24 / 04 / 2024

İzban hattı alt geçit

İzban hattı alt geçit

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni Anadolu Caddesi’ne bağlayacak 100 metrelik yol bir türlü yapılamadı. Büyükşehir Belediyesi’nin İZBAN hattının altına acilen geçit yapması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Alt geçit olmadığı 4-5 kilometre dolaşmak zorunda kalıyoruz” dedi.

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

Deniz Yavuzyılmaz: Erzincan İliç’teki Anagold madeninin tam altındaki fay hattı haritadan silinmiş!

Erzincan'da meydana gelen toprak kayması sebebiyle madende 9 kişinin toprak altında kaldı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Anagold madeninin tam altındaki fay hattının haritadan silindiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Erzincan altın madeniyle ilgili korkutan rapor: Fay hattı üzerinde, 6.5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasının etkileri devam ederken madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığı belirtildi. 

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Evinin altında deprem fay hattı geçiyor mu? İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından vatandaşlar evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusuna yanıt arıyor. İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Kocaeli'nin titreyen toprağında 486 canlı fay tehlikesi! 70 bin kişi diri fay hattı üzerinde yaşıyor!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kocaeli İl Temsilcisi Niyazi Temizkan, Türkiye genelinde 18 il ve 80'den fazla ilçe merkezinin altından 486 aktif fay hattının geçtiğini vurguladı.  İşte, Niyazi Temizkan'ın hayati önem taşıyan açıklamaları...

DİKKAT: Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Evinizin altından diri fay hattı geçiyor!

Dikkat...Dikkat... Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Evinizin altından diri fay hattı geçiyor...

Ekonomi Uzmanı Hatice Kolçak'tan açtı ağzını yumdu gözünü: Dolar 25 TL'ye zıplayacak, altın da tam bu kadar olacak!

Kritik hafta öncesi finans piyasaları ateş hattında! Altın, dolar ve kripto paraların kaderi tamamen belirsiz. Hatice Kolçak doların geleceği seviyeyi açıkladı! İşte bütün ayrıntılar...

MTA diri fay haritası güncellendi! Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? Hemen bakın! Mart 2023 diri fay haritası...

50 bine yakın vatandaşın yaşamını yitirdiği ve binlerce binanın yıkıldığı Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem riski gündem oldu. MTA diri fay haritası güncellendi! Evinizin altından fay hattı geçiyor mu? Hemen bakın! Mart 2023 diri fay haritası...

İstanbul jeoloji haritası paylaşıldı! Evinizin altında fay hattı var mı, yok mu? Tıklayıp öğrenin!

Tüm İstanbul'un zemin kalitesini ve fay hatlarının geçtiği noktaları öğrenebileceğiniz İstanbul Jeoloji haritası yayınlandı. Siz de evinizin altında fay hattı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız tıklayıp öğrenebilirsiniz.

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

Yüzde 66'sı risk altında!

Bugün Siirt'te meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan korkutan açıklama geldi. Bakanlık, Türkiye'de 24 bin 500 kilometre uzunluğunda canlı fay hattı bulunduğunu ve ülke topraklarının ise yüzde 66’sının deprem riski altında olduğunu söyledi. 

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

İzban hattı alt geçit Haberi

İzban hattı alt geçit

Temeli 30 Kasım 2012'de atılan 680 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete girdi. Ancak hastaneyi Anadolu Caddesi'ne bağlayacak 100 metrelik yol, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir türlü yapılamadı. Yaklaşık 1 milyon hastaya hizmet verecek olan hastanenin yanındaki İZBAN hattının altından 100 metrelik bir yaya ve alt geçit yapılması için defalarca çağrıda bulunan vatandaşlar, hala ilkel koşullarda Anadolu Caddesi'ne geçmeye çalışıyor. İZBAN hattının altından veya üstünden geçip 8782 sokak ile Anadolu Caddesi'ne bağlanan 100 metrelik bir yola acil ihtiyaç olduğunu belirten Ata Sanayi Sitesi esnafı Nejat Öztürk, "Alt geçit yapılmadığı için sanayi esnafı mağdur. İnsanlar 4-5 kilometre dolaşmak zorunda kalıyor" dedi.


KARANLIK İSTASYONU


Hilal İstasyonu'nun Kahramanlar tarafındaki aydınlatmalar günlerdir arızalı. İZBAN ve METRO istasyonlarına geçiş yolunun karanlık olduğunu belirten yolcular, tedirginlik...