19 / 04 / 2024

istanbuldaki temiz plajlar

istanbuldaki temiz plajlar

Sağlık Bakanlığının tatil mevsimi nedeniyle oluşturduğu takip sistemi ile deniz ve göl kıyısındaki plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özellikleri internetten öğrenilebilecek.

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu! 

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 12 milyon 171 bin 303,84 TL sermaye bedeli ile Selim Asael, Selim Bergsen ve İlia Karavil ortaklığında kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

ABD, temiz enerji için 20 milyar dolarlık finansman açıkladı!

Başkan Biden önderliğindeki ABD, temiz enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla 20 milyar dolarlık yeni finansman imkanını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

ABD Hazine Bakanlığı'ndan Temiz Teknoloji Fonu için yaklaşık 1 milyar dolarlık kredi!

ABD Hazine Bakanlığı, gelişmekte olan ülkelerin temiz enerjiye geçişini hızlandırmasına yardımcı olmak için Temiz Teknoloji Fonu'na (CTF) 950 milyon dolarlık bir kredi verdiğini duyurdu.

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Temiz Atık Yönetimi Enerji İnşaat Lojistik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de Akansel Arslan tarafından kuruldu.

Temiz Grup Otelcilik Limited Şirketi kuruldu!

Temiz Grup Otelcilik Limited Şirketi Fatih'te İsmail Volkan Temiz tarafından kuruldu.

Tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Gayrimenkul alım satım işleminde temkinli davranmak isteyenler tapu ile ilgili araştırmaları nasıl ve nereden yapacaklarını merak ediyor. Peki, tapunun temiz olduğu nasıl anlaşılır?

Temiz Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Temiz Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Cevdet Ekinci tarafından kuruldu.

Temiz 34 Yatçılık Ve Peyzaj Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Temiz 34 Yatçılık Ve Peyzaj Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nur Aytul Temiz tarafından kuruldu.

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Reşit Toprak tarafından açıldı.

ENKA'nın acı günü! Temiz Üstün vefat etti!

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Eski Üyesi Temiz Üstün vefat etti. ENKA taziye ilanı yayınlandı.

Fevzi Temiz Milli Dayanışma Kampanyası'na kira almayarak destek verecek!

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Fevzi Temiz, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek olmak amacıyla 7 kiracısından 3 ay boyunca kira almayacak

istanbuldaki temiz plajlar Haberi

istanbuldaki temiz plajlar


Vatandaşlar, yararlanmak istedikleri plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özelliklerini Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu internet sitesinden öğrenebilecek.


Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği çerçevesinde, yüzme sezonu boyunca deniz ve göle kıyısı olan 34 ilde, bakteriyolojik izleme çalışmaları yapıyor.


İzlenecek yerler valiliklerde oluşturulan il komisyonu tarafından her yıl sezon öncesinde belirleniyor. Halk sağlığı müdürlükleri tarafından belirlenen takvime göre yüzme sezonu boyunca 15 günde bir alınan su numunelerinin bakteriyolojik analizi yapılıyor.


Kontrollerde zorunlu değerleri sağlamayan plajlar, öncelikle kirlilik kaynağının tespiti ve bunun önlenmesi için çevre ve şehircilik il müdürlüğüne bildiriliyor, gerekli tedbirlerin alınması için ilgili belediye uyarılıyor ve yüzme alanı halkın kullanımına kapatılıyor.


Geçen yıl  izleme çalışmaları yapılan 34 ildeki bin 208 plajın yüzde 98'inin yüzme suyu kalitesinin zorunlu...