25 / 04 / 2024

izban tren istasyonu

izban tren istasyonu

İzmir'in Çiğli ilçesinde, 17 tonluk kiriş ve 4 tonluk bom büyük bir gürültü ile raylara düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Zeytinburnu tren istasyonu imar uygulaması askıda!

İstanbul ili Zeytinburnu İlçesi Zeytinburnu Mahallesinde Yer Alan Mülkiyeti TCDD’ye Ait 1578 Ada 2 Nolu Parselin Bulunduğu Alanda Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Şerdil Dara Odabaşı: 6 tarihi istasyon binasına talibiz!

Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılan bu istasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

İzmir İZBAN Belevi istasyonu hizmete giriyor!

İzmir'de kent içi raylı sistemin en önemli halkalarından biri olan İZBAN'ın 41'inci istasyonu Belevi istasyonu hizmete giriyor.

Dünyanın tren geçmeyen tek istasyonu Muğla'da yapıldı!

Dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapıldı. İşte o garın ilginç hikayesi... 

Kocaeli Kuruçeşme Tren İstasyonu yeniden hizmete girecek mi?

Kocaeli Kuruçeşme Banliyö Tren İstasyonu'nun yeniden hizmete girmesi talebi meclis gündemine taşındı..

Çinliler 9 saatte tren istasyonu inşa etti!

Çinliler 9 saatte tren istasyonu ve demir yolu kurdu. Longyan Tren İstasyonu'nun inşasında 1.500 işçi çalıştı.

Niğde Ulukışla'daki tren istasyonuna ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan köyündeki tren istasyonu meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sembol İnşaat'tan Kazakistan'a tren istasyonu projesi!

Kazakistan'da faaliyet gösteren Sembol İnşaat tarafından Orta Asya’daki en büyük ve modern tren istasyonu projesini hayata geçirildi. 200 bin metrekare alanda yer alan tren istasyonu inşaatı 3 yıl sürdü.

Çin'de apartmanın içine tren istasyonu inşa edildi!

Çin’in Chongging bölgesinde, 19 katlı bir apartmanın içerisine tren istasyonu inşa edildi. Apartmanın 6 ile 8. katları arasına döşenen raylardan geçen tren için aynı apartmanda bir de istasyon bulunuyor.

Denizli Salihağa'daki tren istasyonu TBMM'de konu oldu!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Salihağa Mahallesi'nde bulunan tren istasyonuna ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruları Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yanıtlayacak..

Medine Hızlı Tren İstasyonu’nu Yapı Merkezi inşa etti!

Yapı Merkezi, Medine Hızlı Tren İstasyonu'nu inşa ediyor. Yapı Merkezi’nin inşa edip teslim ettiği istasyon, günde 200 bin kişiye hizmet verecek.

Zeytinburnu Eski Tren İstasyonu imar planı yeniden askıda!

Marmaray Kazlıçeşme İstasyonu'na kadar uzanan TCDD mülkiyetindeki 136 bin 925 metrekarelik alanın imar planı değişikliği yeniden askıya çıkarıldı...

izban tren istasyonu Haberi

izban tren istasyonu

Olay, gece saat 02.00 sıralarında, Çiğli ilçesi Egekent semti İZBAN tren istasyonunda meydana geldi. Evka-5 viyadüğünün yapımını üstlenen taşeron firmada çalışanlar, kiriş koyma işlemi sırasında büyük bir tehlike atlattı. Taşeron firma çalışanları, köprüye kirişi koymak için İZBAN'ın tren seferlerinin bittiği saat 01.00'i bekledi. Seferler saat 01.00'de sona erince işçiler çalışmaya başladı. Raylardaki elektrik akımı kesildi, yaklaşık 100 ton kaldırma gücü olan vinçle kiriş koyma işlemi başladı.


Vinç, 30 metre uzunluğundaki yaklaşık 17 tonluk kirişi havaya kaldırdı. Vinçin bomu kiriş tam viyadüğe monte edilmek üzereyken kırıldı. 17 tonluk kiriş ve vincin bomu büyük bir gürültüyle rayların üzerine düştü. İş kazasında ölen ya da yaralanan olmadı. Viyadüğün ayaklarında montaj yapmak için duran Enver Kağan (50) ölümden döndü. Olay yerine çağrılan başka bir...