıktı!

Lagos Valisi, Nijerya'nın Lagos eyaletinde çöken okulun kaçak olduğunu, okulun oturmak için inşa edilen bir bina olduğunu açıkladı.

Suriyeliler için 19 ilde 215 okul inşa edilecek!

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan okul çağındaki 1 milyon 200 bin Suriyeli için seferberlik başlatıldı. AB tarafından finanse edilen proje kapsamında 19 ilde 215 okul inşa edilecek.

Elazığ'da 2016-2017'de kaç tane okul, cami ve ev yapıldı?

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Elazığ'da 2016-2017 arasında yapılan okul, cami, cem evi ve köy evi sayısını sordu..

George ve Amal Clooney mülteciler için okul açacak!

George Clooney ve eşi Amal Clooney, Suriye’deki savaştan kaçan mülteci çocuklar için 7 okul açmayı planlıyor.

Adana Seyhan'daki okul lojmanının yıkımı mecliste!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin lojman ve futbol sahası alanının başka okul yapımı nedeniyle kullanılması kararını meclis gündemine taşıdı..

İstanbulda kaç okul var Haberi

İstanbulda kaç okul var

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 2019-2020 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başlaması dolayısıyla sosyal medyada bir mesaj yayınladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vali Yerlikaya, mesajında, İstanbul’da deprem başta olmak üzere muhtemel afetlere karşı büyük bir gayretle hazırlık yaptıklarını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, 2006 yılında başlayan çalışmalar, aralıksız devam ediyor" diye konuştu.

İstanbul’da 1999 yılından önce inşa edilen ve Deprem Güvenlik Analizleri'ne göre riskli olduğu belirlenen 283 okulu yıkıp yeniden inşa ettiklerini ifade eden Yerlikaya, "Bu okulların 800'ünü güçlendirdik. 47 okulumuzun yapımı devam ediyor. 64 okulumuzun güçlendirilmesi, 31'inin de yapımına çok yakında başlıyoruz inşallah. Böylece; 1999’dan önce yapılan okullarımızın yüzde 90'ında, depreme karşı yenileme ve güçlendirme...