25 / 04 / 2024

İstanbuldan sonra en pahalı şehir

İstanbuldan sonra en pahalı şehir

1949 yılında Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı tarafından neşredilen konjonktür adlı dergide, gıda masrafları baz alınarak yapılan şehirler arasında ki mukayesede en pahalı şehir İstanbul'muş. En pahalı ikinci şehir ise İçel'miş.

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

1932 yılında Barselona'dan sonra en ucuz şehir İstanbul!

1932 yılında muhtelif memleketlerdeki hayat pahalılığı ele alınmış ve Barselona'dan sonra en ucuz şehrin İstanbul olduğu ifade edilmiş.

Altın haftayı yükselişle tamamladı! Altın geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra bu hafta artış gösterdi...

Altının ons rakamı, geçen hafta yaşadığı kayıptan sonra ise yeni haftayı da yükseliş ile tamamlamaya hazırlandı. Buna göre, Ons altın fiyatı, dalgalı bir süreç izlerken gram altın fiyatı, dolar/TL tarafında yülseliyor. İşte haberin detayları... 

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Konut ve otomobil satın alma beklentisi dibi gördü!

Tüketici Güven Endeksi, kasım ayında yüzde 2,7 oranında artarak 75,5’e çıktı. Ölçümde temel alınan alt endekslerden konut satın alma beklentisi resmen dibi gördü. Aynı zamanda, otomobil alma beklentisi de konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Gümüş fiyatları ne olur?

Gümüş, altından sonra en çok tercih edilen yatırım enstrümanı. Geçen sene yatırımcısına yüzde 45 kazanç sağlayan gümüşün bu sene ne olacağı merak ediliyor. Peki gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gümüş fiyatları ne olur?

İşte, yatırımcıların gayrimenkulden sonra en çok tercih ettiği ikinci yatırım aracı!

Paribu ve FutureBright Group’un iş birliğinde hazırlanan ‘Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması-2023’ün sonuçları açıklandı. Araştırma, Türkiye’de kripto para ekosisteminde yaşanan gelişmelere ayna tutuyor.

BİM'de iki gün sonra indirim fırtınası esecek! Yetişen sepetine tek tek ekleyecek: BİM 22 Eylül 2023 aktüel kataloğu

BİM'in 22 Eylül tarihli aktüel ürünleri yayımlandı. BİM'de iki gün sonra indirim fırtınası esecek! Yetişen sepetine tek tek ekleyecek. İşte yeni katalog ve fiyat listesi...

Gümüş için rota oluşturuldu! Bu seviyeyi gören kuyumcuya ışınlanacak!

Altından sonra en çok tercih edilen yatırım aracı gümüşe talep gittikçe artıyor. Bu kapsamda yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne olacağını araştırıyor. Uzmanlardan gümüş için rakam açıklaması geldi. bu seviyeyi gören kuyumcuya ışınlanacak!

Bu yıl yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı o olacak! Uzmanlar hem rakam hem de tarih verdi...

Döviz kurlarındaki hareketlilikle birlikte emtia fiyatları yükselmeye başladı. Yatırımcılar altından sonra en çok gümüşe yatırım yaparken gümüşün ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Peki gümüş fiyatları ne olacak? Gümüş fiyatları ne zaman yükselişe geçecek?

Ne peynir ne süt ne de un bu kadar gitmedi... Marketlerde en çok bu satıldı. Siz de ekin zengin çiftçi olun

Özellikle Rusya ve Ukrayna arasında meydana gelen savaştan sonra en çok satılan ürünlerden biri olan ürün çiftçilerin iştahını kabarttı. İşte o ürün hakkındaki detaylar...

Gençlere son dakika müjdesi geldi! Temmuz'dan sonra en az 1.710 TL, en çok 11 bin 402 TL ödenecek! Rakamlar açıklandı!

Stajyerlere ödenecek ücretler, firmadaki çalışan sayısına ve o sene geçerli olan asgari ücrete göre hesaplanıyor. Temmuz'da stajyer ödemeleri de değişecek. İşte gençlere verilecek ödemeler...

İstanbuldan sonra en pahalı şehir Haberi

İstanbuldan sonra en pahalı şehir




En pahalı vilayet


Yapılan mukayesede İstanbul olduğu anlaşıldı.


  Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı tarafından neşredilen konjonktür dergisinde belirtildiğine göre gıda masrafları bakımından vilayetler arasında yapılan bir mukayesede en pahalı vilayet olarak İstanbul gelmektedir.

  Memleket ortalaması 100 kabul edildiğine göre muhtelif illerdeki gıda masrafları şu şekilde görülmektedir:

  İstanbul 114, İçel 106, Denizli 104, Konya ve Antalya 102, İzmir, Zonguldak ve Seyhan 101, Trabzon, Kastamonu ve Eskişehir 100, Elazığ 99, Ankara 96, Edirne ve Samsun 95, Kayseri ve Diyarbakır 94, Sivas 91, Giresun 90, Erzurum 88.


Akşam Gazetesi 7 Eylül 1949



Abdullah Kutalmış...