23 / 04 / 2024

İsviçre sığınmacılar için IKEA tasarımlı evler alacak

İsviçre sığınmacılar için IKEA tasarımlı evler alacak

İsviçre, sığınmacılara geçici barınma sağlamak amacıyla İsveç mobilya şirketi IKEA tasarımı evler satın alacak.

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz asgari ücret, memur ve emekli maaşları için oran verdi! Son dakika gelişmesi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni yıla sayılı günler kala milyonların merakla beklediği, asgari ücret, memur ve emekli maaşları için oran verdi. Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan son dakika açıklaması...

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Deprem ihtiyaçları için 2024 bütçesinde 1 trilyon 28 milyar TL kaynak ayrılıyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem ihtiyaçları için 2024 bütçesinde 1 trilyon 28 milyar TL kaynak ayırmayı öngördüklerini açıkladı. İşte detaylar...

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre, dünya genelinde en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı 22. Detaylar için tıklayın.

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Bosch Unlimited kablosuz şarjlı dikey süpürge fiyat listesi; Meraklıları için tam liste

Bosch Unlimited kablosuz şarjlı dikey süpürge fiyatları bir süredir araştırılıyor. İşte meraklıları için Bosch Şarjı Süpürge Unlimited modelleri ve güncel fiyat listesi...

Memur ve emekli maaş zammında son dakika! Zamlı maaşlar için yeni senaryolar tek tek belli oluyor!

Memur ve emekli maaş zammında son dakika... Zamlı maaşlar için yeni senaryolar tek tek belli oluyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Uzun yol sürüşleri için tasarlanmış Kia Niro Nisan fiyatı belli oldu! Yeni fiyatını kaçırmayın 

Kia Niro, SUV tarzı bir araç olmasına rağmen, şehir içi ve şehir dışı sürüşlerde rahat bir kullanım sağlar. Hem aileler hem de bireysel kullanıcılar için uygun bir seçimdir. Peki Kia Niro 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. 

Kiracılar Temmuz paniğinde! Zam sınırı için sadece 3 ay kaldı!

Milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla yükselen kiralar. Kiralık konut arayanlar bütçesine göre ev bulamazken, zam sınırı için de sadece 3 ay kaldı.

İsviçre sığınmacılar için IKEA tasarımlı evler alacak Haberi

İsviçre sığınmacılar için IKEA tasarımlı evler alacak

İsviçre medyasında yer alan habere göre, İsviçre'nin kuzeyinde bulunan Aargau kantonu, bölgedeki sığınmacılara geçici barınma sağlamak için IKEA tasarımı 17,5 metrekare büyüklüğünde 200 ev satın alacak. 


Haberde 2016 yılı için bölgede 300 kişinin barınabileceği 60 IKEA evinin kurulmasının planlandığı, daha sonra ise sayının artırılabileceği ifade edildi. 


Geçici barınma sağlayacak evlerin ısınma sistemi olmadığı için kapalı depolarda kurulacağı, bir evin maliyetinin bin 200 İsviçre frangı, mobilyaların maliyetinin ise 500 frank olacağı belirtildi. 


İsviçre, önümüzdeki iki yıl içinde 5 bin sığınmacı kabul etmeyi planlıyor. İsviçre Göçmen Ofisine göre, ağustos ayından bu yana İsviçre'ye 3 bin 899 sığınma başvurusu yapıldı. Sığınma başvurusu yapanlar arasında bin 610 Eritre, 461 Afgan, 401 Suriye ve 180 Irak vatandaşı...