28 / 03 / 2024

istimlak duvarı

istimlak duvarı

Bir gayrimenkulun, kamu yararı olduğu durumlarda kamulaştırılması anlamına gelen istimlak kararına itiraz hakkınız bulunuyor. Bu haberde istimlak nedir? sorusunun yanıtını ve istimlak kararına nasıl itiraz edebileceğinizi öğrenebilirsiniz...

Mersin'de istinat duvarı yıkıldı, 13 araç hurda!

Mersin’in Anamur İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı. 13 otomobil ezilerek kullanılamaz hale geldi...

Mersin Anamur'da TOKİ istinat duvarı çöktü!

Mersin’in Anamur İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı. 13 otomobil ezilerek kullanılamaz hale geldi.

TOKİ istinat duvarı çöktü, 13 araç altında kaldı!

Mersin’in Anamur İlçesi’ne bağlı Ören Beldesi’nde Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) yapılan 560 konutluk sitenin istinat duvarı yağmurun ardından yıkıldı. 13 otomobil ezilerek kullanılamaz hale geldi.

Mersin'de istinat duvarı çöktü!

Mersin 'in Anamur ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yaptırılan 560 konutluk sitenin bahçesindeki istinat duvarı çöktü. Olayda 13 araç hasar gördü.

İstimlak bedeli ödeme süresi!

Özel mülkiyette olan taşınmazların , kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan işleme istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli ödeme süresi ne kadar?

Arsa istimlak bedeli nasıl hesaplanır?

İstimlak, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesi olarak ifade ediliyor. Peki, arsa istimlak bedeli nasıl hesaplanır?

Berlin Duvarı yeniden inşa ediliyor!

Yıllarca Almanya’nın başkenti Berlin’i ikiye ayıran Berlin Duvarı, yeniden yapılıyor. Alman sanatçı Christopher Bauder, duvarın yıkılmasının 25’inci yıldönümü kapsamında duvarı kendi üslubuyla yeniden yaratıyor. İşte yeni Berlin Duvarı...

Yağış nedeniyle Çukurçayır'da bir sitenin istinat duvarı yıkıldı!

Gece saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini artıran yağış nedeniyle su akıntıları oluştu. Çukurçayır mahallesinde bir sitenin caddeye bakan istinat duvarı yoğun yağış nedeniyle yıkıldı.

İstimlak Kanunu 2014!

İstimlak hakkında yasal esaslar, 18215 sayılı Resmi Gazete'de 8 Kasım 1983 tarihinde yürürlüğü girdi. İstimlak Kanunu'nda istimlak ile ilgili genel hükümlere yer veriliyor. İşte, İstimlak Kanunu 2014!

İstimlak bedeli nasıl ödenir?

İstimlak bir başka deyişle kamulaştırma olarak karşımıza çıkıyor. Özel mülklere bedeli ödenmesi karşılığıyla özel mülke el konulması işlemine istimlak deniyor. Peki, istimlak bedeli nasıl ödenir?

İstimlak bedeli ne zaman ödenir?

İstimlak; özel mülkiyette olan gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek devlet veya kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, istimlak bedeli ne zaman ödenir?

İstimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak davası, istimlak bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili için açılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz davası nasıl açılır? İşte, istimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak davası ne kadar sürer?

İstimlak bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili için istimlak davası açılabiliyor. Peki, istimlak davası ne kadar sürer? İstimlak davasında hangi mahkeme görevlidir?

istimlak duvarı Haberi

istimlak duvarı


İstimlak, özel mülkiyet altında bulunan gayrimenkullerin kamu yararının olduğu durumlarda devlet ya da kamu tüzel kişileri tarafından mülkiyetleri altına alınmasını sağlayan bir yol olarak karşımıza çıkıyor. İstimlak kararını idare aldığı gibi, istimlak kararı alınması için yüksek bir kamu yararının olması gerekiyor. Kamu yararı olan herhangi bir projeyle ilgili olarak idare (üniversiteler, belediyeler vs) ihtiyaçları olduğunda istimlak kararı alabiliyor. 


Kamu yararı olan bir projenin uygulanmasında, istimlağı istenen gayrimenkule eşdeğerde takas yapılabilecek bir yer yoksa, bu durumda söz konusu gayrimenkulun bedeli ödeniyor. Bu noktada yapabileceğiniz iki şey ortaya çıkıyor. Ya istimlak kararına itiraz edeceksiniz ya da bedele itiraz edeceksiniz. 


İstimlak kararına itiraz hakkı var...

İstimlak nedir dedikten sonra söz konusu karara itiraz hakkınızın olduğunu da belirtelim. Alınmış olan istimlak kararına, karar tebliğ edilip, kendinize...