18 / 04 / 2024

Kağıthane'de okul yapım çalışmaları mecliste!

Kağıthane'de okul yapım çalışmaları mecliste!

İstanbul'un Kağıthane ilçesi Seyrantepe Mahallesinde bulunan bir arsanın imar planında yer alan okulların ne zaman inşa edileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İstanbul'un Kağıthane ilçesi Seyrantepe Mahallesinde bulunan bir arsanın imar planında yer alan okulların ne zaman inşa edileceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Zeybek, ''İstanbul İli, Kağıthane İlçesi, Seyrantepe Mahallesinde, doğusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi konutlarının, güneyinde ve batısında ise gecekondu önleme bölgesinin bulunduğu 7696 Ada 16 Parsel'de bulunan arsa için; İlkokul, Ortaokul, Lise ve Camii yapılması kararı, imar planlarına işlenmiş durumdadır'' diye konuştu.

Gökan Zeybek, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Bu mahallemiz ve çevre mahallelerden de yukarıda belirttiğim parsele,yapılacak olan ilkokul, ortaokul, lise ve camii'den yararlanacak çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşımız bulunmaktadır.

20.000 nüfuslu Şirintepe Mahallesinde 1.300 ilkokul, 850 ortaokul öğrencisi vardır. Bu mahallenin lisesi bulunmamaktadır, ilkokul ve ortaokulun kapasitesi yetersiz olduğu için öğrenciler başka ilçelere taşınmaktadır.

70.000 nüfuslu Sultan Selim Mahallesi'nde 3.600 ilkokul, 3.200 ortaokul, 975 lise öğrencisi bulunmaktadır. Mevcut okulların kapasitesi yetersizdir.

15.000 nüfuslu Yeşilce Mahallesinde 1 tane bile okul yoktur. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin hepsi başka ilçelere taşınmaktadır.

25.000 nüfuslu Seyrantepe Mahallesinde ilkokul öğrencisi sayısı 1.336, ortaokul 1.090, lise öğrencisi sayısı ise 640'dır. Ve yine bu okulların kapasitesi yetersizdir.'' 

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek'in soruları:
1. ETİ Şirketler Grubu’nun sponsorluğunu yaptığı “ETİ Şehir ve Göç Müzesi” açılış tarihi Bakanlığınız tarafından belirlenmiş midir?

2. Dış ve iç düzenlemesi tamamlanmış durumda olan müzenin geçen 4 yıla rağmen hizmete girmemesinin sebebi nedir?

3. 2015 yılında Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı bünyesinde gerçekleşen proje bugün hangi kurum tarafından yürütülmektedir ve müze binası hangi kuruma aittir?


Geri Dön