25 / 04 / 2024

isveçler türkiyeden ev alabilir mi

isveçler türkiyeden ev alabilir mi

Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülke olan İsveç vatandaşları Türkiyede'den ev alabilir mi? İsveçlilerin Türkiye'den ev alabilmeleri için ne yapmaları gerekiyor? İşte yanıtı...

Kadıköy'de kiralar 3 yılda yüzde 627 arttı, ortalama kira 21 bin TL'yi aştı! Oturulacak ev bulunamıyor!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, resmi X sosyal medya hesabından kira bedelleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu ve "Öğrenciler, çalışanlar, emekliler, Kadıköylüler oturacak ev bulamıyor" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Tahincioğlu güvencesindeki HUPEV'ler ev sahibi ve kiracılara büyük fırsatlar sunuyor!

Tahincioğlu güvencesindeki HUPEV'ler, kiralık ev arayanlara merkezi lokasyonlarda, eşyalı, tam donanımlı konaklama hizmeti sunarken ev sahiplerine de evlerini güvenle kiraya vererek, maksimum gelir elde etme fırsatı sunuyor.

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

Aile Bakanlığı'nın ödemesini beklemeyin tüm ev hanımları hemen bunu yapıp para kazanın

Aile Bakanlığı tarafından ev kadınlarına ödeme yapılıyor. Ancak ev kadınlarının aile ekonomisine katkı sağlayabilecekleri birçok alan var. İşte o alanla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Mutfak tüpünde dev kampanya! İpragaz 12 kg'lık ev tüpü ne kadar? İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi...

Mutfak tüpü, ev tüpü kullanan tüketicileri sevindirecek haber İpragaz'dan geldi. İpragaz 12 kilogram mutfak tüpüne sonbahar kampanyası yaptığını açıkladı. Peki, 12 kg'lık mutfak tüpü ne kadar, kaç TL oldu? İşte 24 Ekim 2022 fiyat listesi...

Philips'ten yakmama garantili yeni ütüler! 16 Ekim 2022 fiyat listesi... 

Ütü teknolojisi gelişirken yeni nesil ütüler ütü yapanların en büyük korkusunu ortadan kaldırıyor. İşte yeni ürünler ve fiyatları...

Dilan Çiçek Deniz 50 bin TL'ye kütük ev kiraladı!

Oyuncu Dilan Çiçek Deniz kütük ev kiraladı. Güzel oyuncu kütük ev için 50 bin TL ödedi.

Almanya'da Türklere ev kiralanmıyor iddiası!

Almanya Berlin'de ev arayan Cem K.'yı sürekli reddeden bir emlak şirketi, Alman adıyla başvurunca evi buldu. Gurbetçi Cem K. konuyu mahkemeye taşıdı.

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

Kaan Demirağ, Aslışah Alkoçlar için 15 milyon TL'ye kütük ev aldı!

Geçtiğimiz aylarda Kaan Demirağ ile evlenen Aslışah Alkoçlar'a eşinden büyük jest geldi. Demirağ eşine Kemer Country'den 15 milyon TL değerinde kütük ev hediye etti. 

Eminevim'den tek tıkla ev sahibi olma imkanı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 'Dijital Kayıt Sistemi'ni hayata geçirdi. Dijital Kayıt Sistemi ile tek tıkla ev ve otomobil sahibi olma imkanı sunuluyor. 

Türkiye'deki sağlıksız bina sayısı korkutuyor!

İzmir'de yıkımlara sebep olan 6.9'luk depremde bir kez daha binaların yıkım nedenleri gündeme geldi. Sözcü muhabirlerine ulaşan bilgi ve görüntüler Türkiye'nin bir çok şehrinde facialara sebep olacak binlerce konutun varlığı ortaya çıktı. 

Deprem sonrası İzmir'de ev kiraları arttı!

İzmir Seferihisar’da yaşanan şiddetli deprem birçok binayı yıktı. Kurtarma ekipleri daha enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarmaya çalışırken fırsatçılar yeniden türedi. Ev sahipleri kira fiyatlarını artırdı.

isveçler türkiyeden ev alabilir mi Haberi

isveçler türkiyeden ev alabilir mi

İsveçliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Kuzey Avrupa'daki İskandinavya yarımadasında yer alan İsveç, resmi olarak İsveç Krallığı olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülke olan İsveç vatandaşları Türkiyede'den ev alabilir mi? İsveçliler Türkiye'den nasıl ev alır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Mütekabiliyet yasası kapsamında İsveçliler de, Türkiye'den ev alma hakkına sahip. Peki, İsveçliler Türkiye'den ev alırken nelere dikkat etmeli? İsveçlilerin tapu işlemleri nelerdir?


İsveç’te genel olarak; ev alınıp satılırken herhangi bir avukata ihtiyaç duyulmuyor. Ancak, Türkiye’de ev satın almak isteyen gerek İsveçlilerin hukuki geçerliliği olmayan sözleşmelere imza atmamaları için bir avukata danışılmasında fayda var.


Gayrimenkul alım satım sözleşmelerinin mutlaka noter huzurunda yapılması gerekiyor.Tapuda devir işlemi yapılmadan önce mutlaka taşınmaz tapu kaydının kontrol edilmesi gerekiyor. 


Taşınmaz, satıcı görünen kimse adına kayıtlı ise üzerinde taşınmaz...