26 / 04 / 2024

işyeri kira zammı

işyeri kira zammı

İşyeri kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline, sözleşmede yazan esaslar doğrultusunda zam yapılıyor. Peki, işyeri kira artış oranı Mart 2016 nedir? İşte enflasyon oranları..

Kira zam oranları Mart 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılıyor. Peki, bu ay kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira zam oranları Mart 2016..

İşyeri kira zammı hesaplama örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, işyerindeki kiracıya nasıl zam yapılır? İşte işyeri kira zammı hesaplama örneği..

İşyeri kira artış oranı Haziran 2015!

Genellikle senelik olarak düzenlenen kira sözleşmelerinde sürenin dolması ve yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, işyerinde ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Haziran 2015...

İşyeri kira artış oranı Mayıs 2015!

Kiraya verilen taşınmaz mallarda kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. İşyeri ve meskende zam farklı kurallara göre yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı Mayıs 2015 ve hesaplama kuralları..

İşyeri kira artış oranı 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, işyerinde kiracıya nasıl zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı 2015...

İşyeri kira zammı nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında yeni kira döneminde nasıl kira zammı yapılması gerektiği, Türk Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, yasal düzenlemelere göre, işyeri kira zammı nasıl hesaplanır?

İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında, yenilenen kira döneminde kiracıya nasıl zam yapılması gerektiği, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre, işyeri kirasına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira zam hesapları..

İşyeri kira zammı nasıl yapılır?

Borçlar Kanunda yer alan esaslara göre kiracıya yapılacak zam dönemin Üretici Fiyat Endeksinden yüksek olamıyor. Peki işyeri kiraları bu uygulamaya dahil mi? İşyeri kira zammı nasıl yapılır?

İşyeri kira zam oranları 2014!

İşyeri kiralamalarında artış oranlarının 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 8 sene sonra ÜFE oranlarına bağlanacak. Peki işyeri kira zam hesabı nasıl yapılır? İşte işyeri kira zam oranları 2014..

İşyeri kira sözleşmesi artış oranı!

İşyerinizi kiraya verdiğinizi ve bu ay kira sözleşmenizi yenilediğinizi farz edelim. Bu durumda hangi oran üzerinden kiracınıza zam yapacaksınız? İşyeri kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca mülk sahibi ve kiracının merakla beklediği Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? İşte son dakika Mart 2024 kira artış oranı...

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

İş yeri kira artış oranları üreticileri zorluyor!

Mayıs 2023 enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte iş yerlerini ilgilendiren kira artış oranları da resmen belli oldu. Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay yaptığı açıklamada iş yeri kira artış oranları üreticileri zorladığını söyledi.

Mart ayı kira artış oranı ne kadar? Hemen açıklanan bu rakamlara bakın! İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023!

Mart ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Mart ayı dükkan kira artışı ne kadar oldu? İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023...

İş yeri kira artış oranları Meclis'te! Yüzde 30'la sınırlandırılsın teklifi verildi! 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iş yeri kiraları için bir kanun teklifi sundu. Bu kapsamda, iş yeri kiralarının sabitlenmesi öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

İş yeri kira artış oranları belli oldu! İşte iş yeri kira artış oranı Ekim 2022!

İş yeri sahipleri ile kiracılar arasında düzenlenen ve yenilenecek kira sözleşmelerinde yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, iş yeri kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar?

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İşyeri kira sözleşmesi yenilenecek oran kiracılar kira artış hesaplamasında üst sınırın ne olduğunu merak ediyor. Peki, işyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İş yeri kira ödemelerine yeni düzenleme!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde iş yeri kira ödemelerindeki gider pusulası düzenleme zorunluluğunu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İşyeri kira ödemesinde gider pusulası düzenleme zorunluluğu kalktı' başlıklı yazısı...

İş yeri kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

BAU Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Emre Gökyayla, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman ve Doç. Dr. Seda Öktem Çevik, iş yerlerinin kira sözleşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

işyeri kira zammı Haberi

işyeri kira zammı

İşyeri kira artış oranı Mart 2016!

İşyeri kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline, sözleşmede yazan esaslar doğrultusunda zam yapılıyor. Sözleşmede herhangi bir oran yazmaması halinde mal sahibi istediği oranda zam yapabiliyor.


Bu sözleşme serbestisi uygulaması 2020 yılına kadar devam ediyor. Bu tarihten sonra konutlarda olduğu gibi işyerlerinde de ÜFE oranının kullanılması zorunlu oluyor.


Kira artışı hesaplamalarında dönemin enflasyon oranları baz alınıyor. Mart 2016 dönemi enflasyon oranları şu şekilde sıralanıyor:


ÜFE oranları Mart 2016

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2016 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,20 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,34 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,47 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,61 artış gösterdi.


TÜFE oranları Mart 2016

TÜFE’de (2003=100) 2016 yılı...