23 / 04 / 2024

istanbuldaki karma projeler

istanbuldaki karma projeler

Konut, AVM, ofis, otel, kültür merkezi gibi birden fazla işlevi olan karma kullanımlı yapılar, İstanbul’dan diğer büyük şehirlere yayılıyor. Karma projelere olan ilgi her geçen gün artıyor.

Karma projelerdeki oteller İstanbul’daki doluluk oranını düşürdü!

Son yıllarda karma projelerde inşa edilen oteller, doluluk oranlarını etkilemeye başladı. Rezidansların otel konseptiyle işletilmesi, İstanbul’da doluluk oranlarını yüzde 75’ten yüzde 65’e kadar düşürdü.

Gayrimenkul karma proje ile gelişiyor!

Özellikle yabancı yatırımcıların tercihi olan karma projeleri üreten şirketler, hem yurt içi hem de yurt dışı tanıtım ofisleri kurarak satış sürecini tamamlıyor, yakın çevresindeki gelişim ve ilk çıkış fiyatı ile doğru orantılı olarak prim de yapıyor.

İstanbul’un en büyük 10 karma projesi!

Sakinlerine site dışına çıkmadan her türlü ihtiyaçlarını karşılama imkanı sunan karma projelerin sayısı her geçen gün artıyor. İçinde konuttan, ofise, otelden AVM'ye kadar birçok üniteyi barındıran projeler, şehrin içinde ayrı bir şehir gibi yükseliyor..

No 27 Residence ve Stüdyo House geliyor! Özyurtlar Holding'ten İstanbul'a 2 yeni proje! 

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün köklü markası Özyurtlar Holding,  iki yeni proje için düğmeye bastı. Beylikdüzü’ndeki ‘No 27 Residence’ ve Ispartakule’deki ‘Stüdyo House’ daire ve ticari alanlar olmak üzere karma projeler şeklinde hayata geçiriliyor. İşte ayrıntılar...

Karma projelerde hangi özelliklere dikkat edilmeli?

Karma projeler, “konut, ofis, AVM, rezidans, hotel, hastane, marina, tematik park, üniversite, müze...” fonksiyonlarının hepsine veya birçoğuna sahip “akıllı yaşam alanları” olarak nitelendirilir. Peki karma projelerde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar..

AVM yönetimine dair 23 altın ipucu!

AVM ve Karma Projeler Genel Müdürü Engin Yıldırım, AVM yönetimine dair 23 altın ipucu verdi...

İsmail Özcan, Cathay Group'un yeni genel müdür yardımcısı oldu!

Nivo markasıyla büyük ölçekli karma projeler geliştiren Cathay Group’un yeni Genel Müdür Yardımcısı İsmail Özcan oldu...

Avrupa’nın en iyi karma projesi ödülü MESA'nın!

Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptığı projeler ve aldığı ödüllerle adından söz ettiren mimari tasarım ofisi iki design group, Londra’dan yine Avrupa’nın En İyi Karma Kullanımlı Projesi ödülünü alarak döndü.

Tolga Bilgiç, Cathay Group'un yeni satış ve pazarlama müdürü oldu!

Nivo markasıyla büyük ölçekli karma projeler geliştiren Cathay Group’un yeni Satış ve Pazarlama Müdürü Tolga Bilgiç oldu. 

Karma projeler iyi yönetilmeli!

AKG STATÜ / TÜRKİYE Kurucusu Alper Göker, artık karma projelerin ön planda olduğunu ancak sürdürülebilir olmak için tesis yönetimi ve mülk yönetimi danışmanlığının önemini Para’ya anlattı...

Cathay Group’un yeni genel müdürü Okan Süha Yıldırım oldu!

Cathay Group’un yeni genel müdürü Okan Süha Yıldırım oldu.  Nivo markasıyla büyük ölçekli karma projeler geliştiren Cathay Group yeni genel müdürünü seçti.

Seha Yapı'dan karma konseptli yeni proje geliyor!

İttifak Holding’in inşaat sektöründeki markası Seha Yapı, yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Seha Yapı, Konya'da  karma bir konut projesi yapmayı planlıyor.

Hasan Şimşek: Karma projeler trafiğe çözüm olabilir!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Hasan Şimşek, tüm dünyada yükselen trend ofis, konut ve alışveriş merkezinin bir arada sunulduğu yeni nesil karma projelerin metropollerdeki trafik sorununa çözüm olabileceğini dile getiriyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi MIPIM'e çıkarma yaptı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en büyük projeleriyle Cannes'a çıkarma yaptı. Ordu, yaklaşık değeri 2 milyar lirayı bulan 4 projesini tanıttı. Projeler arasında 120 milyon liralık Melet Irmağı Projesi dikkat çekti.

Kartal markalı konut ve A sınıf ofis projelerinde öne çıkıyor!

EVA Gayrimenkul'ün gerçekleştirdiği araştırmaya göre birkaç yıl içinde markalı konut projelerinde hızlı bir yükseliş içine giren Kartal, A sınıfı ofis projelerinde de öne çıkıyor ve karma projeler bölgeye damgasını vurmaya başlıyor.

Gayrimenkul sektöründe yeni trend karma projeler!

Gayrimenkul sektöründe son yıllarda yaşanan büyüme konut, ofis, AVM ve otel yatırımcılarını içine alan karma proje sayısının da artmasını sağladı. Tüm işlevleri bir arasa sunan bu konsept tüketiciler tarafından çok tercih ediliyor.

istanbuldaki karma projeler Haberi

istanbuldaki karma projeler

Değişen şehir dinamikleri, yaşam biçimlerini de etkiliyor. İstanbul’da 1980’li yıllarda Toplu Konut Yasası’nın çıkmasının ardından, kent dışında kurulan kapalı siteler tercih ediliyordu. Şimdilerde ise artan araç kullanımı ile birlikte yerleşim bölgeleri kent merkezine yakınlaşmaya başladı. Kentli insan artık işine gitmek için saatlerce otomobil kullanmak istemiyor; kendine ve ailesine daha çok zaman ayırmak istiyor. Bunun sağlanması için, sadece iş yerinin değil, alışveriş, kültür-sanat ve eğlence mekânlarının da evin yakınlarında olması gerekiyor. Gayrimenkul sektörü bu ihtiyaçlara Karma Kullanımlı Yapılarla çözüm getiriyor. Karma Kullanımlı Yapılar veya daha kısa ifade ile karma yapılar (mixed-use), en genel tanımıyla, birden fazla işlev içeren yapılar olarak tanımlanıyor. Konut, AVM, ofis, otel, kültür merkezi, kongre merkezi, spor alanları, bu işlevler arasında yer alırken, karma yapılar genellikle iki...