29 / 03 / 2024

işyeri çöp vergisi mükellefi

işyeri çöp vergisi mükellefi

Çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Peki, işyeri çöp vergisi nasıl ödenir? İşyeri çöp vergisini kim öder?

Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün bugün!

Ev, arsa, iş yeri gibi milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödeyeceği emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

İş yeri emlak vergisi 2021!

İş yeri sahipleri 2021 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2021 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2021...

İş yeri çevre temizlik vergisi 2021!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2021 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar oldu?

İş yeri çevre temizlik vergisi 2020!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2020 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar oldu?

İş yeri emlak vergisi 2020!

İş yeri sahipleri 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2020 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2020...

Emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı!

Belediyelerin verdiği çevre temizlik hizmetleri karşılığında ev ve iş yeri sahiplerinin yılda iki kere vergi ödemesi gerekiyor. Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri başladı.

İş yeri emlak vergisi 2019!

İş yeri sahipleri 2019 yılı içerisinde ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2019 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2019...

İş yeri çevre temizlik vergisi 2019!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2019 yılında ne kadart tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar oldu?

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

işyeri çöp vergisi mükellefi Haberi

işyeri çöp vergisi mükellefi

İşyeri çöp vergisini kim öder?

Çöp vergisi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Çöp vergisi ödemeleri mesken ve işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor.


Vergi ödemeleri konutlar için su faturalarına yansıtılırken; işyeri ve diğer şekillerde kullanılan bina sahiplerinin belediyeye gidip vergi ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.


Vergi mükellefiyeti taşınmazın kullanılması ile başlıyor. İşyeri kullanıcılarının belediyeye bunun için bildirimde bulunması gerekiyor. Peki, işyeri çöp vergisini kim öder?


İşyerinde kiracı olması halinde, "kullanıcı" kiracı olacağından çöp vergisini mal sahibi değil kiracı ödüyor.


Kullanılmayan konut ve işyerleri vergiden muaf tutuluyor. Muafiyetlik için boş bina sahiplerinin belediyeye bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor.


Çöp vergisinden muaf olan yapılar:

Genel ve Özel İl İdareleri

Yardım Kuruluşları

Üniversiteler

Üniversitelerin kullandıkları binalar

İbadethane binaları

Karşılıklı olmak kaydıyla elçiliklerin kullandıkları binalar

Söz konusu konsolosluklarda çalışanların ikamet ettiği...